Menu

Hope Springs (2012)

Nakon 30 godina u braku, srednjovječni par pristupa intenzivnom, jedan tjedan dugom sastanku savjetovanja kako bi pokušali poboljšati njihovu vezu.

  Ocjena

 Hope Springs
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 40 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

David Frankel

  Scenarij

Vanessa Taylor

  Produkcija

Brian Bell
Todd Black
Jason Blumenthal
Guymon Casady
Christine Coggins
Lawrence Grey
Jeffrey Harlacker
Lance Johnson
Nathan Kahane
Kelli Konop
Jessie Nelson
Robyn Norris
Steve Tisch

  Glazba

Theodore Shapiro

  Kinematografija

Florian Ballhaus
  Sinopsis

Kay (Meryl Streep) i Arnold (Tommy Lee Jones) su vjerni bračni par, no desetljeća braka dovela su Kay do toga da želi malo zapapriti njihovu vezu te ponovno obnoviti svoju vezu sa Arnoldom. Kada čuje za poznatog bračnog savjetovatelja (Steve Carell) u malom graiću Hope Springs, odluči nagovoriti svog skeptičnog muža, da odu na tjedan savjetovanja. Samo uvjeravanja tvrdoglavog Arnolda je dovoljno teško – no pravi izazov za oboje slijedi kada pokušaju ponovno uhvatiti onu iskru koja ih je i prvi puta spojila.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Meryl Streep Kay
Tommy Lee Jones Arnold
Steve Carell Doctor Feld
Jean Smart Eileen
Ben Rappaport Brad
Marin Ireland Molly
Patch Darragh Mark
Brett Rice Vince
Becky Ann Baker Cora
Elisabeth Shue Karen
  Recenzija

Ova nježna, optimistična komedija o ženi koja pokušava naći izgubljenu čaroliju u svojem 31-godišnjem braku sa apatičnim mužem ima veoma intiman ugođaj, sa samo tri glavna lika: Meryl Streep i Tommy Lee Jones kao bračni par iz Omahe, te Steve Carell kao njihov bračni savjetovatelj u idućih tjedan dana. Anrold nije bio dovoljno obziran prema svojoj ženi, iako ju naravno voli. Upravo zato i dolazi s njom na savjetovanje, bez nekakve ucjene koja bi bila potrebna u nekom drugom filmu.

Kay se prebacuje sa stanja nadanja u očaj, polako shvaćajući da ako ne može uvjeriti svog muža da se treba promjeniti, bilo bi joj bolje da ostane sama. Kao savjetovatelj, Carell na stranu ostavlja svoju humorističnost, te se fokusira na svoj manje isklesani zanat: empatiju. U scenama savjetovanja, Carell je savršen u tome da nijedan klijent ne misli kako ih optužuje ili na njih prebacuje krivnju, te je veoma dobro odigrao svoju ulogu.

Scene savjetovanja su veoma dobre i vjerojatno prilično blizu istinitima. Nema tu nekakvih velikih otkrića ili skrivenih tajni. Ne postoji jedan uzrok zbog kojeg su se doveli u ovakvu situaciju, to se jednostavno dogodilo. Također, nije sve Arnoldova krivica, iako se u početku čini kao da je tako. On nije dobar u dijeljenju svojih osjećaja, no niti Kay nije dobra u iskazivanju problema.

Redatelj David Frankel veoma odraslo je režirao ovaj film, no iako je dobro napisan, glavni asevi su glumci koji su odlično odradili svoj posao. Streep je ranjiva, a Jones odlično pokazuje lika koji ispod svoje tvrde kože ima prave osjećaje. Oboje uspijevaju pridobiti pažnju i empatiju gledatelja, te ćete se zasigurno moći poistovjetiti sa njima. Iako je film marketiran kao komedija, ovo je ipak dramski pogled na srednjovječnu ljubav, te ga svakako vrijedi pogledati, bez obzira koliko godina imate.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Drame Fantazije Akcije Kriminalistički
Sortiraj