Menu

To Do List (2013)

Brandy Klark se osjeća neugodno jer želi postati seksualno iskusnija prije nego li ode na fakultet. Radi listu stvari koje mora učiniti prije nego li ode na faks!

  Ocjena

 The To Do List
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 44 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Maggie Carey

  Scenarij

Maggie Carey

  Produkcija

Sharla S. Bridgett
Jason Carden
Mark Gordon
Carter Hansen
Tom Lassally
Tracy McGrath
Chris Panizzon
Brian Robbins
Jennifer Todd
Greg Walter

  Glazba

Jason Boschetti
Raney Shockne

  Kinematografija

Doug Emmett
  Sinopsis

Brandy Klark (Aubrey Plaza) upravo je maturirala u šrednjoj školi gdje je bila odlična u svakom predmetu, osim u životnom seksualnom iskustvu. Kada joj njena starija sestra objasni koliko je važno biti iskusan u tim stvarima, Brandy napravi listu ljudi s kojima se mora poseksati preko ljeta. Njen prijatelj Cameron biti će joj savršeni pokusni kunić, dok se priprema za konačni cilj – popularnog i seksi Rustyja Watersa. No, kada se na njenom putu nađu osjećaji, to uvelike počne otežavati kompletiranje njene liste.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Aubrey Plaza Brandy Klark
Johnny Simmons Cameron
Bill Hader Willy
Alia Shawkat Fiona
Sarah Steele Wendy
Scott Porter Rusty Waters
Rachel Bilson Amber
Christopher Mintz-Plasse Duffy
Andy Samberg Van
Donald Glover Derrick
  Recenzija

U ovom filmu, Aubrey plaza gulmi maturanticu djevicu, koja odluči svoje ljeto obogatiti sa što više seksualnih iskustava kao pripremu za fakultet. Pošto je metodička, organizirana djevojka, ona odluči napraviti popis svih stvari koje treba napraviti, uz pomoć svojih prijatelja. Ali, pošto je veoma naivna i neiskusna, ona čak niti ne zna što su većina tih stvari, a kamoli kako ih raditi.

Problem ovog filma ne želi u njegovom scenariju, koji je jednostavno ženska verzija tipične seks komedije, sa svim sramotama, nesporazumima i pokojim odvratnim stvarima. Redateljica i spisateljica Maggie Carey, zapaprila je film sa prilično prostim dijalogom i mnogim uistinu smiješnim situacijama. Također se veoma dobro poslužila i nostalgijom – film se odvija u prošlosti, konkretnije 1993.g, prije doba Interneta koji je mogao dati mladima odgovore na sva njihova pitanja o seksu.

Glavni problem filma jest nažalost njegova 28-godišnja glavna glumica, Aubrey Plaza. Ne samo da se doima prestarom kako bi glumila maturanticu, već je i sama uloga potpuno kriva za njen set vještina. Ona je odlična u ulogama koje su ironične i odvojene od stvarnosti, no ovdje treba biti iskrena, nevina, nepopularna, štreberasta i beznadna – što nikako ne može odglumiti uvjerljivo. Sama uloga je kriva za nju, a i ona se ne posvećuje dovoljno kako bi uloga funkcionirala. Glumci komičari koji glume malo drugačije verzije sebe, trebaju veoma dobro paziti koje uloge biraju, a ovo nije dobar odabir.

Ostatak glumačke ekipe je veoma dobar, te pridonose humorističnosti filma, te je uistinu velika šteta što glavna glumica nije bolje odabrana. Da se razumijemo, film uopće nije loš. Samo je razočaravajuće jer smo uvjereni da je mogao biti mnogo, mnogo bolji. Uglancaniji scenarij i bolja glavna glumica od ovog filma napravili bi čudo. Ovako kako je, svejedno je veoma dobra seks komedija koja je veoma zabavna, ali kao i prvi seks, možda i nije tako dobar kako ste mislili da će biti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Horori Avanture
Sortiraj