Menu

A Haunted House (2013)

Malcolm i Kisha se presele u kuću njihovih snova, no ubrzo skuže da je u kući još jedan gost. Kisha postane opsjednuta a Malcom odluči postati svečenik…

  Ocjena

 A Haunted House
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 26 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Michael Tiddes

  Scenarij

Marlon Wayans
Rick Alvarez

  Produkcija

Rick Alvarez
Lisa Blum
Stuart Ford
Brian Kavanaugh-Jones
Todd King
Tony Roman
Steven Squillante
James D. Stern
Michael Tiddes
Marlon Wayans

  Kinematografija

Steve Gainer
  Sinopsis

U ovoj parodiji „found footage“ filmova poput „Paranormal Activity“, „The Devil Inside“ i drugih, mladi par Malcolm (Marlon Wayans) i Kisha (Essence Atkins) upravo su se uselili u kuću svojih snova. No, dok se polako smještaju u nju, počinju shvaćati da nisu sami. No, ne radi se o tome da je kuća ukleta, već je u Malcolmovu curu ušao demona. Malcolm uposli sve, od svećenika do modernih Ghostbustera kako bi se riješili tog neželjenog podstanara, dok istovremeno ostaje odlučan u tome da mu on neće narušiti njegovu vezu, ili čak i važnije, njegov seksualni život.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Marlon Wayans Malcolm
Marlene Forte Rosa
Essence Atkins Kisha
David Koechner Dan the Security Man
Dave Sheridan Bob
Nick Swardson Chip the Psychic
Alanna Ubach Jenny
Andrew Daly Steve
Cedric the Entertainer Father Williams
Affion Crockett Ray-Ray
  Recenzija

S obzirom na Wayansove prošle filmove, nevjerojatno je koliko je ovaj film zapravo uistinu smiješan. U prvih pet minuta film kroz prozor baca sve moguće tabue u vezi horor filmova, te ih nemilosrdno gazi do iznemoglosti. Wayansu pomaže njegova partnerica Essence Atkins, koja ovdje nije samo u ulozi klišeja, već ima dovoljno prostora za ludi improvizacijski humor – tehnika koju koristi i ostatak glumačke ekipe, uključujući Cedric the Entertaintera, Davida Koechnera, Nicka Swardsona i J.B. Smoovea.

Redatelj Michael Tiddes očito jako dobro shvaća koncept „found footage“ filmova, iako ga ipak ne bismo proglasili novim najboljim redateljem svijeta. Njegova uloga ovdje je dozvoliti glumcima da demonstriraju sav svoj smisao za humor, te održati koliku-toliku strukturu filma u komadu. Nažalost, možda je ipak trebao biti nešto odlučniji u izbacivanju ili barem omekšavanju određenog humora koji je ipak malo pretjeran, poput šala o silovanju, obiteljskom nasilju i ostalim definitivno neukusnim temama.

No, upravo zbog toga što ga nije strah biti potpuno lud u svojem hurmoru, ovaj film zapravo i uspijeva funkcionirati tako dobro. Iako ne valja prijeći granicu neukusa, držati se negdje točno na njoj upravo je ono što čini najbolji i najkvalitetniji humor. Iako vam se možda neće zakačiti svaka šala ovog filma, većina njih hoće – iznova i iznova. Nema šanse da je ovakva širokospektralna komedija za baš svačiji ukus, no za one čiji jest, „A Haunted House“ će postati novi omiljeni film kojeg će si puštati u trenutcima kada se žele potpuno opustiti i zaboraviti na sve oko sebe.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Horori Fantazije Komedije Drame Avanture
Sortiraj