Menu

Ferdinand (2017)

Kada Ferdinand, bik sa velikim srcem, biva zamijenjen za opasnu zvijer, njega uhvate i odvoje od svog doma. Odlučan da se vrati svojoj obitelji, on okuplja skupinu životnja s kojom kreće na veliku avanturu.

  U kinima

Hrvatska21.12.2017.
Bosna i Hercegovina21.12.2017.
Srbija21.12.2017.

  Ocjena

Ferdinand (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 46min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Carlos Saldanha

  Scenarij

Munro Leaf
Robert Lawson
Ron Burch
David Kidd
Don Ryhmer
Robert L. Baird
Tim Federle
Brad Copeland

  Produkcija

Bruce Anderson
John Davis
Lori Forte
Lisa Marie Stetler
Chris Wedge

  Glazba

John Powell

  Kinematografija

Renato Falcao
  Sinopsis

Kada Ferdinand, bik sa velikim srcem, biva zamijenjen za opasnu zvijer, njega uhvate i odvoje od svog doma. Odlučan da se vrati svojoj obitelji, on okuplja skupinu životnja s kojom kreće na veliku avanturu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jack Gore Young Valiente
Jet Jurgensmeyer Young Guapo
Nile Diaz Young Bones
Colin H. Murphy Young Ferdinand
Carlos Saldanha Screaming Matador
Jeremy Sisto Ferdinand's Father
Bobby Cannavale Valiente's Father
Raul Esparza Moreno
Luis Carlos de La Lombana Ranch Hand
Juanes Juan
  Recenzija

Kada je ova priča prvi put prikazana na ekranu davne 1938. godine, ona je osvojila Oscara – to je bilo samo dvije godine nakon izlaska knjige po kojoj je rađen i ovaj novi animirani film. Iako je knjiga bila dugačka samo nekoliko stranica, i uključivala je slike, to nije zaustavilo njen utjecaj na mnoštvo različitih generacija. Ovoga puta dobivamo nešto dužu priču sa mnogo modernih referenci, koje ponekad znaju biti i malo previše, no unatoč tome i ovaj animirani film uspješno obuhvaća srdačnost i toplinu izvornog materijala i njegove poruke.

Kao obiteljska priča, “Ferdinand” je apsolutno korektan. On je zabavan, smiješan, pomalo originalan pa čak i mudar. No, kao i svaka ideja koju se pokušava rastegnuti što je više moguće, i ovo je jedna sasvim malena ideja koja pokušava biti dugometražni film, a takva tranzicija nije uvijek glatka. S jedne strane imamo uistinu odlične i smiješne scene koje će vas uistinu vratiti u djetinjstvo, no isto tako imamo i mnogo iritantnih likova koji su očito ubačeni samo kako bi film mogao biti produljen za koju minutu više.

“Ferdinand” također i pati od ADHD ideala koji se javlja i u drugim animiranim filmovima. Ništa ne može biti na miru duže od minute – radnja se odvija izrazito brzo, bez imalo predaha, a igrača ima nemjerivo mnogo puta više nego što bi ih trebalo biti. Također, tu je i hrpetina modernih referenci koje će vam zasigurno jako brzo dosaditi. Osim toga, valja i spomenuti kako sam izvorni materijal više nije toliko interesantan kao što je nekoć bio – mnoštvo filmova koristi sličnu ideju, a neki su ju odradili mnogo bolje.

Ipak, unatoč svojim nedostacima, “Ferdinand” je svejedno jako zabavan film. Glumci su solidni, vizuali privlačni, dizajni likova inspirativni, a i sami scenarij uspijeva naći dobru ravnotežu između slanja poruke i prikazivanja općeg ludila, iako se film tu i tamo pogubi u svojoj kompjuterskoj ludosti. U svakom slučaju, ovaj film pokazuje da i dalje možemo imati animirane filmove koji ne dolaze od strane Pixara, te ga bez problema možemo preporučiti svima onima koji imaju djecu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj