Menu

All Nighter (2017)

Otac radoholičar mora se udružiti sa bivšim dečkom svoje kćeri kako bi ju pronašli tokom jedne lude noći.

  U kinima

Srbija06.07.2017.

  Ocjena

 All Nighter
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 26min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Gavin Wiesen

  Scenarij

Seth W. Owen

  Produkcija

David Beal
Toddy Burton
Josh Crook
Randy Crook
P. Jennifer Dana
Adi Ezroni
Tiffany Hallgren
Sarah E. Johnson
Erik Kritzer
Jill Maxcy
Ishay Mor
Tim Nye
Dominic Ottersbach
George Paaswell
Ron Perlman
Burton Ritchie
Gregory Segal
Mandy Tagger
Brian Wilkins

  Glazba

Alec Puro

  Kinematografija

Seamus Tierney
  Sinopsis

Martin (Emile Hirsch) je neuspješni glazbenik u LA-u, koji po prvi puta, veoma nervozan, upoznaje zastrašujućeg oca svoje djevojke, gospodina Galloa (J.K. Simmons). Gallo je internacionalni biznismen koji nikada nije imao vremena za svoju kćer Ginnie (Analeigh Tipton). Tokom zajedničke večere, Gallo je potpuno neimpresioniran Martinom kojem je sve više i više neugodno, te večera završi katastrofalno. Šest mjeseci kasnije, Martin je slomljena srca kada ga Ginnie ostavi, a na njegovim vratima pojavljuje se Gallo, koji ne može naći svoju kćer. Iako je to posljednje što trenutno želi, Martin biva “uvjeren” od strane Galloa da mu pomogne pronaći Ginnie, što će dovesti do raznih ludosti i urnebesnih scena između ove dvojice muškaraca.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Analeigh Tipton Ginnie
Emile Hirsch Martin
J.K. Simmons Mr. Gallo
Meta Golding Kelly
Jon Daly Jimothy
Taran Killam Gary
Kristen Schaal Roberta
Stephanie Allynne Tracy
Rebecca Drysdale Lizzie
Connor Barrett Dean the Waiter
  Recenzija

Čudno je da ovaj film ima jako malo interesa da bude farsa, pošto ima sve potrebne sastojke za to. Redatelj Gavin Wiesen veoma oprezno je režirao ovaj film, kao da se bojao da se ne pretvori u neku opću ludost, te je umjesto toga pokušao naći istinu u scenama koje traže ludost. Film nije nešto posebno efektivan, te rijetko uspijeva razviti svoju vlastitu osobnost, već je sličan kao svi drugi “filmovi koji se odvijaju tokom jedne noći”. Iako su redatelj i scenarist pokušali okrenuti stvar u smjeru komedije, ovaj film nažalost nikada nije dovoljno smiješan da bismo to nazvali uspjehom.

Nakon uvoda, “All Nighter” postaje potpuno predvidljiv, sa svojom napetom večerom između Martina i Galloa, u kojoj Ginnie pokušava biti sudac. Martin je vegetarijanac, Gallo je obožavatelj mesa, Gallo čitavo vrijeme propitkuje Martina neugodnim pitanjima i veoma brzo sve odlazi kvragu. Sve u svemu, ovaj film započinje kao bilo koja prosječna epizoda prosječne TV serije, a iako Hirsch i Simmons ne pretjeruju sa svojim nastupima, ozračje klišeja ipak je sveprisutno, te nam je jasno da neće biti nikakvih iznenađenja.

Ubrzo zatim ovaj film pretvara se iz “Meet the Parents” u ludi lov na Ginnie, koja izbjegava Gallove pokušaje da uspostavi kontakt s njom. Martin je jedini koji mu može pomoći pronaći ju, iako je Ginnie s njim prekinula nekoliko mjeseci prije. Njih dvojica zajedno kreću u potragu za njom, kroz nekoliko kvartova u LA-u, dok se film fokusira na neugodnu energiju između ove dvojice. Putem susreću razne Ginniene prijatelje, koji su u najmanju ruku “posebni”. Sve to trebalo bi biti veoma zabavno i smiješno, no nažalost nikada nećete dobiti isti osjećaj kao kada ste prvi put gledali “The Hangover.”

Ostatak filma prilično je predvidljiv – saznajemo više o povijesti između Galloa i Ginnie, a dvojica muškaraca polako počnu shvaćati jedno drugoga i stjecati sve više međusobnog poštovanja. Taj dio funkcionira veoma dobro, no ono što je ovom filmu bio primaran cilj – nasmijati ljude – jednostavno mu ne ide od ruke, pogotovo zato što je svjesno ograničio svoju ludost kako bi dao prostora iskrenosti. To je veoma neobičan umjetnički odabir, pošto je Hirsch poznat po svojoj komediji. U konačnici, “All Nighter” propustio je svoju šansu – on je formulaičan i dosadan, no možda će uspjeti izvući pokoji osmijeh iz vas.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj