Menu

Beauty and the Beast (2017)

Ovaj film adaptacija je jedne od najpoznatijih Disneyjevih bajki, onoj o čudovišnom princu i mladoj ženi, te njihovoj postepenoj ljubavi koja će naposlijetku učiniti čuda.

  U kinima

Hrvatska16.03.2017.
Bosna i Hercegovina16.03.2017.
Srbija16.03.2017.

  Ocjena

 Beauty and the Beast
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 9 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Bill Condon

  Scenarij

Stephen Chbosky
Evan Spiliotopoulos

  Produkcija

Steve Gaub
Don Hahn
David Hoberman
Todd Lieberman
Jack Morrissey
Thomas Schumacher
Jeffrey Silver
Greg Yolen
Alexander Young

  Glazba

Alan Menken

  Kinematografija

Tobias A. Schliessler
  Sinopsis

Disneyjev novi film “Beauty and the Beast” remake je klasičnog animiranog filma ovog studija, koji nam prikazuje ove likove iz bezvremenske priče, prilagođene modernom vremenu, no istovremeno ostajući i vjeran originalu po pitanju glazbenih točaka. Film je priča o fantastičnom putovanju Belle, vedre i nezavisne mlade djevojke koja biva zatočena od strane zvijeri u njegovom dvorcu. Unatoč svojim strahovima, ona se sprijatelji sa čarobnim slugama u dvorcu i polako nauči gledati dublje od Zvijerine ružne vanjštine, te shvati da on zapravo u sebi gaji nježno srce i dušu pravog princa.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Emma Watson Belle
Dan Stevens Beast
Luke Evans Gaston
Josh Gad LeFou
Kevin Kline Maurice
Hattie Morahan Agathe
Haydn Gwynne Cothilde
Gerard Horan Jean the Potter
Ray Fearon Pere Robert
Ewan McGregor Lumiere
  Recenzija

Disneyjev remake “Ljepotice i Zvijeri” pravi je spektakl. Obožavatelji klasičnog animiranog filma zasigurno će biti veoma zadovoljni sa ovom verzijom. Radnja filma u suštini je potpuno ista, no neki dijelovi malo su dublje razrađeni, dok je film i dalje vjeran svom žarnu mjuzikla – likovi kreću u pjesme uz pratnju odlične koreografije i prvorazrednih vizualnih efekata. Neke stvari malo su modernizirane, stoga imamo multirasne likove i nekoliko referenci na homoseksualnost. Najveći nedostatak filma jest nedostatak iznenađenja – film je odlično napravljen, no svi ćete točno znati što će se dogoditi.

Emma Watson u ulozi Belle izgleda doista mladoliko. Njen glas je divan, a gluma i više nego dovoljna, no konstantno ćete imati osjećaj da je premlada. Belle je naravno tinejdžerka, no Zvijer i Gaston izgledaju toliko staro, kao da bi joj mogli biti očevi. Njeni udvarači očito su odrasli muškarci, dok je predmet njihove žudnje dijete, što bi nekima moglo malo zasmetati. Takav slučaj nismo imali u nedavnoj obradi Pepeljuge, gdje su likovi bili primjerene dobi.

Film je naravno predivan za gledati. Disney nije nimalo štedio u stvaranju ovog svijeta – svaki dio filma tehnički je fenomenalan. Ipak, modernom gledateljstvu mogli bi brzo zasmetati brojne glazbene točke, pogotovo ako niste ljubitelj mjuzikala. S druge strane, oni koji se još sjećaju pjesama iz originala bit će veoma zadovoljni sa modernim obradama hitova poput “Be Our Guest” ili “Beauty and the Beast”. Bill Condon također je odlično napravio svoj redateljski posao – uistinu je uspio prirediti nam pravi spektakl.

Ono što bismo možda voljeli vidjeti jest malo manje predvidljiva priča. Ekipa koja je radila na filmu odlučila je igrati na sigurno – osim etničke raznolikosti i jednog gay lika, ne dobivamo apsolutno ništa novo, već se radi o čistoj obradi. Smatramo da bi bilo bolje da su se neke stvari malo pomiješale, kao što je to bio slučaj u Pepeljugi – ovom filmu jednostavno je bilo potrebno malo više kreativnosti.

U konačnici, ne sumnjamo da će ovaj film biti apsolutni hit u kinima. On ima apsolutno sve elemente potrebne za veliki uspjeh, a publika naprosto umire za šansom da ga pogledaju. Zadovoljstvo nam je reći kako sigurno neće ostati razočarani – ovo je upravo onakav film kakvog žele vidjeti. Ipak, nekima bi upravo ta činjenica mogla predstavljati mali problem. Da je film sadržavao malo dublju i drugačiju priču, bio bi savršen, no i ovakav kakav je uistinu je sve što možete poželjeti od jedne obrade vrhunskog animiranog klasika.