Menu

The Snow Queen 3

Treći nastavak ovog popularnog animiranog serijala donosi nam nove avanture Kaia i Gerde.

  U kinima

Hrvatska05.01.2017.
Bosna i Hercegovina05.01.2017.
Srbija12.01.2017.

  Ocjena

 Snježna kraljica 3: Vatra i led
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 20min

  Zemlja / jezik

Rusija / ruski

  Klasifikacija

  Režija

Aleksey Tsitsilin

  Scenarij

Andrey Korenkov
Robert Lence
Vladimir Nikolaev
Aleksey Tsitsilin
Aleksey Zamyslov

  Produkcija

Yuriy Moskvin
Vladimir Nikolaev

  Glazba

Fabrizio Mancinelli
  Sinopsis

Nakon junačke pobjede Snježne kraljice i kralja, Gerda još uvije ne može pronaći mir. Njezin san je pronaći roditelje te konačno skupiti cijelu obitelj. Gerda i njezini prijatelji odlaze na putovanje u potragu za njezinim roditeljima te će se na tom putu susresti s novim izazovima: otkrit će antički čarobni artefakt. Od toga trenutka ništa više neće ići prema planu…
  Trailer

  Glumac   Uloga
Nina Kraljić -
Robert Bošković -
Ivan Glowatzky -
Željko Duvnjak -
Luka Peroš -
Sanja Hrenar -
  Recenzija

Ne, ovaj film nije novi nastavak Disneyjevog serijala “Ice Age”. Ovo je treći dio popularnog ruskog animiranog serijala, koji je za svoju osnovu uzeo poznatu priču H.C. Andersena, a nakon toga iz nje razvio svoje razne šarene fabule i likove. No, ovoga puta, ruski animatori očito su pokušali serijal učiniti mnogo obziljnijim, ugledavajući se na Disneyjeve produkcije – oni pokušavaju prenijeti probleme iz stvarnog svijeta, te u samom filmu prenijeti mnoge poruke koje su zapravo veoma ozbiljne naravi. Nažalost, ekipa se nije mogla odlučiti jesu li više zainteresirani za emotivnu priču ili urnebesnu komediju, što nas dovodi do rezultata koji nije niti jedno, niti drugo. No, ciljanu publiku ovo možda ipak neće zamarati.

Radnja počinje sa Kaiom i Gerdom, koji su nakon svoje pobjede nad zlom kraljicom dobili status celebrityja i pokrenuli svoju vlastitu turneju kako bi zaradili nešto novaca za život. Ovo je tipičan postmoderni trik – film nam pokazuje da iako je njegov prošli nastavak imao sretan završetak, u stvarnom svijetu zapravo ne postoji ona fraza “živjeli su sretno do kraja života”. Naši junaci moraju se suočavati sa bijesnim obožavateljima i poteškoćama svakodnevnog života kao i bilo koji drugi čovjek. Film ovime daje naslutiti da će se pozabaviti veoma interesantnim pitanjem – svakodnevicom junaka bajki – no, veoma brzo ipak postaje jasno da ovo nije nikakva postmoderna, već se film zarazi ADHD-om i počinje biti glasan, plitak i pun lošeg ukusa.

Producenti su jasno znali da će se djeca valjati od smijeha kada netko padne, stoga je ovaj film krcat plitkim, fizičkim humorom. Nema tu ničeg sofisticiranog, a možemo slobodno reći da su šale prilično okrutne – a ipak, na djeci ovakva vrsta humora postiže svoj rezultat bez ikakvog problema. Ono što je problem, jest da istovremeno sa plitkim forama film u početku pokušava prenijeti veoma stvarnu poruku i razraditi njene probleme, no ubrzo nakon toga jednostavno odustaje od toga. Njemu je u konačnici samo bitno da je glasan. Osim toga, ljudi koji su radili na ovom filmu očito se nisu libili kopirati fore od mnogo popularnijih filmova, te su bez imalo grižnje savjesti u svoj film ubacili jasne kopije flmova poput serijala Harry Potter ili Ice Age.

Uz sve to, “Snow Queen 3” koristi i mnoge otrcane fore koje su namijenjene za roditelje, poput aludiranja na Indianu Jonesa ili reference na Uber ili Wikipediju. Nažalost, mislimo da odrasle gledatelje ovakve fore neće nimalo impresionirati – njima će veoma brzo biti jasno da ovaj film nije dobar predstavnik univerzalnog obiteljskog animiranog filma kojeg mogu gledati unuci, roditelji, bake i djedovi. On je jednostavno film u kojem samo mogu uživati oni najmlađi, stoga ako ste stariji od desetak godina, smatramo da nemate mnogo toga vrijednoga za pronaći u ovom filmu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Animirani Sinkronizirani crtići Komedije Drame Horori Avanture Akcije Kriminalistički Trileri
Sortiraj