Menu

Pompeii (2014)

Priča o odmetnutom gladiatoru koji se nađe u utrci s vremenom kako bi spasio svoju istinsku ljubav, a koja je zaručena za Rimskog Senatora. Vremenska utrka je nastala radi vulkana Vezuv-a koji je eruptirao i počeo rušiti grad Pompeii.

  Ocjena

 Pompeji
(2014) on IMDb

  Trajanje

1h 45 min

  Zemlja / jezik

Kanada, Njemačka / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Paul W.S. Anderson

  Scenarij

Janet Scott Batchler
Lee Batchler
Michael Robert Johnson

  Produkcija

Paul W.S. Anderson
Jeremy Bolt
Don Carmody
Hartley Gorenstein
Robert Kulzer
Martin Moszkowicz
Peter Schlessel

  Glazba

Clinton Shorter

  Kinematografija

Glen MacPherson
  Sinopsis

Smješten u 79. godini nove ere, ovaj film priča epsku priču o Milou (Kit Harrington), robu koji je postao nepobjedivi gladijator koji se nađe u utrci protiv vremena kako bi spasio svoju pravu ljubav Cassiu (Emily Browning), prelijepu kći bogatog trgovca koja je protiv svoje volje obećana korumpiranom rimskom senatoru. Kada vulkan Vezuv eruptira i lava počne letjeti na sve strane, Milo mora pronaći izlaz iz arene kako bi spasio svoju voljenu, dok nekoć slavni Pompeji propadaju oko njega.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Kit Harington Milo
Carrie-Anne Moss Aurelia
Emily Browning Cassia
Adewale Akinnuoye-Agbaje Atticus
Jessica Lucas Ariadne
Jared Harris Severus
Joe Pingue Graecus
Kiefer Sutherland Corvus
Currie Graham Bellator
Dylan Schombing Young Milo
  Recenzija

Redatelj Paul W.S. Anderson odlučio se odmoriti od svojeg „Resident Evil“ serijala sa ovim filmom, punim mačeva, sandala i katastrofe, uz ponešto romantike.

Kit Harrington glumi Miloa, keltskog roba koji je postao gladijator u Rimu, nakon što su mu ubili roditelje. Tamo se sprema za borbu do smrti protiv legendarnog Atticusa. Njegov put odvede ga do Cassie, koja se zaljubi u njega, no njih dvoje ne mogu biti mirni jer ih slijedi Corvus, za kojeg je obećana udati se. Sve to dešava se dok Vezuv eruptira. Ljubav je moćna sila, no aktivni vulkan je nešto mnogo jače i od nje.

Pompeii vjerojatno neće postići učinak na publiku kakav je postigao Titanic. Iako se redatelj Anderson potrudio prenijeti osjećaje, slabi dijelog nažalost nije dovoljan da stvori uvjerljivu vezu između Miloa i Cassie. Takva situacija već je poznata kod ovog redatelja, koji zna kako napraviti spektakl, no teško dobiva dobre nastupe od svojih glumaca, koji se ponašaju kao lutke. Svejedno, fokus je ipak na uništenju Pompeja, a sve druge priče naspram toga su sporedne.

Kao film katastrofe, Pompeii je veoma uspješan. Specijalni efekti i zvukovi su odlični, a još bolji ako film gledate u 3D-u. Scene borbe gladijatora su bez krvi, no svejedno veoma zanimljive. Harrington je stekao veoma dobru fizičku formu za ovu ulogu, no izgleda prilično slabašno pored ostalih divova u areni. Iako se na prvi pogled čini kako je preslab za borbu protiv ostalih, Harrington je ipak uspio postići efekt opakog lika, te mu na tome moramo čestitati.

Naposlijetku, film krije i nekoliko iznenađenja. Uništenje antičkom rimskog grada je bez diskriminacije. Gledatelji koji očekuju tipično holivudski kraj biti će veoma iznenađeni. Treba pohvaliti redatelja što je uspio održati samu katastrofu ovog grada u središtu priče, bez previše drugih smetnji. Bilo bi bolje da je romansa bila kvalitetnije izvedena, no i ovako su svi ostali dijelovi filma odlični i zabavni.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Romantični Horori Komedije Preporuke Trileri Kriminalistički Westerni Akcije SF-ovi
Sortiraj