Menu

Alice Through the Looking Glass (2016)

Alice se vraća u uvrnutu Zemlju čudesa te odputuje u prošlost kako bi pomogla svom prijatelju, Ludom klobučaru.

  Ocjena

 Alice Through the Looking Glass
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 53min

  Zemlja / jezik

SAD, UK

  Klasifikacija

  Režija

James Bobin

  Scenarij

Lewis Carroll
Linda Woolverton

  Produkcija

Antoni Johansson
Jennifer Todd
Joe Roth
John G. Scotti
Suzanne Todd
Tamara Watts Kent
Tim Burton

  Glazba

Danny Elfman

  Kinematografija

Stuart Dryburgh
  Sinopsis

Alice Kingsleigh provela je nekoliko posljednjih godina slijedeći primjer svog vlastitog oca, ploveći morem. Nakon svog povratka u London, ona naiđe na čarobno ogledalo koje ju vraća u fantastični svijet Zemlje čudesa, te se ponovno susretne sa svojim prijateljima – Bijelim zecom, Absolemom, Cheshireškom mačkom i Ludim klobučarem, koji nije sasvim svoj. Klobučar je izgubio svoj Muchness, stoga Mirana pošalje Alice u potragu za Kronosferom, metalnim globusom koji se nalazi u odajama Velikog sata, koji upravlja svim vremenom. Vraćajući se u prošlost, Alice naiđe na razne prijatelje i neprijatelje u različitim fazama njihovog života, te kreće u opasnu utrku kako bi spasila Klobučara prije nego vrijeme istekne.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Anne Hathaway White Queen
Helena Bonham Carter Red Queen
Johnny Depp Mad Hatter
Mia Wasikowska Alice Kingsleigh
Alan Rickman Blue Caterpillar
Andrew Scott Dr. Addison Bennett
Anne Hathaway White Queen
Barbara Windsor Dormouse
Bill Thomas The Driver
Bomber Hurley-Smith Rumored
  Recenzija

2010.g. Tim Burtonov sjajna, kompjutersko animirana adaptacija „Alise u Zemlji čudesa“ zaradila je preko milijardu dolara na ulaznicama i postala njegov najuspješniji film svih vremena. Stoga bi malo tko mogao reći da je film bio neuspjeh. No, je li se taj film uistinu ikome svidio? Kritičari ga i nisu nešto obožavali, a bio je veoma kritiziran zbog loše 3D konverzije. Stoga nitko nije baš sa oduševljenjem očekivao ovaj nastavak. Ipak, zamjenom redatelja Tima Burtona sa Jamesom Bobinom, te ubacivanjem novih likova, ublažavenjem Johnnyja Deppa te pridržavanjem izvornog materijala, ovaj film uspio je sve iznenaditi i zapravo postati jako dobar.

Radnja filma započinje sa Alice, koja se nakon kratkog vremena u stvarnosti ubrzo nađe u Zemlji čudesa, gdje opazi da se njen prijatelj Ludi klobučar (Johnny Depp) nalazi u nevolji. Ona dobiva zadatak spasiti njegovu obitelj od jabberwockyja, što znači da mora otići u prošlost uz pomoć Kronosfere, koja je ukradena od samog Vremena, glavom i bradom, kojeg glumi Sacha Baron Cohen. Bobin je s njime već surađivao na „Ali G Showu“, a i u ovom filmu Sacha je uistinu briljantan.

Svijetovi u kojima se Alice nalazi uistinu su predivni, no ovoga puta ne i previše ukrašeni. Sve se doima mnogo intimnije i skromnije, a filmu uvelike pomaže i 3D efekt, koji uglavnom daje osjećaj dubine, kao da gledate kroz prozor, no najbolje su one scene u kojima Alice putuje kroz more vremena. Sami elementi putovanja kroz vrijeme donose nam poglede u povijest naših omiljenih likova te, krucijalno, fokus same priče ne dozvoljava Deppu da bude toliko lud i uvrnut kao što on inače zna biti, a što je već svima pomalo dosadilo i postalo iritantno.

U ulozi Alice, Mia Wasikowska je veoma dobra i ljupka, a famozni kostimi koji su vrijedni Oscara, uistinu joj dobro pristaju, iako ona nije tu samo da izgleda dobro, već je glavni vozač ove priče. Osim toga, ovaj film ima i veoma pozitivnu poruku za djevojke, fokusirajući se na odnos između sestara kraljica, te Alice i njene majke. Iako je vrckavost Lewisa Carrolla i dalje općeprisutna – što vam može biti ili simpa ili iritantno – Bobin se uspio fokusirati na čistu priču umjesto na uvrnute likove kao u prvom filmu. Iako možda nije neko remek-djelo, ovo je svakako jedan veoma dobar film, pun humora i sa jasnom pričom, te mu je definitivno uspjelo vratiti malo čuda u Zemlju čudesa.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Avanture Fantazije Komedije Animirani Sinkronizirani crtići Horori Drame
Sortiraj