Menu

Telle mère, telle fille (2017)

Majka i kćer sa potpuno različitim pogledima zatrudne u isto vrijeme.

  U kinima

Srbija17.08.2017.
Hrvatska12.10.2017.

  Ocjena

Telle mère, telle fille (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 34min

  Zemlja / jezik

Francuska / francuski, njemački

  Klasifikacija

  Režija

Noémie Saglio

  Scenarij

Agathe Pastorino
Noémie Saglio

  Produkcija

Camille Gentet

  Glazba

Matthieu Chedid

  Kinematografija

Pierre Aim
  Sinopsis

Kada 30-godišnja Avril (Camille Cottin) svojoj 47-godišnjoj majci Mado (Juliette Binoche) prizna da je trudna, njena majka se počne ponašati kao razmaženo derište te odbija prihvatiti činjenicu da će ubrzo postati baka. No, kada Mado i sama otkrije da je trudna, delikatna ravnoteža u odnosu između majke i kćeri postaje uznemirena. Avrilin život postaje prava noćna mora, dok mora trpiti svoju djetinjastu majku koja je trudna u isto vrijeme kao i ona.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Juliette Binoche Mado
Camille Cottin Avril
Lambert Wilson Marc Daursault
Catherine Jacob Irène
Jean-Luc Bideau Debulac
Michaël Dichter Louis
Stéfi Celma Charlotte
Philippe Vieux Michel
Olivia Côte Cécile
Charlie Dupont Romain
  Recenzija

1960-ih, prosječna francuskinja tokom prve trudnoće imala je 27 godina, dok je danas ta brojka narasla na 31 godinu. Diljem svijeta, žene se sve kasnije odlučuju imati djecu, a redateljica Noemie Saglio upravo tom temom bavi se u svojoj novoj komediji. No, ovaj film nije odlučio ovu temu obraditi na nešto posebno ozbiljan način, već u stilu komedije. Njegov glavni cilj pokušaj je razbijanja granica između različitih generacija – točnije majke i kćeri koje obje zatrudne u isto vrijeme.

30-godišnja Avril (Camille Cottin) i njen muž Louis (Michael Dichter) čekaju svoje prvo dijete. Za njih dvoje ostvario se njihov najveći san, no jedna osoba ne dijeli njihovo oduševljenje – Avrilina majka Mado (Juliette Binoche), koja živi sa svojom kćeri otkad je ostala bez posla, te se ponaša kao prava pubertetlija. Stvari nakon toga postaju još gore, kada Mado sazna da je i sama trudna. U početku se trudi sakriti tu činjenicu od svoje kćeri, no otkrivenje ovog iznenađenja je neminovno.

Radnja filma započinje kao dio kazališne predstave – vidimo ženu koja je pod stresom, brine se o kućanstvu, te se žali na svoju cimericu koja ništa ne pomaže, već samo pije i kasno dolazi doma. Uloge su inače veoma jasne – majke rade, a kćeri se opijaju. No, kada saznamo da je situacija ovdje obrnuta, te da je “kćer” zapravo Juliette Binoche, ona isti tren osvaja srca gledatelja. Jednostavno je odlično vidjeti ovu francusku glumicu kako uživa u tako nestašnoj ulozi, te kako šarmantna Camille cottin pokušava upristojiti svoju neodgovornu majku.

No, iako film počinje relativno mirno, situacija postaje sve kaotičnija što film dalje napreduje. Dok se Avril polako počne nalaziti u moralnom konfliktu – da li da i dalje uzdržava svoju majku ili ju pošalje van iz kuće – njena majka Aldo postaje sve tragičniji lik. Što se tiče muških likova, oni su ovoga puta manje bitni, te se više doimaju poput nekih statista, u suprotnosti sa veoma moćnim ženskim likovima koji predvode ovaj film. U konačnici, ukoliko ste ljubitelj francuskih komedija, ovaj film svakako će vam biti jako dobar – tematika je interesantna, a gluma je uistinu vrhunska, a iako šale možda nisu tipične, ovaj film mnogo je inteligentniji od nekih sličnih.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Fantazije Drame Preporuke Povijesni Ratni Kriminalistički Trileri Avanture
Sortiraj