Menu

Last Vegas (2013)

Četiri starija prijatelja odluče uzeti odmor od svojega svakidašnjega života i proslaviti zaruke jedinog preostalog samca u njihovoj ekipi i to u Las Vegasu.

  Ocjena

 Last Vegas
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 45 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Jon Turteltaub

  Scenarij

Dan Fogelman

  Produkcija

Amy Baer
Nicole Brown
Joseph Drake
Meryl Emmerton
Ted Gidlow
Lawrence Grey
Nathan Kahane
Matt Leonetti
Laurence Mark
Jeremiah Samuels

  Glazba

Mark Mothersbaugh

  Kinematografija

David Hennings
  Sinopsis

Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) i Sam (Kevin Kline) najbolji su prijatelji još od djetinjstva. Kada Billy, zakleti samac grupe, napokon zaprosi svoju tridesetineštogodišnju djevojku, njih četvorica odu u Las Vegas sa planom da se prestanu ponašati u skladu sa svojim godinama i ponovno prožive svoju mladenačku slavu. No, kada dođu tamo, oni ubrzo shvate da se u posljednjih nekoliko desetljeća Grad grijeha veoma promjenio, a njihovo prijateljstvo biti će stavljeno na velike kušnje.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Michael Douglas Billy
Robert De Niro Paddy
Morgan Freeman Archie
Kevin Kline Sam
Mary Steenburgen Diana
Jerry Ferrara Dean
Romany Malco Lonnie
Roger Bart Maurice
Joanna Gleason Miriam
Michael Ealy Ezra
  Recenzija

Najbolja stvar koju možemo reći o „Last Vegasu“ – komediji o četvorici staraca koji se raskalašeno provode u Gradu grijeha – jest da nije tako loš koliko zvuči, te sadrži veoma mnogo šala o Viagri i inkontinenciji.

Kvartet starih prijatelja, sada svi u svojim šezdesetima, ponovno se ujedinjuju kada jedan od njih, Billy (Michael Douglas), objavi da se napokon ženi. Svaki od ostalih likova dovodi svoju varijaciju humoristične situacije sa sobom u Vegas: Archie (Morgan Freeman) želi pobjeći od svog dobronamjernog, ali dosadnog sina, Sam (Kevin Kline) je dobio dopuštenje od svoje žene da se poseksa u Vegasu kao način da spasi njihov brak, a Paddy (Robert De Niro) je postao samotnjak otkad mu je žena preminula i još uvijek se ljuti na Billyja. Pjevačica u baru njihovih godina, Diana (Mary Steenburgen) sprijatelji se sa njima četvoricom dok oni provode vikend kockajući, pijući, gledajući mlade ženske i ismijavajući svoje probleme.

Scenarij, napisan od strane Dana Fogelmana („Crazy Stupid Love“, „The Guilt Trip“) nudi mnogo smiješnih i dobronamjernih trenutaka, no također je pun loših sporednih priča, isforsirane sentimentalnosti i mnogo dosadnih trenutaka. Redatelj Jon Turtletaub nije uspio izvući dobre perfomanse iz De Nira i Douglasa, no Freeman i Kline su se uistinu potrudili dati sve od sebe.

Sve u svemu, smatramo da nitko niti u jednom trenutku nije očekivao da će ovaj film biti neko remek-djelo. Premisa je dobra, glumci su većinom solidni, iako su mogli biti i mnogo bolji, a priča je na mahove odlična, a na mahove prilično mlaka. No, ako želite pogledati neku simpatičnu komediju preko vikenda, sa ovim filmom zasigurno nećete pogriješiti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Drame Horori
Sortiraj