Menu

Need For Speed (2014)

Svježi iz zatvora, ljubitelj ilegalnih utrka kojemu je smješteno ubojstvo putuje preko cijele Amerike kako bi se natjecao u prestižnoj utrci ali i osvetio čovjeku koji mu je smjestio ubojstvo.

  Ocjena

 Need for Speed
(2014) on IMDb

  Trajanje

2h 12 min

  Zemlja / jezik

SAD, Filipini, Irska, UK / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Scott Waugh

  Scenarij

George Gatins
John Gatins

  Produkcija

Stuart M. Besser
John Gatins
Frank Gibeau
Max Leitman
Tim Moore
Patrick O’Brien
Mark Sourian
Scott Waugh

  Glazba

Nathan Furst

  Kinematografija

Shane Hurlbut
  Sinopsis

Tobey Marshall, ulični trkač sa financijskim problemima, prošle dvije godine proveo je u zatvoru zbog ubojstva koje nije počinio. Ponovno na slobodi, on odluči ponovno uzeti najbrži auto kojeg je ikada imao te se prijavi na tajnu utrku visokog rizika zvanu DeLeon. Njegov cilj – osvetiti se svom bivšem partneru koji mu je smjestio.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Aaron Paul Tobey Marshall
Dominic Cooper Dino Brewster
Imogen Poots Julia Maddon
Scott Mescudi Benny
Rami Malek Finn
Ramon Rodriguez Joe Peck
Harrison Gilbertson Little Pete
Dakota Johnson Anita
Stevie Ray Dallimore Bill Ingram
Michael Keaton Monarch
  Recenzija

Publika je od samog početka bila skeptična u vezi ovog filma, i to zbog dobrih razloga – ovo je filmska adaptacija video igre, sa relativno mlakom pričom koja bez sumnje želi zaraditi nešto novaca na temelju uspjeha serijala „Fast and Furious“. Samo na temelju toga, lako bi bilo otpisati ovaj film kao običnu mamiparu, no u konačnici ovaj film redatelja Scotta Waugha dovoljno se razlikuje od ostalih da bude vrijedan gledanja.

Priča „Need for Speeda“ posuđuje elemente iz video igara, no nije konkretna adaptacija niti jednog specifičnog izdanja. Umjesto toga, skripta napisana od strane Georga i Johna Gatinsa je veoma jednostavna priča o nepravdi i osveti – smještena u svijetu gdje junaci mogu svoje probleme riješiti utrkama automobila kroz napučene ulice. Situacija je pomalo smiješna, no Gatinsi uspješno nadoknađuju tu činjenicu sa mnogim odličnim akcijskim scenama i simpatičnim likovima.

Aaron Paul, usprkos prosječnoj skripti, uspijeva podići nivo ovog filma, glumeći svog lika Tobeya sa mnogo šarma i osjećaja. Također, nema problema sa time da nije uvijek u prvom planu, već i svojim kolegama dozvoljava da tu i tamo zablistaju. Sporedni glumci su prilično dobri, a posebno valja istaknuti Scotta Mscudija u ulozi Bennya koji krade gotovo svaku scenu u kojoj se nađe.

Uz glumce, glavne zvijezde ovog filma su autobomili. Auto-moto entuzijasti neće biti razočarani kada vide neke od luksuznih automobila poput Ford Mustang GT 2015, Saleen S7, ili Lamborghini Sesto Elemento. A redatelj veoma dobro prikazuje surovu snagu ovih mašina sa odličnim vizualima i zvukom. Također, sve scene utrka su stvarne, bez kompjuterskih efekata, što daje veliku razinu autentičnosti filmu. Sve u svemu, iako je priča na momente pretjerana, te ćete u nekim trenucima zasigurno kolutati očima, solidan miks zabavnih likova i odličnih sekvenci utrkivanja pružit će fanovima automobila i akcijskih filmova veoma dobru avanturu vrijednu gledanja.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Romantični Horori Komedije Preporuke Trileri Kriminalistički Westerni Akcije SF-ovi
Sortiraj