Menu

Fast Five (2011)

Dominic Toretto i njegova ekipa uličnih trkača planiraju masivnu krađu kako bi si kupili slobodu no sve to je moguće uz rizkik budnog oka Brazilskog kralja preprodaje droge i opasnog FBI agenta.

  Ocjena

 Fast Five
(2011) on IMDb

  Trajanje

2h 10 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Justin Lin

  Scenarij

Chris Morgan
Gary Scott Thompson

  Produkcija

Vin Diesel
Michael Fottrell
Amanda Lewis
Justin Lin
Neal H. Moritz
Fernando Serzedelo
Samantha Vincent

  Glazba

Brian Tyler

  Kinematografija

Stephen F. Windon
  Sinopsis

Bivši policajac Brian O’Conner (Paul Walker) udruži se sa bivšim kriminalcem Domom Torettom (Vin Diesel) sa suprotne strane zakona. Nakon što su Brian i Mia Toretto (Bewster) oslobodili Doma iz zatvora, prošli su mnoge granice kako bi pobjegli vlastima. Sada, stjerani u kut u Rio de Janeiru, moraju izvesti jednu posljednju krađu kako bi dobili svoju slobodu. Dok slažu svoj tim najboljih trkača, nenadani saveznici znaju da je jedina šansa da postanu potpuno slobodni okršaj sa korumpiranim biznismenom koji ih želi vidjeti mrtve. No, on nije jedini koji ih lovi. Tvrdloglavi federalni agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) nikada ne propusti svoje mete.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Vin Diesel Dominic Toretto
Paul Walker Brian O'Conner
Jordana Brewster Mia
Tyrese Gibson Roman
Ludacris Tej
Matt Schulze Vince
Sung Kang Han
Gal Gadot Gisele
Tego Calderon Leo
Don Omar Santos
  Recenzija

Ovo je peti nastavak u serijalu „Brzi i žestoki“ u kojem su utrke i krađe auta glavne teme i radnja. Dva glavna lika su Vin Diesel i Paul Walker, koji su toliko poznati po tim ulogama da nitko ne zna niti kako se zovu njihovi pravi likovi u filmu. Novajlija ovog puta je Dwayne Johnson, poznatiji kao „The Rock.“

Scenarij napisan od strane Chrisa Morgana, pun je blesavog mačo dijaloga i mnogo prilika da se likovi napuhuju i prave važnima. No, akcijske scene su veličanstveno energetične i dobro koreografirane, no ipak ne toliko kaotične da ne znate što se u njima zbiva. Naravno, nemojte niti pokušavati racionalizirati većinu stvari koja se događa u tim scenama, jer je većina njih očigledno nemoguća u stvarnom svijetu.

Unatoč svemu, ovo je očito jedan od boljih nastavaka ovog serijala. Iako je blesav i glup, ipak odiše dozom kompetencije, pa čak i stila, od strane redatelja Justina Lina. Svi glumci izgledaju kao da su se jako dobro proveli na snimanju filma, što daje određen šarm njihovim nastupima. Uključivanje svih prošlih likova iz prethodnih serijala daje dozu nostalgije, a samim tim produžen je i vijek ovog serijala, pošto dosta likova dobiva mnogo budućih potencijalnih niti koje se mogu razviti u idućim filmovima.

Redatelj i pisci jako dobro su znali na koga ciljaju, a to su fanovi ovog serijala. Oni znaju što njihovi fanovi žele, te im to i pružaju u velikim količinama. Od epske potjere u Riu, do fantastične šore Diesela i Johnsona, ovaj film signalizira kako kraj serijala nije niti blizu svog svršetka.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Kriminalistički Akcije Avanture Povijesni Trileri Romantični Fantazije SF-ovi Preporuke
Sortiraj