Menu

Turbo (2013)

 

Čudnovata nesreća bi mogla biti uzrok ostvarenja snova jednog vrtnog puža_ pobjeda utrke Indy 500 za puževe. Sinkronizirana verzija crtića Turbo koja će razveseliti naše najmlađe posjetitelje!

  Ocjena

 Turbo
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 36 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

David Soren

  Scenarij

Darren Lemke
Robert D. Siegel
David Soren

  Produkcija

Susan Slagle Rogers
Lisa Stewart

  Glazba

Henry Jackman

  Kinematografija

Chris Stover
  Sinopsis

Cijeli svoj život, vrtni puž Teo živio je usporeni život i sanjario o brzini natjecanja Indy 500. Jednog dana, pod čudnovatim okolnostima on dobije moć da se kreće superbrzinom, što njega i njegovog brata dovede do lokalnih utrka. Tamo ih otkrije Tito i njegova ekipa trkaćih puževa, te svi skupa dođu na ideju da se Theo utrkuje protiv svojih junaka u Indianapolisu. Družba kreće na put do tog grada kako bi ostvarila Theov nevjerojatan san, koji će zahtijevati svu njegovu moć i brzinu kako bi ga uspio ostvariti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ryan Reynolds Turbo
Paul Giamatti Chet
Michael Peña Tito
Samuel L. Jackson Whiplash
Luis Guzmán Angelo
Bill Hader Guy Gagné
Snoop Dogg Smoove Move
Maya Rudolph Burn
Ben Schwartz Skidmark
Richard Jenkins Bobby
  Recenzija

„Niti jedan san nije prevelik, a niti jedan sanjar nije premali“ – to je poruka koju šalje ovaj novi animirani film studija DreamWorks, koji kombinira poznatu priču o nenadanom heroju sa životinjom koja je kriminalno malo korištena u animiranim filmovima – pužem.

Iako smo očekivali veoma prosječan film sa ponekom dobrom šalom, „Turbo“ nas je ugodno iznenadio. Njegova priča vješto skakuće sa jedne scene na drugu, a sve što se zbiva poganja priču na uzbudljive načine. Iako je možda ponekad malo predvidiva, priča je mnogo bolja nego u većini dječjih filmova, a to ga čini veoma zabavnim. Mnoštvo malih detalja u filmu čine ga još boljim, a mnogo toga treba zahvaliti redatelju Sorenu. Na primjer, činjenica da puževi pričaju samo među sobom, a ne i sa ljudima, čini priču veoma čvrstom i otvara vrata nekim od najsmješnijih scenama u filmu.

Ono u čemu ovaj film baš i nije dobar je smijeh – on sadrži veoma malo uistinu smiješnih scena, a to uključuje i one dijelove koji će biti smiješni samo djeci. To nije veliki problem, posebice zato što je priča toliko dobra te se kreatori nisu morali oslanjati samo na šale kako bi film bio uspješan, no svejedno bismo voljeli da ih je bilo više. Osim toga, priča je također veoma predvidiva, no to malenima vjerojatno neće smetati, iako možda njihovim roditeljima hoće. No ipak, iako znate što vas očekuje, sve je izvedeno na veoma zabavan način, stoga će vas zasigurno manje smetati.

Osim svoje glavne poruke o potjeri za snovima bez obzira koliko oni veliki bili, film također daje i poruku o tome da treba živjeti svoj život do maksimuma. Čak i kada su svi oko njega sretni, Turbo je odlučan da iskoristi dan u potpunosti, u slučaju da sutra ostane bez svojih moći. To ovu priču čini veoma konkretnom, a ne samo ispraznom, što je veoma važno kod obiteljskih filmova, te ga bez problema možemo preporučiti svakome tko želi svojoj djeci prikazati jedan kvalitetan film sa divnom porukom, a kojeg i sami mogu pogledati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Animirani Sinkronizirani crtići
Sortiraj