Menu

Beasts of the Southern Wild (2012)

Hushpuppy, šestogodišnja djevojčica, živi s tatom Winkom u zajednici Delta na samom rubu svijeta. Wink iznenada oboli od tajanstvene bolesti. Istovremeno, val nesnosnih vrućina otapa ledenjake, što oslobodi drevna pretpovijesna bića.

  Ocjena

 Beasts of the Southern Wild
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 33 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Benh Zeitlin

  Scenarij

Lucy Alibar
Benh Zeitlin

  Produkcija

Chris Carroll
Casey Coleman
Philipp Engelhorn
Annie Evelyn
Michael Gottwald
Nathan Harrison
Dan Janvey
Lucas Joaquin
Paul Mezey
Matthew Parker
Josh Penn
Michael Raisler
John R. Williams

  Glazba

Dan Romer
Benh Zeitlin

  Kinematografija

Ben Richardson
  Sinopsis

Hushpuppy, neustrašiva šestogodišnja djevojčica, živi sa svojim ocem Winkom u Bathtubu, zajednici u južnoj Delti na rubu svijeta. Winkova stroga ljubav pripremi ju za budući život, vrijeme u kojem on više neće biti uz nju da ju čuva. Kada Wink dobije misterioznu bolest, priroda poludi, temperature porastu i ledenjaci se počnu topiti, iz njih izađu predpovijesna bića zvani aurochs. Kraj svijeta se bliži, a mala Hushpuppy odlazi u potragu za svojom izgubljenom majkom.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Quvenzhané Wallis Hushpuppy
Dwight Henry Wink
Levy Easterly Jean Battiste
Lowell Landes Walrus
Pamela Harper Little Jo
Gina Montana Miss Bathsheba
Amber Henry LZA
Jonshel Alexander Joy Strong
Nicholas Clark Boy with Bell
Joseph Brown Winston
  Recenzija

Ovaj film, prvijenac redatelj Benha Zeitlina, savršeni je spoj emocionalnih doživljaja i veličanstvene priče. Njegovo režiranje je kontrolirano i na mjestu, te se vidi da posao obavlja sa velikom ljubavi. Njegova interpretacija svijeta koji pripada malenoj djevojčici je prilično točna i efektivno dirljiva. Zeitlin baca svoju čaroliju na gledatelje koja dopire do njihove same duše sa kreacijom nekih od najljepših likova godine.

Film, koji podsjeća na stariju, odrasliju verziju Spike Jonzeovog „Where the Wild Things Are“, sadrži mnoge kvalitete koje čine ovaj film nadprosječnim. Zeitlinova vizija je na prvom mjestu, te dozvoljava ambijentu da postane sekundarni lik, što je taktika o kojoj mnogi redatelji mogu samo sanjati. Dospisateljica Lucy Alibar, otkrila je fascinantnu premisu koju su ona i Zeitlin razvili u trodimenzionalnu priču sa stvarnim likovima i stvarnim emocijama.

Bez obzira na neke nedostatke u priči tokom sredine filma, snažni svršetak skida svaku sumnju sa ovog filma i pokazuje se kao jednim od najemocionalnijih završetaka priče u ovoj godini. Quvenzahne Wallis je odlična, te je jedna od najboljih dječjih glumaca u posljednjih nekoliko godina. Njena perfomansa u ovom filmu upućuje na početak jedne jako snažne karijere.

Kao njen otac Wink, Dwight Henry je pravi hollywoodski pronalazak. On pokazuje dubinu i doseg koji su učinili glumce poput Denzela Washingtona tako poznatima. „Beasts of the Wild“, iako ne sasvim savršen, na kraju dana je veoma dobar film. Njegov hrabar pristup kontroverznoj temi pomiješan sa toplim emocijama njegovih likova, čini ga jednim od najboljih filmova godine.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Avanture Fantazije Drame Romantični Akcije Kriminalistički
Sortiraj