Menu

Blade Runner 2049 (2017)

Priča o djelima bostonskog policajca Eda Davisa koji su se odvijali uoči bostonskog napada 2013.g. i nakon njega, koja uključuje lov na počinitelje ovog groznog terorističkog čina.

  U kinima

Hrvatska05.10.2017.
Bosna i Hercegovina05.10.2017.
Srbija05.10.2017.

  Ocjena

 Blade Runner 2049
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 43min

  Zemlja / jezik

UK, SAD, Kanada / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Deniv Villeneuve

  Scenarij

Hampton Fancher
Michael Green
Philip K. Dick

  Produkcija

Yale Badik
Dana Belcastro
Bill Carraro
Tim Gable
Frank Giustra
Asa Greenberg
Val Hill
Broderick Johnson
Andrew A. Kosove
Ian McGloin
Carl Rogers
Ridley Scott
Cynthia Sikes
Donald Sparks
Steven P. Wegner
Bud Yorkin

  Glazba

Benjamin Wallfisch
Hanz Zimmer

  Kinematografija

Roger Dreakins
  Sinopsis

Trideset godina nakon događaja iz prvog filma, novi blade runner, LAPD policajac K (Ryan Gosling) otkriva dugo zakopanu tajnu koja ima potencijal baciti ono što je ostalo od društva u potpuni kaos i rasulo. K-ovo otkriće odvodi ga u potragu za pronalaskom Ricka Deckarda (Harrison Ford), bivšeg LAPD blade runnera koji je nestao prije više od trideset godina.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ryan Gosling 'K'
Dave Bautista Sapper Morton
Robin Wright Lieutenant Joshi
Mark Arnold Interviewer
Vilma Szécsi Angry Old Lady
Ana de Armas Joi
Wood Harris Nandez
David Dastmalchian Coco
Tómas Lemarquis File Clerk
Sylvia Hoeks Luv
  Recenzija

Rijetko koji film ima tako dobru misteriju kakvu je nakon svoje odjavne špice u mnogima ostavio kultni film Ridleyja Scotta iz 1982. godine, “Blade Runner”. Kako bi odgovorio na sva ostavljena pitanja, redatelj Denis Villeneuve na sebe je preuzeo golemi zadatak. “Blade Runner 2049” ne samo da je dao odgovore na ta pitanja u nevjerojatno uzbudljivom stilu, već je i nadogradio sve ono što je njegov prethodnik postavio prije njega. Rezultat svega toga jest jedan od najboljih filmova ove godine.

Svijet “Blade Runnera” u 2049. godini mnogo je bogatiji nego kada smo ga posljednji put vidjeli. Nadogradnja postojećih poznatih dizajna i atmosfere ponovno će u gledateljima ostaviti osjećaj poniznosti, dok istovremeno postoji i potencijal da se u bilo kojem trenutku sve može raspasti. Priča je ispričana kroz tisuću malenih trenutaka, od kojih su apsolutno svi veoma zanimljivi. Svaka mini-priča u sebi sadrži nešto što će odjekivati kroz ostatak filma, kako bi naposlijetku bila stvorena savršena cjelina. Osim toga, Ryan Gosling vjerojatno nikada nije imao ovoliko težak glumački izazov.

Vizualno, film je fenomenalan – definitivno najkvalitetniji film ove godine. Toliko scena htjeti ćete pogledati više puta kako bi vam ostale u pamćenju zauvijek, a igra sjena i magle uistinu je predivna. Što se tiče tematike, film se igra sa sjećanjima i prisjećanjem, te upozorava na opasnost od nostalgije. Naravno, i ovog puta biti će pitanja na koja ne postoje odgovori. U svakom slučaju, ovo je pravi pravcati sci-fi – predivan i mudar.

Pod palicom redatelja Villeneuvea ovaj film pravi je virtuozni prikaz priče koji evoluira odlične ideje koje je postavio original. Ako volite da je film pametniji od vas, te da poštuje publiku umjesto da se njome igra, onda će za vas ovo biti možda i jedan od najboljih filmova ikad. Njegova vizija i sposobnost da gledatelje odvede u svijet koji je zaključan u nekom drugom vremenu, te da od njega napravi nešto novo uistinu je nevjerojatna. U konačnici – “Blade Runner 2049” pravi je trijumf. On će ispuniti sva vaša očekivanja, te ih bez sumnje čak i nadmašiti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
SF-ovi Trileri Akcije Drame Kriminalistički
Sortiraj