Menu

Father Figures (2017)

Nakon što saznaju da im je njihova majka godinama lagala u vezi navodno preminulog oca, dvojica braće krenu na put kako bi ga pronašli.

  U kinima

Hrvatska21.12.2017.
Bosna i Hercegovina21.12.2017.
Srbija21.12.2017.

  Ocjena

Father Figures (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 53min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Lawrence Sher

  Scenarij

Justin Malen

  Produkcija

Dana Belcastro
Ali Bell
Timothy M. Bourne
Chris Cowles
Julie Donovan
Chris Fenton
Broderick Johnson
Andrew C. Keeter
Andrew A. Kosove
Scott Parish
Alex Plapinger
Tom Pollock
Ivan Reitman
Carl Rogers

  Glazba

Rob Simonsen

  Kinematografija

John Lindley
  Sinopsis

Dvojica braće, Kyle i Peter Reynolds (Owen Wilson i Ed Helms) upravo su saznali da njihov otac nije preminuo dok su oni bili mali, kao što su dosad vjerovali, te da je njihova ekscentrična majka (Glenn Close) spavala sa mnogim bogatim, poznatim i moćnim muškarcima tokom 1970-ih. Iz tog razloga ova dvojica odluče krenuti na put da saznaju tko je njihov pravi otac, no uspust će također i saznati mnogo toga o svojoj majci što nisu nikada htjeli znati.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Robert Jon Mello Mr. Jensen
Ed Helms Peter Reynolds
Retta Annie
Zachary Haven Ethan
Mary Grill Katherine
Glenn Close Helen
Ann McKenzie Sheila
Owen Wilson Kyle Reynolds
Jessica Gomes Kaylani
Harry Shearer Gene
  Recenzija

Nova komedija “Father Figures” gotovo bi se mogla opisati kao drama-komedijom – ona je prilično dobro uravnotežena, unatoč tome što se iz trailera i reklama čini kao da se radi o urnebesno smiješnom filmu u kojem zvijezde filmova “Hangover” i “Wedding Singersa” glume dvojicu braće koji odluče pronaći svog biološkog oca. Gledjaući film, zapitat će te se koja je zapravo bila namjera ovog filma – je li scenarist Justin Malen htio napisati komediju o nekoć promiskuitetnoj mladoj ženi koja je sedamdestih spavala sa svima, ili je na umu imao nešto ozbiljniji film o dvojici tridesetogodišnjaka koji traže svoj identitet?

U svakom slučaju, “Father Figures” koristi elemente i jednog i drugog – on je prilično nejednak film koji pokušava spojiti scene poput onih u kojima se Owen Wilson natječe u pišanju sa klikncem u javnom WC-u ili u kojima se Terry Bradshaw i Ving Rhames grafički prisjećaju seksa u sedamdesetima sa mladom Glenn Close, sa trenucima poput onih u kojima Ed Helms ljutito i osjećajno shvaća da je posvetio čitav svoj život čovjeku koji zapravo nikada nije postojao.

“Father Figures” je savršeno simpatičan film, koji je nažalost u kina došao u potpuno krivo doba godine. Ovo se doima više kao film za ožujak ili rujan – on je na trenutke veoma prost, no nikada potpuno divlji. S druge strane, nekada je veoma osjećajan, no nikada nećete trebati rupčić. Zapravo se radi o prilično prosječnom filmu koji je najgori u trenucima kada pokušava biti preluckast, dok je najbolji kada Helms i Wilson dobivaju dobre sporedne glumce s kojima mogu imati odlične interakcije.

Od tih sporednih glumaca valja istaknuti Katta Williamsa, planinara kojeg dvojica glavnih likova pokupe, ali se onda boje da je on zapravo ubojica, te Kaie Aselton koju Peter pokupi u hotelskom baru i s kojom provede jednu burnu noć, a nakon čega se ispostavi da mu je ona možda polu-sestra. U konačnici, ovaj film najbolje je pogledati bez previše očekivanja – jednostavno očekujte da vas neće razočarati, i dobit ćete film s kojim ćete se moći prilično dobro zabaviti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj