Menu

Cars 3 (2017)

Lightning McQueen pokazat će novoj generaciji trkača kako je on još uvijek najbolji na svijetu!

  U kinima

Hrvatska15.06.2017.
Bosna i Hercegovina15.06.2017.
Srbija15.06.2017.

  Ocjena

 Cars 3
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 49min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Brian Fee

  Scenarij

Brian Fee
Ben Queen
Eyal Podell
Jonathon E. Stewart
Kiel Murray
Bob Peterson
Mike Rich

  Produkcija

John Lasseter
Kevin Reher
Andrea Warren

  Glazba

Randy Newman

  Kinematografija

Jeremy Lasky
Michael Sparber
Kim White
  Sinopsis

Zapostavljen zbog novih lica na trkaćoj sceni, legendarni autić Lightning Mcqueen odjednom biva izbačen iz sporta koji obožava više od svega na svijetu. Kako bi ponovno postao konkurentan, on će trebati pomoć mlade nabrijane tehničarke koja ima vlastite planove za pobjedu, inspiraciju pokojnog Hudsona Horneta, te mao sreće. Dokazati da broj 95 još nije prošlost biti će teže od bilo čega što je Lightning do sada morao napraviti – no, hoće li mu na kraju uspjeti osvojiti najprestižniju nagradu?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Owen Wilson Lightning McQueen
Cristela Alonzo Curz Ramirez
Chris Cooper Smokey
Nathan Fillion Sterling
Larry the Cable Guy Mater
Armie Hammer Jackson Storm
Ray Magliozzi Dusty
Tony Shalhoub Luigi
Bonnie Hunt Sally
Lea DeLaria Miss Fritter
  Recenzija

Možda ste u prošlosti čuli neke prilično grube stvari o serijalu „Cars“, Pixarovom poznatom animiranom uratku koji se za nekoga kao što su oni doima prilično neinspiriranim, više kao da je proizvod suparničke tvrtke Dreamworks. No, ovaj serijal onaj je koji prodaje najviše igračaka, što je definitivno najveći razlog zašto ih sada imamo čak tri – svaki puta kada se Pixar vrati ovom serijalu, stvari se doimaju kao da su samo dio dosadnog posla, kao da to rade samo zato da ugode ulagačima. Prvi dio iz 2006.g. bio je prvi udarac na njihov kredibilitet. Film nije bio nimalo smiješan, bio je predosadan sa svojim porukama, te jednostavno nije imao onaj poznati Pixarov magični dodir.

Ipak, definitivno je bio lijep animirani film, sa fotorealističnom grafikom, jarkim bojama i zaigranim autićima. A začudo, bio je i prilično ozbiljan. Sada, u trećem nastavku (bolje da se pravimo da drugi nije niti postojao), naš glavni junak polako čeka svoj kraj. On je i dalje brz, no ne toliko kao novi čopor autića. Njegov glavni suparnik, kojem glas posuđuje Armie Hammer, pun je tehnologije koja bez imalo sumnje može nadmašiti Lightningovu staru školu. On je praktički Ivan Drago iz „Rockyja IV“, samo što nije Rus.

Kul klinci vjerojatno mrze ovaj serijal, a to i nije sasvim bez razloga. Ipak, postoji nešto veoma privlačno u filmu koji je napravljen za djecu, a koji zapravo govori o problemima starenja. Nije baš da je ovdje riječ o novom „Inside Out“ – koji je film za kojeg nam nije jasno kako ikoje dijete može pogledati, a ne postati depresivan – no ipak je brutalno iskren film koji se bez problema suprotstavlja poslovnim tajkunima, medijima i ostalim pohlepnicima. „Cars 3“ također ima i sretan završetak, no tek nakon nekoliko iskrenih razgovora o tome što superzvijezda zapravo postaje kada postane prestara za svoju profesiju. Lightning je u ovom filmu baš kao i Rocky – on se vrati u svoj ring, pokušavajući pobijediti nove protivnike svojim starim trikovima. No, ovaj film možda je čak i ozbiljniji od Rockyja jer nam je cijelo vrijeme jasno da Lightning laže sam sebi.

S druge strane, ovom filmu definitivno nedostaje inspiracije i smijeha. Gore spomenuti Pixarov čarobni dodir – njihova vještina balansiranja komedije i tragedije – u ovom filmu ponovno je nepostojeća. Ima tu nekoliko impresivnih utrka, pa čak i eksplozivna scena u sredini, no animatori se doimaju nezainteresiranima za šale ili dijalog koji bi bio malo posebniji. Svi likovi, uključujući i Lightninga, potpuno su bezlični, a glasovi neinspirirani. Sve u svemu, ovaj treći dio serijala ne bismo nazvali lošim, no također nije niti neko remek-djelo. Ukoliko imate klinca koji je već okorjeli obožavatelj, ovo će za njega biti prava poslastica, no za sve one koji ga žele sagledati na nekom većem nivou, ništa od toga.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Animirani Sinkronizirani crtići Akcije Komedije Avanture Drame
Sortiraj