Menu

Dear Eleanor (2016)

Godina je 1962., vrijeme kaosa oko kubanske raketne krize. Dvije tinejđerice putuju preko SAD-a u potrazi za Eleanor Roosevelt.

  Ocjena

 Dear Eleanor
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 29min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Kevin Connolly

  Scenarij

Cecilia Contreras
Amy Garcia

  Produkcija

Robert Abramoff
Caleb Applegate
David Hillary
Chuck Pacheco
Hillary Sherman
Mary Vernieu
Samuel Warren

  Glazba

Aaron Zigman

  Kinematografija

Steven Fierberg
  Sinopsis

Najbolje prijateljice Max i Ellie odluče napustiti svoj ruralni gradić i krenuti na avanturistički put po državi kako bi upoznali bivšu Prvu damu Eleanor Roosevelt. Nakon što se išuljaju u svijetlo plavom kabrioletu čiji je vlasnik Elliein otac, one kreću u svoju pustolovinu uz vjetar u kosi i glazbu na radiu. Pokušavajući biti jedan korak ispred policije i Elliejinog oca, djevojke na svojoj avanturi upoznaju veoma raznovrsne likove, koji će njihov pothvat učiniti uistinu nevjerojatnim i neponovljivim iskustvom.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Isabelle Fuhrman Max the Wax
Liana Liberato Ellie Potter
Jonah Isaac Abrams Church Attendee
David Adams Manteca Cop
Jessica Alba Daisy
Amelia Rose Applegate Older Annabell
Liam Applegate Henry
Madelyn Grace Applegate Annabell
Aimee Bell Fort Collins Waitress
Erik Bien Kentucky State Trooper
  Recenzija

Ponekad naiđete na jedan od onih neobičnih filmova koji vas naposlijetku emotivno dotakne na neočekivane načine. Događaji ovog filma svakako ne započinju sa ničim motivacijskim ili interesantnim, osim činjenice da je priča zabavna. No, kako se film polako odmiče kraju, polako vam počne nuditi pogled u dubinu svog srca te osjećaja koji navode njegovu glavnu protagonisticu, Ellie.

U uvodnom dijelu filma, upoznajemo Ellie Potter (Liana Liberato), mladu djevojku koja žali za smrću svoje majke. Živjeći u ’60-ima, dok se bori sa problemima odrastanja, Ellie polako počne zanimati politika. Kada ju očara Eleanor Roosevelt, koju je njena pokojna majka jako cijenila, ona i njena najbolja prijateljica Maxine (Isabelle Fuhrman) odluče napisati pismo gospođi Roosevelt. No, stvari postanu komplicirane kada Maxin prijatelj Billy (Joel Courtney) odgovori u njeno ime. Bojeći se odgajati svoju braću i sestre, Ellie odluči otići u Washington. Zajedno sa Max, djevojke očekuju na kraju svog putovanja upoznati Eleanor Roosevelt, no ono što nikako ne očekuju su problemi na koje će naići po putu.

Osim dvije glavne nepoznate glumice, Jessica Alba i Josh Lucas pojavljuju se kao likovi koje Ellie i Max upoznaju na svom putu. Iako je film bez sumnje nešto skromnijeg budžeta, gluma zbog toga nikako ne ispašta. Svi su pružili veoma dobre nastupe, a interakcije među likovima uistinu su dobre. U samom središtu nalazi se prijateljstvo između Max i Ellie, te je njihovoj vezi podarena posebna pažnja, što je jasno vidljivo u konačnom rezultatu. Tokom filma, primarna emocija koju ćete iskusiti jest smijeh. Luckasti scenarij je prilično neobičan, pogotovo po pitanju Max. Njene brojne tangente i slobodan duh osiguravaju veoma laganu atmosferu ovog filma, koje čine dobar kontrast sa Ellie čije je putovanje zapravo veoma srcedrapajuće. Nastupi odraslih likova također su veoma dobri, a jedna od najsmješnijih scena u filmu proizlazi upravo od jednog takvog.

Ako volite vintage filmove sa unikatnom pričom, „Dear Eleanor“ definitivno će biti po vašem ukusu. Odjeća i detalji iz ’60-ih predivni su za gledanje, a naravno i djevojke svoj put prelaze u lijepom plavom kabrioletu. Ti detalji filmu daju veoma nostalgičnu notu, a scenarij pun osjećaja i divnih događaja zasigurno će vas ostaviti u veoma dobrom raspoloženju nakon svog svršetka.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Drame Trileri Biografije Animirani
Sortiraj