Menu

Den of Thieves (2018)

Krimi saga koja slijedi živote elitne jedinice šerifovog odjela u Los Angelesu i najuspješniju skupinu pljačkaša banaka koja planira nemoguću pljačku Federalne banke.

  U kinima

  Ocjena

Den of Thieves (2018) on IMDb

  Trajanje

2h 20min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Christian Gudegast

  Scenarij

Christian Gudegast
Paul Scheuring

  Produkcija

Oren Aviv
Jason Barhydt
Gerard Butler
Dorothy Canton
Mark Canton
Glenn D. Feig
Adam Fogelson
Tony Grazia
Christian Gudegast
David Hopwood
Daniel Kaslow
D. Scott Lumpkin
Jamie Marshall
Patrick Peach
Greg Renker
Danielle Robinson
Alan Siegel
Robert Simonds
Tucker Tooley
Meadow Williams

  Glazba

Cliff Martinez

  Kinematografija

Terry Stacey
  Sinopsis

Nick O’Brien veliki je ljubitelj alkohola i vođa ekipe zvane “The Regulators”, elitne jedinice šerifovog odjela u Los Angelesu. Ray Merrimen, nedavno pušten iz zatvora, član je skupine “The Outlaws”, bivših vojnika koji sada koriste svoju stručnost i vještine kako bi izbjegli zakonu. O’Brien, Merrimen i njihove ekipe uskoro će se naći u direktnoj opoziciji kada kriminalci isplaniraju pomni plan koji bi ih trebao dovesti do najveće pljačke Federalne banke u povijesti SAD-a.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Gerard Butler 'Big Nick' O'Brien
Pablo Schreiber Ray Merrimen
O'Shea Jackson Jr. Donnie Wilson
50 Cent Enson Levoux
Meadow Williams Holly
Maurice Compte Benny Magalon
Brian Van Holt Murph Connors
Evan Jones Bo Ostroman
Mo McRae Gus Henderson
Kaiwi Lyman Tony Zapata
  Recenzija

Iako to možda na prvi pogled ne biste očekivali, ovaj film uistinu je nadmašio sva očekivanja. On je gledljiv, uzbudljiv akcijski triler koji na neku foru uspijeva sakupiti sve moguće isfurane stvari i klišeje, te ih okrenuti naglavačke i od njih napraviti nešto što stvarno funkcionira. Režiran od strane Christiana Gudegasta, kojem je ovo prvijenac, ovaj film najviše podsjeća na “Heat” Micheala Manna, sa dodatkom bilo kojeg filma o policajcima. No, barem redatelj, koji je sin glumca Erica Braedena, zna da ako već treba krasti, treba krasti od najboljih.

Gerard Butler glavni je lik i glumi vođu policajaca – korumpiranog, alkoholiziranog jadnika. Njegov lik pravi je pravcati klišej, a već neko vrijeme vrijedi pravilo da ukoliko vaš film u sebi ima Gerarda Butlera, vjerojatno će biti prava katastrofa. No, ovoga puta on ima neku energiju koja savršeno paše ovom filmu, iako većinu vremena provodi kopirajući Mela Gibsona. S druge strane zakona imamo Pabla Schreibera, dinamičnog glumca koji zaslužuje mnogo više šansi u filmovima nego što ih dobiva. Tu imamo i 50 Centa, koji nažalost nije postao ništa bolji glumac, koliko god pokušavao.

Priča filma svodi se na pokušaj provale u gotovo neprobojnu Federalnu banku, sa pokojom manjom pljačkom ubačenom reda radi. Pa što je onda to što funkcionira u ovom filmu? Akcija je prilično dobro režirana, posebice finalni obračun usred prometne gužve koji se doima kao da mu je totalno mjestu u “Heatu”. Osim toga, iako je većina unutarnjih scena snimana u Georgiji, imamo nekoliko odličnih scena u samom Los Angelesu, te za razliku od većine ostalih filmova, ovaj prikazuje i neke mnogo jadnije dijelove tog grada. A imamo i prilično šokantan preokret na samom kraju filma.

Naravno, ima tu mnogo mana, počevši sa svim tim klišejima. Također, tu su i rupe u priči, pogotovo ako vam je ovo prvi ovakav film kojeg gledate nakon “Hell or High Water”, koji se uistinu vraški potrudio sve pokrpati. Osim toga, film se razbacuje i nekim statistikama koje zvuče prilično sumnjivo, a nasilje prema policajcima prikazano je suviše nonšalantno. No, unatoč manama i sastojcima koji na kilometre smrde po truleži, “Den of Thieves” na neki način uspio je završiti kao iznenađujuće uzbudljiv i zabavan siječanjski film od strane nepozantog redatelja i u kojem glavnu ulogu glumi Gerard Butler. Tko bi rekao?

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Drame Fantazije Romantični Biografije Animirani Sinkronizirani crtići Trileri Kriminalistički
Sortiraj