Menu

War (2007)

FBI agent u potrazi za misterijoznim ubojicom poznatim pod nadimkom “Rogue” koji mu je ubio kolegu.

  Ocjena

 War
(2007) on IMDb

  Trajanje

1h 43 min

  Zemlja / jezik

SAD, Kanada / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Philip G. Atwell

  Scenarij

Lee Anthony Smith
Gregory J. Bradley

  Produkcija

Peter Block
Steve Chasman
Stephanie Denton
Mike Elliott
Joseph P. Genier
Michael Paseornek
Christopher Petzel
John Sacchi
Jim Thompson

  Glazba

Brian Tyler

  Kinematografija

Pierre Morel
  Sinopsis

Nakon što njegov partner i njegova obitelj budu ubijeni od strane zloglasnog ubojice Rouge, FBI agent Jack Crawford postane opsjednut osvetom dok se svijet oko njega pretvori u vrtlog krivnje i izdaje. Rogue nakon nekog vremena ispliva na površinu, te pokreće krvavi rat između azijskih mafija Trijada i Yakuza. Kada se Jack i Rogue napokon nađu licem u lice, prava istina njihove prošlosti napokon će biti otkrivena.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jet Li Rogue
Jason Statham Crawford
John Lone Chang
Devon Aoki Kira
Luis Guzmán Benny
Saul Rubinek Dr. Sherman
Ryo Ishibashi Shiro
Sung Kang Goi
Mathew St. Patrick Wick
Nadine Velazquez Maria
  Recenzija

„War“ je još jedan u nizu solidnih B-filmova koji će proći mnogo bolje na televizijskom ekranu nego na platnu kino dvorana. Film nema količinu spektakla kojeg imaju visokobudžetni filmovi, no pruža dovoljno akcije i drame za obožavatelje žanra. Mračan u svom tonu i gotovo potpuno lišen humora, on dokazuje da se rad i trud i dalje može isplatiti.

Skripta, napisana od strane Lee Anthony Smitha i Gregorya J. Bradleya, pomalo iskrivljuje imidž zvijezda ovog filma. Jet Li je ovaj puta hladnokrvni ubojica, dok je Statham emocionalni čovjek od zakona. Rat azijskih mafija je veoma dobar pogon za priču, a zlikavci su veoma efektivni, iako pomalo jednodimenzionalni. Priča je možda prožvakana te već dobro poznata iz sličnih filmova, no autori ju tretiraju sa mnogo više poštovanja i domišljatosti nego što smo očekivali.

Philipu G. Atwellu ovo je prvi film, nakon što je njegova karijera do sada uključivala samo video spotove. On je za ovaj film odlučio usvojiti opaki, agresivan stil snimanja, koji savršeno paše materijalu. Zbog limitiranog budžeta, bio je prisiljen smanjiti broj velikih akcijskih scena i specijalnih efekata – film ima manje akcijskih scena nego što bi fanovi željeli vidjeti, no ono što imamo je veoma dobro iskorišteno. Akcijski koreograf Cory Yuen, stari suradnik Lia i Stathama, napravio je po jednu odličnu borbu za svakog lika prije njihovog konačnog međusobnog obračuna.

Ovaj film definitivno je starinskog tipa, te izbjegava ironiju i luđačko snimanje koji su popularni u današnjim akcijskim filmovima. Li je možda izgubio malo svoje čari, u odnosu na svoje prvo pojavljivanje prije 25 godina, no i dalje se kreće graciozno kao baletan. Statham je izvrstan, te je svom repertoaru uspješno dodao još jednog tvrdoglavog lika. Sve u svemu, ovaj film veoma je dobar zahvaljujući ponajviše njima dvojici, a svakom obožavatelju akcijskog žanra „War“ ne bi smio ostati nepogledan.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Trileri SF-ovi Preporuke Drame Kriminalistički
Sortiraj