Menu

Underworld: Blood Wars (2016)

Ubojica vampira Selene (Kate Beckinsale) bori se kako bi okončala vječni rat između Lycana i vampira koji su ju izdali.

  Ocjena

 Underworld: Blood Wars
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 31min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Anna Foerster

  Scenarij

Cory Goodman
Kyle Wars
Cory Goodman
Kevin Grevioux
Len Wiseman
Danny McBride

  Produkcija

Anna Foerster
David Kern
Gary Lucchesi
James McQuaide
David Minkowski
Tom Rosenberg
Jackie Shenoo
Matthew Stillman
Skip Williamson
Len Wiseman
Richard S. Wright

  Glazba

Michael Wandmacher

  Kinematografija

Karl Walter Lindenlaub
  Sinopsis

Rat između vampira i Lycana i dalje se vodi punom parom, a vođa Lycana želi zarobiti Selene (Kate Beckinsale) kako bi pomoću njene krvi napokon uspio pobjediti vampire. No, uloviti poznatu ubojicu neće biti lak zadatak, dok ona uspješno odbija napada kako Lycana, tako i vampirskog klana koji ju je izdao. Samo uz pomoć svojih nekoliko saveznika – prijatelja Davida (Theo James) i njegovog oca Thomasa (Charles Dance) – ona mora pronaći način kako da zaustavi ovaj vječni rat između tih dviju zaraćenih strana, čak ako to i podrazumijeva da mora podnijeti ultimativnu žrtvu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Kate Beckinsale Selene
Theo James David
Tobias Menzies Marius
Lara Pulver Semira
Charles Dance Thomas
James Faulkner Cassius
Peter Andersson Vidar
Clementine Nicholson Lena
Bradley James Varga
Daisy Head Alexia
  Recenzija

Filmski gledatelji vjerojatno su vrhunac svoje ljubavi prema vampirima dosegli oko 2010.g, kada je treći nastavak Twilight sage, “Elipse”, postigao nevjerojatnu zaradu od 700 milijuna dolara. No, nažalost, Underworld franšiza nikada nije uspjela doseći ovakve visine, iako je cijelo vrijeme prilično dostojan serijal, barem što se tiče kvalitete nastavaka. Tokom prošlih četiri dijela, Underworld je bio uistinu solidan serijal koji nam je donio jednog od najboljih likova u žanru – odličnu ubojicu vampira Selene, koju je u sva četiri filma glumila Kate Beckinsale, a ona je sa nama i ovoga puta, u novom, petom dijelu sage.

“Blood Wars” i dalje uspješno održava kvalitetu ovog serijala – on se veoma pametno drži svoje originalne formule: ako je jedan omiljen lik, kojeg je glumio britanski klasični glumac, u prošlom filmu bio ubijen (Viktor, kojeg je glumio Bill Nighy) – u ovom nastavku odmah ga valja zamjeniti nekim sličnim. Ta čast pripala je već svima omiljenom glumcu iz mega-popularne serije “Game of Thrones”, Charlesu Danceu, koji u ovom filmu glumi Thomasa, mnogo veću ulogu nego što je to bila uloga Viktora.

Isto tako, pošto je Selene izgubila svoju ljubav Scotta Speedmana, ovaj film predstavlja nam Thea Jamesa, koji će lojalno podržavati našu heroinu kroz njene patnje i muke. Vampiri u ovom filmu i dalje su u svom vječnom ratu protiv vukodlaka. Iako su vampiri naizgled i dalje “dobri momci”, oni su ipak veoma sumnjivi, proračunati i podli, što znači da Selene i ovog puta biva lovljena i od Lycana, ali i od svoje vlastite vrste. Lara Pulver u ulozi Semire posebno zaslužuje pohvale, jer dodaje veliku težinu scenariju koji nikada nije u potpunosti ozbiljan, fokusirajući se mnogo više na akcijske scene nego na kvalitetu same priče.

Nema tu ničeg posebno novog, a elementi koji su osmišljeni da ovaj nastavak učine drugačijim od ostalih prilično su nategnuti, no svi mi dobro znamo da ove filmove ne gledamo zbog njihove detaljne mitologije i filozofskih rasprava, već zbog 90-minutnog krvoprolića i nasilja, odličnih tmurnih scena gotičkih zgrada, opustošenih polja i smrknutog neba, a naravno i zbog same Kate Beckinsale koja i dalje izgleda fenomenalno i možda najuspješnije od svih glumica skriva svoje prave godine. U konačnici, iako “Blood Wars” vjerojatno neće uspjeti uvući nove članove u fan club Underworlda, oni koji to već jesu zasigurno će biti oduševljeni, a razočaranju naprosto nema mjesta – ovo je upravo ono što bismo očekivali.

  Slični filmovi