Menu

All the Money in the World (2017)

Priča o otmici 16-godišnjeg Johnnyja i očajničkom pokušaju njegove majke da uvjeri njegovog bogatog djeda da plati njegovu otkupninu.

  U kinima

  Ocjena

All the Money in the World (2017) on IMDb

  Trajanje

2h 12min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski, talijanski, arapski

  Klasifikacija

  Režija

Ridley Scott

  Scenarij

David Scarpa
John Pearson

  Produkcija

Chris Clark
Quentin Curtis
Aidan Elliott
Dan Friedkin
Mark Huffam
Marco Valerio Pugini
Ridley Scott
Bradley Thomas
Kevin J. Walsh

  Glazba

Daniel Pemberton

  Kinematografija

Dariusz Wolski
  Sinopsis

U Rimu, 1973. godine, zamaskirani muškarci otmu tinejdžera Johna Paula Gettyja III. Njegov djed, Jean Paul Getty, jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu, no isto tako i prilično bezosjećajan. Činjenica da je njegov unuk otet nije mu dovoljna da se odvoji od djelića svojeg bogatstva. Ovaj film slijedi priču Gail, Paulove majke koja je, za razliku od Gettyja, uvijek birala obitelj umjesto novca. I dok život njenog sina visi o koncu, ona pokušava nagovoriti Gettyja da plati njegovu otkupninu, a otmičari postaju sve nestrpljiviji i okrutniji. Kada Getty pošalje svog enigmatičnog tjelohranitelja da se pobrine za određene stvari, on i Gail postanu neočekivani saveznici u utrci protiv vremena koja će naposlijetku otkriti pravu vrijednost ljubavi koja je nemjerivo jača od one koju posjeduje novac.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Michelle Williams Gail Harris
Christopher Plummer J. Paul Getty
Mark Wahlberg Fletcher Chase
Romain Duris Cinquanta
Timothy Hutton Oswald Hinge
Charlie Plummer John Paul Getty III
Andrew Buchan John Paul Getty II
Marco Leonardi Mammoliti
Giuseppe Bonifati Giovanni Iacovoni
Nicolas Vaporidis Il Tamia
  Recenzija

Ridley Scott jedan je od najčuvenijih redatelja u posljednjih pola stoljeća. On je svijetu pružio nekoliko uistinu ikoničnih filmova, poput “Blade Runnera”, “Aliena”, no imao je i nekoliko loših izleta (“Robin Hood”). Nažalost, njegov najnoviji film, bilo da se publici svidi ili ne, uvijek će ostati zapamćen po tome da je većina filma morala biti nanovo snimljena. Pošto je originalni glavni glumac, Kevin Spacey, nedavno pao na veoma loš glas, redatelj Scott odlučio je zamjeniti ga sa Christopherom Plummerom, te ponovno snimio sve scene koje su uključivale njegov lik.

Nasreću, Plummerov nastup uistinu je fenomenalan, te je dobio i nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca. Iako vjerojatno nikada nećemo imati priliku pogledati Spaceyevu verziju, teško je zamisliti da je uspio nadmašiti ovako dobar nastup. Iako je on možda više sklon svoje likove glumiti na čudan i opasan način, Plummer je nastupio sa dozom šarma i suptilnosti, te je očito kako razumije da su potezi njegovog lika istovremeno uznemirujući i fascinantni – a cijeli nastup obavljen je bez imalo prenemaganja.

Zapravo, iako Mark Wahlberg u ovom filmu prisustvuje u daleko više scena i ima mnogo veću minutažu, u ulozi bivšeg CIA agenta koji pokušava pronaći Gettyjevog unuka, usudili bismo se reći da je ovo ipak Gettyjeva priča, te da je on zapravo glavna uloga ovog filma. Osim njega, tu je naravno i njegova siromašna snaha Gail (Michelle Williams), koja se mora koristiti svim mogućim načinima da pokuša osvojiti srce ovog hladnog starca – što nije nimalo lak zadatak, pošto je jedina stvar koju je ponosni starac ikad izgubio u svom životu upravo skrbništvo nad njenom djecom.

Što se tiče priče o ponovnom snimanju scena, ona je donekle i pomogla ovom filmu, praveći bolji marketing nego što bi to mogli svi stručnjaci ovog svijeta. Novac koji je studio potrošio na ponovno snimanje vjerojatno je ušteđen ovom besplatnom reklamom. No, kako god da bilo, ovaj film nemojte otići pogledati zbog svih tih priča ili kontroverzija. Odite ga pogledati jer je on ekspertno skrojena drama puna misterija, suspenzije i ljudskosti sa nevjerojatno dobrim nastupima od strane Plummera i Williams. Iako ovaj film vjerojatno neće biti novi “Alien” ili “Blade Runner”, on definitivno neće biti niti blizu “Robina Hooda” – on zaslužuje biti pri samom vrhu portfelja redatelja Ridleyja Scotta.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj