Menu

Ballerina (2016)

Djevojčica iz sirotišta sanja o tome da postane balerina te pobjegne iz svog ruralnog mjesta Brittanyja prema Parizu, gdje se pretvara da je netko drugi te uspije dospjeti na poziciju učenice baleta.

  U kinima

Hrvatska22.12.2016.
Bosna i Hercegovina22.12.2016.
Srbija23.02.2017.

  Ocjena

 Ballerina
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 29min

  Zemlja / jezik

Francuska, Kanada / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Eric Summer
Eric Wari

  Scenarij

Carol Noble
Eric Summer
Laurent Zeitoun

  Produkcija

Francois-Xavier Aubague
Valerie d’Auteuil
Nicolas Duval Adassovsky
Guilaume Ivernel
Andre Rouleau
Laurence Vacher
Laurent Zeitoun
Yann Zenou

  Glazba

Klaus Badelt

  Kinematografija

Jerrica Cleland
  Sinopsis

Ovaj animirani film priča priču o Félicie, mladoj djevojci iz sirotišta koja gaji veliku strast prema plesanju. Uz pomoć svog najboljeg prijatelja, Victora, ona uspije pobjeći iz sirotišta i otputovati sve do samog Pariza, grada blještavila i teatra. No, tamo ju sada očekuju brojni izazovi i zanimljivi susreti, a njen najvažniji cilj je postati prava balerina. No, hoće li u tome uistinu i uspjeti? Saznajte u ovoj predivnoj, dirljivoj priči o prijateljstvu, samopouzdanju i obitelji.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Elle Fanning Felicie Miliner
Dane DeHaan Victor
Maddie Ziegler Camille
Carly Rae Jepsen Odette
Elana Dunkelman Dora
Shoshana Sperling Nora
Kaycie Chase Camille
  Recenzija

Kada započnete gledati ovaj novi film Erica Summera i Erica Warina, nitko vas neće kriviti ako budete željeli napustiti kino nakon prvih pet minuta. Veoma jeftino osmišljen uvodni dio upoznaje nas sa možda najiritantnije optimističnim likovima koje smo ikada vidjeli, no malo po malo entuzijazam naše glavne junakinje postaje sve više i više zarazan, a kako nam se ona sve više dopada, tako nam i film postaje sve bolji, dok ćete na samom kraju zasigurno biti uvučeni u čitav njegov šarm i priču.

Smješten u godini 1879, ovaj film nam prikazuje gore spomenutu Felicie Miliner (Elle Fanning), siroče koje samo želi pobjeći u Pariz i ispuniti svoje snove o tome da postane balerina. Uz svog najboljeg prijatejla Victora (Dane DeHaan), ona se nekako uspije izmigoljiti iz sirotišta i naći u Parizu, gdje poprimi identitet nekog drugog kako bi si osigurala učenje na prestižnoj Grand Opera kući, te pod vodstvom bivše plesačice Odette (Carly Rae Jepsen) počinje svoje pripreme za nadolazeću produkciju Orašara. No, Felicie će morati uložiti mnogo truda kako bi poboljšala svoje vještine, a cijelo to vrijeme morat će paziti da nitko ne otkrije tko je ona zapravo i od kuda dolazi.

Unatoč nešto lošijem uvodnom dijelu filma, teško je ne pomisliti, barem što se tiče priče, da su scene u samom sirotištu mogle trajati nešto dulje, kako bi nas uvele u priču, likove, te nam pomogle razumjeti zašto su oni toliko očajni da pobjegnu u Pariz. Ipak, nakon što ovo dvoje likova dospiju u glavni grad, vizualni doživljaj ovog filma drastično se mijenja – Pariz u 19. stoljeću uistinu  je predivna lokacija, a balet ga u potpunosti komplementira, pošto su njegova gracioznost i elegancija veoma simbolični – možete osjetiti da su redatelji proveli mnogo vremena da nam u potpunosti dočaraju balet na što realističniji način. Nažalost, samo mjesto radnje nije obogaćeno klasičnom glazbo, već film koristi modernu pop glazbu koja se uistinu kosi sa ovim romantičnim periodom u povijesti.

No, ostavimo li glazbu postrani, “Ballerina” se uistinu posvetila tradiciji, slijedeći formulu koja funkcionira – od protagonistice iz sirotišta, do njene mentorice koja je bila profesionalka prije nego što je doživjela ozljedu – sve su to stvari koje smo već vidjeli bezbroj puta, no moramo priznati da su i dalje veoma funkcionalne, i to s razlogom. One savršeno pašu u film koji u biti pokušava poslati poruku da možemo biti što god želimo ako se samo dovoljno jako potrudimo. A to je naravno jedna veoma lijepa poruka, posebice za one najmlađe gledatelje, koji će upravo i najviše moći uživati u ovom filmu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Animirani Sinkronizirani crtići Fantazije Drame
Sortiraj