Menu

Clash of the Titans (2010)

Perseus, smrtni Zeusov sin, bori se protiv podzemnih sila kako bi ih spriječio da pokore Zemlju i Raj.

  Ocjena

 Clash of the Titans
(2010) on IMDb

  Trajanje

1h 46 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Louis Leterrier

  Scenarij

Travis Beacham
Phil Hay
Matt Manfredi
Beverley Cross

  Produkcija

Brenda Berrisford
Kevin De La Noy
William Fay
Basil Iwanyk
Jon Jashni
Karl McMillan
Thomas Tull
Guy Wilson
Richard D. Zanuck

  Glazba

Ramin Djawadi

  Kinematografija

Peter Menzies Jr.
  Sinopsis

Princeza Anromeda je kćer kralja Cepheusa, koji je osvojio pobjedu protiv bogova. Osvetnički nastrojen bog podzemlja, Hades, zahtijeva da Andromeda bude ponuđena kao žrtva ili će pustiti čudovište Krakena na Argos. Očajni kralj Cepheus zamoli poluboga Perzeja da pronađe način kako da pobjedi Krakena. Perzej prihvati izazov iz razloga što je Hades odgovoran za smrt njegove obitelji. On otkrije kako je jedini način da ubije Krakena, pribaviti glavu Meduse.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Sam Worthington Perseus
Liam Neeson Zeus
Ralph Fiennes Hades
Jason Flemyng Calibos/Acrisius
Gemma Arterton Io
Alexa Davalos Andromeda
Tine Stapelfeldt Danae
Mads Mikkelsen Draco
Luke Evans Apollo
Izabella Miko Athena
  Recenzija

Ovaj film, režiran od strane Louisa Leterriera, je svojevrsni remake istoimenog filma iz 1981. u kojem je glumio Laurence Olivier i kojeg je režirao Desmond Davis. Kao i original, i ovaj remake prepun je specijalnih efekata koji su glavna metoda pridobivanja publike u avanturu. No osim toga, ovom filmu uspjelo je i zadržati duh originala, što ga čini dodatno zabavnim.

Glavni adut ovog filma su njegovi specijalni efekti, te su zaista na nivou. Oni su ono što čine ovu avanturu vrijednom gledanja. Iako pokoji izgleda pomalo ofucano, to je samo zato što se trudi oživjeti duh originala, koji je također imao mnoštvo ofucanih efekata koji sada izgledaju veoma zastarjelo, no upravo to je ono što je tom filmu donijelo njegovu popularnost, te je dobro poslužilo i novoj verziji.

Nastupi glumaca su veoma raznoliki. Sam Worthington pomalo je drven u ulozi Perzeja, uvijek suptilan i nježnog glasa. Liam Neeson veoma je dobar, iako ga i ne vidimo baš mnogo, u ulozi Zeusa. No, najveće iznenađenje svakako je Ralph Fiennes, kojeg smo jedva uspjeli prepoznati zbog količine brade koju ima na licu. Iako u većini ostalih filmova u kojima glumi priča sličnim načinom, ovoga puta zvuči doista drugačije te stvar u potpunosti uvjerljivog vladara podzemlja, Hadesa.

Naposlijetku, ovaj film ispao je veoma dobar, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da je scenarij navodno ispravljan više puta, što je rezultiralo velikim izmjenama glavnog zlikavca i oduzimanjem velike količine dijaloga ostalim likovima. Možda se ne može mjeriti sa originalom, ali unatoč tome je veoma dobra zabava. Ako ste tip gledatelja koji se može jednostavno opustiti i dopustiti da uživa u avanturi, unatoč nekim prilično čudnim nastupima i ofucanim, iako efektivni, specijalnim efektima, onda je ovaj film dobar izbor za vas.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Drame SF-ovi Kriminalistički Komedije Westerni
Sortiraj