Menu

Family Heist (2017)

Visokoprofilirani lopov okupi svoje dvije kćeri kako bi zajedno izvršili svoju konačnu pljačku.

  U kinima

Hrvatska20.04.2017.
Bosna i Hercegovina20.04.2017.
Srbija18.05.2017

  Ocjena

 Family Heist
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 31min

  Zemlja / jezik

Francuska / francuski

  Klasifikacija

  Režija

Pascal Bourdiaux

  Scenarij

Carole Giacobbi
Michele Giacobbi
Juliette Sales
Fabien Suarez

  Produkcija

Michele Giacobbi
Jean-Charles Levy
Nicolas Manuel
Clement Miserez
Matthieu Warter

  Kinematografija

Vincent Gallot
  Sinopsis

Carole je introvertirana informatičarka koja još uvijek živi sa svojom majkom. Caroline je buntovna džepokradica koja troši svoju zaradu na luksuzne hotele uz Azurnu obalu. Ove dvije mlade žene ne znaju jedna za drugu, te nemaju ništa zajedničkog. Ništa, osim svog oca, koji je nestao prije nego što su se one rodile i kojeg nikada u životu nisu vidjele. Sve do dana dok im se on odjednom ne pojavi na vratima! Ovaj internacionalni lopov, kojeg traži nekoliko svjetskih policija, odlučio je provesti malo vremena sa svojim kćerima, te pokušati ih nagovoriti na jednu od najvećih krađa svih vremena. No, ubrzo će shvatiti da to neće biti nimalo lak podhvat, koji bi ga možda mogao koštati i zdravlja.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jean Reno Patrick
Reem Kherici Caroline
Camille Chamoux Carole
Bruno Sanches Fred
Pascal Demolon Romain
Jean Reynes Wladimir Daroff
Marion Briet Skieuse
Juge Theirry Client restaurant
  Recenzija

Carole i Caroline dvije su mlade žene koje na prvi pogled nemaju ništa zajedničkoga. Carole je sramežljiva programerka koja živi usamljenim životom sa svojom majkom. Caroline je profesionalna džeparošica koja vrbuje bogataše u hotelima na Azurnoj obali. Kada ove dvije žene dobiju poziv od odvjetnika, one otkriju da su zapravo sestre, a da je njihov otac Patrick nedavno preminuo i u nasljeđe im ostavio kolibu u Alpama. Kada dođu u kolibu, na njihovo iznenađenje, njihov otac je još uvijek živ, no u bijegu je od policije pošto je on zapravo svjetski poznati lopov. Patrick očajnički treba pomoć od svojih dviju kćeri kako bi zajedno ukrali Stradivarius violinu koja vrijedi 15 milijuna eura. Namamljene mogućnošću lake zarade, sestre odluče pomoći svom ocu, no ubrzo se nađu u opakim nevoljama.

Čak niti kombinirani talenti Camille Chamoux i Reeme Kherici nisu uspjele spasiti ovaj loši humoristični scenarij koji se jednostavno razbacuje svim mogućim klišejima, a naposlijetku završava kao totalno kaotični raspad sistema. “Mes Tresors” je treća komedija redatelja Pascala Bordiauxa – nakon zaboravnog “Le Maca (2010)” i “Fistona (2014)” – te nema gotovo ništa što bi ju moglo iskupiti. Jean Reno dobio je glavnu ulogu – onu glavnog kriminalca koji se odbija dostojanstveno povući iz posla, no nažalost tokom cijelog filma doima se nezainteresirano u vezi cijele priče, a to nas niti malo ne čudi s obzirom na kvalitetu scenarija i režije.

Ponešto ludog uređivanja i loše izvedenih digitalnih efekata dodani su u film vjerojatno kako bi mu se pružila neka dodatna vrsta privlačnosti, no umjesto da pomogne, ovo je film još dodatno pretvorilo u nešto što izgleda jeftino i amaterski napravljeno. Sama premisa priče viđena je već bezbroj puta, a scenaristi osim što su pokazali potpuni manjak originalnosti, nisu uspjeli niti sakupiti sve te pokradene ideje u nešto smisleno i cjelovito. U konačnici, ovaj film jednostavna je komedija koju ste zasigurno gledali već mnogo puta – ona je derivativna, dosadna i spektakularno nehumoristična. Ako ste raspoloženi za neku dobru francusku komediju, radije ponovno pogledajte nešto što valja, nego da trošite vrijeme na ovo.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj