Menu

Best Man Down (2012)

Novo vjenčani par otkazuje svoj medeni mjesec i vraća se u snježni Zapadni kraj kako bi napravili pogreb za njihovog kuma koji je nenadano preminuo odmah nakon njihovog vjenčanja.

  Ocjena

 Best Man Down
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 29 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Ted Koland

  Scenarij

Ted Koland

  Produkcija

David Abbitt
Chris Colbert
Jeff Donald
Scott Hill
John Hood
Katie Mustard
Jen Roskind
Bobby Sanders
Donny Sanders
Sharyn Steele

  Glazba

Mateo Messina

  Kinematografija

Seamus Tierney
  Sinopsis

Kada njihov nepodnošljivi kum Lumpy (Tyler Labine) neočeikvano premine na njihovoj svadbi, mladoženja i mladenka Kristin (Jess Weixler) i Scott (Justin Long) prisiljeni su otkazati svoj medeni mjesec te odletjeti kući kako bi organizirali njegov sprovod. No, odvođenje Lumpyjevog tijela natrag je samo početak njihove avanture, jer njihova požrtvovna odluka iza svakog ugla skriva iznenađenja. A kada ih put dovee do petnaestogodišnjakinje (Addison Timlin) u malenom, sjevernom gradiću u Minnesoti – niti oni sami više neće biti sigurni tko je zapravo Lumpy bio
  Trailer

  Glumac   Uloga
Justin Long Scott
Jess Weixler Kristin
Tyler Labine Lumpy
Addison Timlin Ramsey
Shelley Long Gail
Frances O'Connor Jaime
Evan Jones Winston
Michael Landes Priest
Peter Syvertsen Roger
James Detmar Uncle Willis
  Recenzija

Svi smo barem jednom bili na vjenčanju na kojem se jedan od uzvanika malo previše napio te pravio razne ludosti – no što ako da ta osoba nije preživjela noć? Ovaj film redatelja i pisca Teda Kolanda, upoznaje nas upravo sa tim groznim scenarijem.

Ted Koland cijelo vrijeme se trudi da Lumpyjeva smrt nikada tokom filma ne izgubi značenje, i to je najveći razlog zašto ovaj film funkcionira dobro. Iako zvuči kao neka blesava komedija, Kolandova skripta uspjela je postići mnogo više od čistog istraživanja Lumpyjeve prošlosti od strane Scotta i Kristin – ona nam prenosi poruke o smrtnosti, pravom prijateljstvu i sreći. Naša percepcija o Lumpyju mijenja se dramatično kada njegova pijana ludost biva objašnjena i otkrijemo mnogo ozbiljniju situaciju.

Labine i Long su oni koji čine Lumpyjev život značajnim, obojica na različitim nivoima. Labine očito glumi Lumpyjevo pijanstvo tokom svadbene večeri, što nam donosi dozu lošega, no kroz prisjećanja, Labine je taj koji nas osvoji šarmantnošću i slatkošću. Ako u početku pretpostavite da je Lumpyjeva smrt došla zbog prejakog partijanja, droge ili nečeg sličnog, Labinovo kontinuirano utemeljivanje dragog, brižnog Lumpyja, preokrenut će taj loši glas koji je u početku postavljen na lik Lumpyja. Osim toga, Lumpyjev odnos sa djevojkom Ramsey (Addison Timslin) je onaj koji naposlijetku daje kompletnu sliku o Lumpyju. Pošto on umre na početku filma, na drugim likovima je da njemu daju karakter i personifikaciju, a Timlina uloga postane najvažniji dio slagalice.

Naposlijetku, ovaj film uspješno je izbalansirao emocionalnu dramu i laganu komediju, s obzirom na morbidnost same teme, no napravio je to na način koji je pun poštovanja, pozitivno usmjeren i koji će vas nagraditi. Uspjeh treba u najvećoj mjeri zahvaliti glumcima Justinu Longu i Tyleru Labinu, no ti likovi ne bi bili toliko dobri bez prave skripte i režiranja od strane Teda Kolanda, koji je uspio izbjeći zamke u priči ovakvog tipa kako ne bi ispao prekomičan ili depresivno mračan, nego uistinu savršeno odmjeren.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Drame Fantazije Akcije Kriminalistički
Sortiraj