Menu

Fun Mom Dinner (2017)

Četiri mame čija je jedina zajednička točka mala škola njihove djece odluče se malo provesti uz običnu bezopasnu “večeru za zabavne mame”.

  U kinima

Srbija10.08.2017.

  Ocjena

Fun Mom Dinner (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 29min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Alethea Jones

  Scenarij

Julie Rudd

  Produkcija

Claire Beitcher
Andrew Duncan
Dani Johnson
Mandi Reno
Paul Rudd
Alex Saks
Adam Scott
Naomi Scott

  Glazba

Julian Wass

  Kinematografija

Sean McElwee
  Sinopsis

Četiri mame čija je jedina zajednička točka mala škola njihove djece odluče se malo provesti uz običnu bezopasnu “večeru za zabavne mame”. Njihova noć počinje sa pravom pravcatom katastrofom, ali kombinacija alkohola, karaokea i zgodnog konobara ubrzo dovodi do nezaboravne noći u kojoj će ove naizgled potpuno različite žene otkriti da imaju mnogo toga više zajedničkoga osim majčinstva.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Katie Aselton Emily
Toni Collette Kate
Hart Denton James
Gerald Dewey Delivey Guy
Leigh Dunham Holly
Bridget Everett Melanie
Emmersyn Fiorentino Grace
Cooper J. Freidman Sam
Poppy Gagnon Amelia
Rob Huebel Andrew
  Recenzija

Nekoć se govorilo kako žene ne mogu prodavati kino ulaznice. To je naravno bila laž, ali komedije predvođene ženama postaju sve više i više uobičajene. Studiji i dalje uče kako poboljšati njihovu kvalitetu, no velik dio toga zapravo je činjenica da je svaka komedija eksperiment u neuspjehu. S druge strane, nezavisni filmaši imaju drugačije ideje – sa relativno niskim troškovima i bez potrebe za velikim efektima, oni bez problema mogu osigurati prepoznatljive glumce bez da izgledaju jeftino – a i pošto se od njih ne očekuje mnogo, ovdje mogu i psovati do mile volje.

Glavni pokazatelj da “Fun Mom Dinner” nije tipična studijska komedija jest da se fore i šale nikada ne dovode do potpuno ludih ili čak nasilnih. Ako se nadate pogledati komediju koja svoju dramu proizvodi iz slučajnog kriminalnog čina i sve skupa divno završava u trećem činu sa velikom eksplozijom, ovaj film nije za vas. S obzirom na debitanski scenarij Julie Rudd (žene producenta Paula Rudda), nije nimalo začuđujuće da lake droge ovdje imaju veliku ulogu, no one u konačnici ipak više služe za karakterizaciju nego za to da zamjenjuju humor ili događaje.

Australska redateljica Alethea Jones, kojoj je ovo prvi film, izrazito dobro razumije materijal, iako se vidi da je na kraju došlo do nesuglasica između nje i Rudda. “Fun Mom Dinner” uglavnom je film pogonjen nastupima svojih glumaca, a među njima nema gotovo nikoga lošeg. Everett je definitivno zvijezda filma te bi bez problema mogla glumiti i bilo što drugo. Animozitet među ženama ne traje dugo, a ovaj film zapravo pokazuje koliko je divno žensko prijateljstvo – nešto što vas mediji zasigurno uvjeravaju da zapravo ne postoji.

“Fun Mom Dinner” film je koji je nedvojbeno smiješan, no također je i nešto malo više od simpatične komedije. On nije film sa porukom, ali jest film koji u sebi sadrži poruku – jednostavnim prikazivanjem žena u koliko-toliko realnim okolnostima na filmu, sam taj čin postaje veoma važan. To što je film jako zabavan samo mu je dodatni bonus, a to što uspijeva izbaciti toliko prostota bez da se i u jednom trenutku doima vulgarnim jednostavno je pravo čudo. Stoga, “Fun Mom Dinner” onakav je kakav je i njegov naslov – zabavan – te je definitivno nešto što si morate priuštiti pogledati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Ratni Domaći filmovi Najnoviji traileri Romantični Akcije Animirani
Sortiraj