Menu

To The Wonder (2012)

Nakon što su posjetili Mont Saint-Michel, Marina i Neil dolaze u Oklahomu, gdje nastaju problemi. Marina upoznaje svečenikakoji preispituje svoje zvanje, dok Neil obnavlja svoju vezu iz djetinjstva s Jane.

  Ocjena

 To the Wonder
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 52 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Terrence Malick

  Scenarij

Terrence Malick

  Produkcija

Glen Basner
Charley Beil
Nicolas Gonda
Hans Graffunder
Sarah Green
Jason Krigsfeld
Joseph Krigsfeld
Morgan Pollitt
Sandhya Shardanand

  Glazba

Hanan Townshend

  Kinematografija

Emmanuel Lubezki
  Sinopsis

Ovaj film priča priču o Marini (Kurylenko) i Neilu (Affleck), koji se upoznaju u Francuskoj i presele u Oklahomu kako bi započeli zajednički život, kojeg uskoro počnu pratiti problemi. Dok se Marina upoznaje sa svećenikom i kolegom izbjeglicom (Bardem), koji se muči sa svojim pozivom, Neil obnovi prijateljstvo sa ljubavi iz mladosti, Jane (McAdams). Hrabar i poetičan, ovaj film je dirljivo, predivno snimljeno istraživanje ljubavi i njenih mnogih oblika.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ben Affleck Neil
Olga Kurylenko Marina
Rachel McAdams Jane
Javier Bardem Father Quintana
Tatiana Chiline Tatiana
Romina Mondello Anna
Tony O'Gans Sexton
Charles Baker Carpenter
Marshall Bell Bob
Casey Williams Neighbor #1
  Recenzija

Terrence Malick, idiosinkratički redatelj filmova poput „The Tree of Life“, „Badlands“, „Days of Heaven“, „The New World“ i „The Thin Red Line“, vjerojatno ima jednako mnogo obožavatelja koliko i ljudi koji ga ne mogu podnijeti. Njegovi filmovi su veoma netradicionalni, a ono što je nekome poetično, drugome je dosadno.

Ovaj film mnogo je drugačiji od bilo čega što je do sada napravio – prvi je njegov film koji se odvija u potpunosti u sadašnjosti, što znači jako mnogo za redatelja koji je izuzetno fokusiran na sjećanja i introrpsekciju vezanu uz njih. Film je gotovo u potpunosti ispričan od strane pripovjedača, sa jako malo dijaloga između glumaca – njegov pristup je potpuno atmosferski, te mnogo više toga gledateljima prenosi putem atmosfere, raspoloženja i slika nego preko dijaloga.

Pošto je Malick vizualni umjetnik, njegovi pokreti kamerama i režiranje izuzetno naglašavaju tihe detalje svake scene, kao i ekscentrične periferne likove koji definiraju male gradiće Amerike. No, nažalost, glavni likovi cijelo su vrijeme emocionalno distantni kroz taj proces, stoga iako publika vidi njihovu strast, nikada se ne može poistovjetiti s njima.

Ben Affleck, kojem je jedva dano dvadesetak rečenica u cijelom filmu, potpuno je lišen svake trunke karizme koju posjeduje. Čemu zaposliti velikog poznatog glumca ako se neće iskoristiti kako spada? Olga Kurylenko, koliko god divna bila, također je lišena svake karakterizacije. Vjerojatno najbolji lik je svećenik, kojega glumi Javier Bardem, i koji ima barem nešto poezije i nježnosti u sebi.

Sve u svemu, ako volite pogledati nešto drugačiju romansu, štoviše i generalno drugačiji film, ovo je pravi naslov za vas. No, za sve one koji vole nešto više tipično i standardno, možda je bolje da potražite nešto drugo.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Drame Fantazije Akcije Kriminalistički
Sortiraj