Menu

Defendor (2009)

Komedija o 3 lika, jedan koji si umišlja da je super heroj, njegov psihijatar te njegov maloljetni prijatelj.

  Ocjena

 Defendor
(2009) on IMDb

  Trajanje

1h 41 min

  Zemlja / jezik

Kanada, SAD, UK / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Peter Stebbings

  Scenarij

Peter Stebbings

  Produkcija

Tim Brown
Sean Buckley
Joel Burch
Leah Jaunzems
John N. Kozman
Tim Merkel
Mark Slone
Nicholas Tabarrok

  Glazba

John Rowley

  Kinematografija

David Greene
  Sinopsis

Arthur Poppington (Woody Harrelson) je bauštelac po danu, a superjunak Defendor po noći u ovoj ludoj komediji kojoj je meta opčinjenost društva sa mitologijama superjunačkih stripova. Dok je grad budan, Arthur je nevidljiv svima koji prolze pored njega, no po noći on preuzima svoj tajni identitet, oblači kostim i kreće u potragu za svojim nepriateljem „Kapetanom Industijom.“ Na putu, spašava mladu prostitutku (Kat Dennings) od policajca koji ju zlostavlja (Elias Koteas), te tim činom pokaže svoju namjeru da pomogne slabijima, no istovremeno se nađe i na meti zakona.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Woody Harrelson Arthur Poppington/Defendor
Elias Koteas Sgt. Chuck Dooney
Michael Kelly Paul Carter
Sandra Oh Dr. Ellen Park
Kat Dennings Katerina Debrofkowitz
Clark Johnson Capt. Roger Fairbanks
Lisa Ray Dominique Ball
A.C. Peterson Radovan Kristic
Kristin Booth Wendy Carter
Charlotte Sullivan Fay
  Recenzija

Prvi film redatelja Petera Stebbingsa zapravo u sebi nema nikakve supermoći, a glavni junak je daleko od onoga što smo navikli gledati od ostalih superjunaka. Sniman u Kanadi sa veoma malim budžetom, ovaj film izgleda veoma siromašno, no zato je iznimno bogat srcem i hrabrošću.

Glavni lik Arthur je veoma tragičan, te njegov u početku komičan nastup ubrzo postaje suosjećanje prema liku, jer njegova dobrota i jednostavnost razmišljanja jednostavno ne ne mogu izazvati smijeh prilikom njegovih taktika borbe, koje su u stilu filma „Home Alone“. No, iako se film u početku doima kao komedija, on ubrzo postaje napeta drama jer gledateljima postaje jasno da Arthuru baš i nisu sve daske na broju, dok kriminalcima jesu.

Iako priča ima nekoliko rupa, tu je dovoljno preokreta i tonalnih promjena da učini ovaj film veoma posebnim. Plus toga, tu je i odlična glumačka postava. Sandra Oh je apsolutno savršena u ulozi psihijatrice koje mora uvjeriti suca da je Arthuru mjesto među ljudima, a ne u instituciji. Elias Koteas, Kat Dennings i Vladimir Krstić također su odlični. No prava zvijezda definitivno je Woody Harrelson, čije je lice kao stvoreno za lik Arthura, te potpuno uvjerljivo prenosi sve njegove kompleksne emocije.

Osim što je odlično vidjeti film o superjunacima koji ne dolazi od strane ogromnih korporacija kao što su DC i Marvel, ljudskost i tragedija koju Arthur posjeduje, te koju Harrelson tako divno prenosi, dižu ovaj film na mnogo veću razinu. Kao rezultat toga, sve sitne nedostatke koje ovaj film ima, moći ćete vrlo lako zaboraviti jer jednostavno nećete moći odoljeti navijati za Arthura, a ovaj film će vam biti jedno veliko realistično osvježenje u žanru superjunačkih filmova.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Kriminalistički Drame Domaći filmovi Komedije Romantični Trileri
Sortiraj