Menu

Coco (2017)

Priča o djelima bostonskog policajca Eda Davisa koji su se odvijali uoči bostonskog napada 2013.g. i nakon njega, koja uključuje lov na počinitelje ovog groznog terorističkog čina.

  U kinima

Hrvatska23.11.2017.
Bosna i Hercegovina23.11.2017.

  Ocjena

Coco (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 49min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski, španjolski

  Klasifikacija

  Režija

Lee Unkrich
Adrian Molina

  Scenarij

Lee Unkrich
Jason Katz
Matthew Aldrich
Adrian Molina

  Produkcija

Darla K. Anderson
Mary Alice Drumm
John Lasseter

  Glazba

Michael Giacchino

  Kinematografija

Matt Aspbury
Danielle Feinberg
  Sinopsis

Iako u njegovoj obitelji postoji generacijama stara zabrana sviranja glazbe, Miguel sanja o tome da postane uspješni glazbenik kao što je to i njegov idol, Ernesto de la Cruz. Očajan da svima pokaže svoj talent, Miguel se ubrzo nađe u nevjerojatnoj i čarobnoj Zemlji mrtvih nakon misterioznog slijeda događaja. Putem, on će upoznati šarmantnog prevaranta Hectora, a oni će zajedno morati krenuti na nevjerojatno životno putovanje tokom kojeg će pokušati pronaći pravu istinu koja se skriva iza Miguelove obitelji i njene povijesti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Anthony Gonzalez Miguel
Gael Garcia Bernal Hector
Benjamin Bratt Ernesto de la Cruz
Alanna Ubach Mama Imelda
Renee Victor Abuelita
Jaime Camil Papa
Alfonso Arau Papa Julio
Herbert Siguenza Tio Oscar
Gabriel Iglesias Clerk
Lombardo Boyar Plaza Mariachi
  Recenzija

Unatoč gunđanjima oko novog Pixarovog animiranog filma koji ima tematiku Dana mrtvih, posebice pošto su neki redatelji već obradili ovu temu, nova animirana avantura ovog Disneyjevog studija uistinu je pravi doživljaj za sva vaša osjetila i fenomenalan povratak Pixara na veliko platno. Istini za volju, Lasseterov genijalni studio imao je podosta uspona i padova otkad su 1995. napravili megapopularni “Toy Story”. Za svaki “Ratatouille” i “Up”, imali smo i jednako loši nastavak “Carsa”. No, ovoga puta stvari su malo drugačije.

“Coco”, sa svojim meksičkim, ali i univerzalnim temama koje se bave važnosti obitelji, te prihvaćanjem drugačijih kultura, tradicija i stavova, jedan je od najboljih Pixarovih filmova ikad napravljenih. On je također i predivan, živahan, majstorski izveden animirani film, pun radijantnih boja, to jest onih koje dječakov put u Zemlju mrtvih čini savršenim odabirom. No, roditelji se ipak ne moraju brinuti nečeg strašnog – bića koja nastanjuju ovu zemlju su šarmantna, mudra, te sve samo ne zastrašujuća. Jedina osoba koju će možda preplašiti jest predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa.

Mladi glumac Gonzalez posuđuje glas Miguelu Riveri, čija je jedina želja svirati gitaru jednako dobro kao i njegov idol, legendarni Ernesto de la Cruz. Nažalost, roditelji mu zabranjuju da se bavi glazbom, no Miguel je toliko očajan da se dokaže da spletom čudnovatih okolnosti dospije u Zemlju mrtvih, koja je jedna od najboljih kreacija ikad viđenih u svijetu filma. Miguel se tamo sastaje sa svojih precima koji mu pružaju uvid u pravo značenje obitelji, no Miguel je tamo da sazna još jednu važnu stvar – zašto je u njegovoj obitelji već generacijama zabranjeno sviranje glazbe.

“Coco” je uistinu najbolja vrsta animirane zabave za sve one koji su bilo kada u životu morali ići protiv želja svojih roditelja ili obitelji kako bi ostvarili svoje istinske snove. Iako je obitelj naravno veoma bitna u životu svakoga od nas, te nitko ne bi imao ispunjen život bez nje – a tu činjenicu definitivno ističe i Pixar, na veoma iskren način – to ne znači da tu i tamo oni ne mogu pogriješiti, dovodeći u probleme mnoge nove generacije. Ta pouka filma izuzetno je snažna i svakako će dodirnuti velik broj ljudi, stoga ako se još niste odlučili pogledati ovaj film, požurite, jer nešto ovako dobro rijetko se ima prilike vidjeti u kinima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj