Menu

Walking with Dinosaurs 3D (2013)

Vidi i osjeti kako je to bilo dok su dinosauri vladali planetom Zemljom, u priči u kojoj je pocijenjeni dinosaur pobijedio i postao heroj u narednim godinama!

  Ocjena

 Walking with Dinosaurs 3D
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 27 min

  Zemlja / jezik

SAD, UK, Australija / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Barry Cook
Neil Nightingale

  Scenarij

John Collee
Gerry Swallow

  Produkcija

Marcus Arthur
Dana Belcastro
Mike Devlin
Richard Fletcher
Stuart Ford
Martyn Freeman
Trevor Haysom
Luke Hetherington
Amanda Hill
Miles Ketley
Alex Kitson
Fran LoCascio
John Lynch
Stephen McDonogh
Zareh Nalbandian
Deepak Nayar
David Nicksay

  Glazba

Paul Leonard-Morgan

  Kinematografija

John Brooks
  Sinopsis

Po prvi puta u povijesti filma, gledatelji će uistinu imati priliku vidjeti i osjetiti kako je to bilo kada su dinosauri vladali Zemljom. „Walking with Dinosaurs“ je ultimativna obiteljska avantura na velikom ekranu. Upoznajte dinosaure stvarnije nego što ste ikad vidjeli dok krećete na uzbudljivu prethistorijsku avanturu u kojoj Patchi, odbačeni dinosaur, pobjeđuje protiv svih izgleda i postaje pravi heroj svog doba.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Charlie Rowe Ricky
Karl Urban Uncle Zack
Angourie Rice Jade
John Leguizamo Alex
Justin Long Patchi
Skyler Stone Scowler
Tiya Sircar Juniper
Clay Savage Radio Announcer
Jude Tinsely Dinosaur ID Card
Mary Mouser Dinosaur ID Card
  Recenzija

Godine 1999, originalni „Walking with Dinosaurs“, dokumentarac BBC-a, koristio je najmoderniju kompjutersku tehnologiju kako bi prikazao živote ovih davno-umrlih životinja kao subjekt bilo kojeg dokumentarnog filma. Emisija je veoma vješto kombinirala zabavni spektakl sa informativnom pričom, bez nepotrebnog prilagođavanja maloj djeci.

Upravo zbog toga bilo je veoma zabrinjavajuće vidjeti najave ovog filma, koje su upućivale na to da će i priča i stil legendarnog dokumantarca biti svedeni na tržište petogodišnjaka. No, srećom, čak i uz tu činjenicu, ovaj film uspijeva svoje gledatelje dobro zabaviti i podučiti, iako ponekad sadrži pokoju predjetinjastu foru. Priča je veoma jednostavna i pokazala se kao dobar alat za naučiti nas o raznim životinjama onog doba. Jedini problem je u šalama, koje roditelje ignoriraju, dok su s druge strane djeci toliko smiješne da neće niti registrirati hrpetinu korisnih informacija koje im ovaj film iznosi.

Također, naravno, u današnje vrijeme, „najmodernija kompjuterska tehnologija“ znači nešto sasvim drugo nego što je značila 1999.g. Predivne stvarne pozadine Aljaske i Novog Zelanda, koje su zasluga snimatelja Johna Brooksa, savršeno se stapaju sa 3D vizualima koji su briljantni i većinom točni, te prikazuju razne vrste dinosaura poput Gorgosaurusa, Quetzalcoatlusa i pernatog Alexornisa.

Oni malo zajedljiviji zanovijetat će činjenici da su dinosauri malo previše antropomorfizirani, no to je ipak mala cijena za platiti kako bi film mogao dobiti širu publiku te biti pravi obiteljski film koji želi i obrazovati, a ne samo zabaviti svoje gledatelje. Naposlijteku, uspijeva mu i jedno i drugo – ovo je veoma poučan i predivan film, te iako nema jaku priču niti likove, nudi mnogo korisnih informacija o ovim fascinantnim bićima. Svatko tko je ikada bio obožavatelj ovih prethistorijskih gmazova definitivno treba barem jednom pogledati ovaj film, a ako imate djecu, ovo je nezaobilazni film koji možete pogledati s njima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Animirani Sinkronizirani crtići
Sortiraj