Menu

Fifty Shades Freed (2018)

Anastasia i Christian vjenčaju se, no Jack Hyde i dalje prijeti njihovoj strastvenoj vezi.

  U kinima

  Ocjena

Fifty Shades Freed (2018) on IMDb

  Trajanje

1h 45min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

James Foley

  Scenarij

Niall Leonard
E.L. James

  Produkcija

Dana Brunetti
Michael De Luca
E.L. James
Marcus Viscidi

  Glazba

Danny Elfman

  Kinematografija

John Schwartzman
  Sinopsis

Vjerujući da su uspješno iza sebe ostavili razne mračne figure iz svoje prošlosti, novopečeni supružnici Christian i Anastasia u potpunosti se opuštaju i uživaju u svom luksuznom životu prepunom strasti. No, nedugo nakon što je započela svoju avanturu kao gospođa Grey, a on se napokon uspio opustiti i uživati u nepoznatoj stabilnosti života, nove prijetnje počinju dovoditi u pitanje njihov sretan svršetak prije nego što su imali prilike u potpunosti doživjeti početak.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Dakota Johnson Anastasia Steele
Jamie Dornan Christian Grey
Eric Johnson Jack Hyde
Eloise Mumford Kate Kavanagh
Rita Ora Mia Grey
Luke Grimes Elliot Grey
Victor Rasuk Jose
Max Martini Taylor
Jennifer Ehle Carla
Marcia Gay Harden Grace Grey
  Recenzija

Malo toga može muškarce dovesti do neugode kao što to biva kada vide ženu koja uživa. To je lako vidjeti kada pogledate kako filmski kritičari opaljuju po glumicama, po tome kako se vlada trudi oduzeti prava ženama, ili po količini trolova na internetu koji obožavaju maltretirati žene. Jednako tako, ako ste gledali bilo koji od nastavaka “50 nijansi” u kinu, sigurno ste čuli muškarce kako se smijuckaju dok Anastasia Steele uživa u strastvenim scenama sa Christianom Greyom. A iako ovaj treći nastavak itekako ima smiješnih scena, Anastasijino uživanje defintivno nije jedan od njih.

Kao i prošla dva poglavlja ovog serijala, niti ovaj nije neko remek-djelo kinematografije ili savršena priča (naravno, knjige po kojima su filmovi rađeni također ne pružaju mnogo toga s čime bi se moglo raditi), no u oba nastavka koje je režirao, James Foley uspio je pronaći ono najbolje u Dakoti Johnson. Ako ništa drugo, film služi kao kronologija koja bilježi kako je ova glumica daleko uspjela dogurati – u prvom dijelu ona je bila sasvim bezvezna, no evo je sada u punom sjaju. Kamera je u nju totalno zaljubljena, a ona to dobro zna – zapravo, moglo bi se reći da ima više kemije sa lećom, nego sa Dornanom, koji unatoč svojem dobrom izgledu jednostavno ne uspijeva biti dovoljno karizmatičan čak niti treći put.

Da kojim slučajem živimo u nekim drugim vremenima, ljudi bi govorili kako je Dakota Johnson srodna duša Bette Davis, Joan Crawford ili Olivie de Havilland – poznatih glumica 40-ih i 50-ih koje su bez problema predvodile Hollywood svojim neodoljivim šarmom, cijelo vrijeme očigledno zabavljajući se svake sekunde na setu. Poput ovih glumica, Johnson se u potpunosti predala ludilu priče ovog filma u kojoj njen lik postaje žrtva otmičara, neočekivane trudnoće i naravno sado-mazo seksa. No, sa svim tim ona se nosi bez imalo problema, dapače doima se kao da je stvorena baš za to.

Mnogo scena u flimu mogle su ispasti veoma uvrnute da ih Johnson nije uspjela preokrenuti u nešto zabavno. No, najbitnije od svega, ona u ovom filmu nije samo obična seks-lutka – ona ima svoje “ja”, te se ponaša kao što bi se ponašala svaka prava žena koja zna što želi u životu i zna kako u tome uživati. Nažalost, osim Johnson, ovaj film ne nudi mnogo toga što bi gledateljima moglo biti zanimljivo, a kao cjelina nije uspio pokazati da može napraviti bolje od svojih prethodnika. Ipak, za one koji su obožavatelji, to neće predstavljati nikakav problem, a oni drugi vjerojatno ne bi pogledali ovaj film ni za živu glavu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Romantični Kriminalistički Preporuke Akcije Trileri SF-ovi Avanture
Sortiraj