Menu

Step Up (2006)

Tyler Gage dobiva priliku života da zaradi školarinu i da pleše s nadolazećom zvijezdom Norom.

  Ocjena

 Step Up
(2006) on IMDb

  Trajanje

1h 44 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Anne Fletcher

  Scenarij

Duane Adler
Melissa Rosenberg

  Produkcija

Erik Feig
David Garrett
Jennifer Gibgot
Bob Hayward
Andrew Matosich
Meredith Milton
Adam Shankman
John H. Starke
Mimi Tseng
Patrick Wachsberger

  Glazba

Aaron Zigman

  Kinematografija

Michael Seresin
  Sinopsis

Svi zaslužuju priliku da slijede svoje snove, no neki ju dobiju samo jednom u životu. Tyler Gage je buntovnik sa pogrešne strane Baltimorskih tračnica, a jedina stvar koje stoji između njega i nepotpunog života su njegovi snovi o tome da jednoga dana izađe iz svog geta. Nora je privilegirana balerina koja pohađa elitnu školu – a jedino što stoji na njenom putu očito briljantne budućnosti je pronalazak savršenog plesnog partnera za svoj važan nastup. Kada problemi sa zakonom Tylera dovedu u Norinu školu, njih dvoje se zbliže, te oboje shvaćaju da moraju pružiti najbolji performans svog života kako bi ostvarili sve svoje snove.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Channing Tatum Tyler Gage
Jenna Dewan Tatum Nora Clark
Damaine Radcliff Mac Carter
De'Shawn Washington Skinny Carter
Mario Miles Darby
Drew Sidora Lucy Avila
Rachel Griffiths Director Gordon
Josh Henderson Brett Dolan
Tim Lacatena Andrew
Alyson Stoner Camille
  Recenzija

„Step up“ je iznenađujuće potpun film sa karizmatičnim glumcima i skriptom koja je prepuna klišeja i loših elemenata – neodlučna, nebalansirana i predvidiva. Srećom, film je također bogat nekima od najboljih plesnih scena ikad viđenih na filmu, a redateljica i bivša plesačica Anne Fletcher zna kako dočarati ne samo uzbuđenje plesanja, nego i čisto uživanje u njemu.

Priča je klasična ljubavna priča u kojoj se suprotnosti privlače. Tatum, iako jako naočit i prilično stoičan, ima talent za laganu komediju koja pomaže da podigne razinu materijala na malo veći nivo. Što se tiče romantičnih dijelova, to nikome ne bi uspjelo izvesti. No, ono što je uspješno izvedeno, su scene koje se odvijaju na plesnom podiju. U najboljim scenama, oni se prilagođavaju svojim različitim stilovima – on je uličar, ona je klasičarka, a to daje savršenu podlogu za razvijanje njihove veze kroz flertanje, svađanje i divljenje.

Film, iako prepun raznih ludosti koje čine Tyler i njegova ekipa – poput krađe auta i partijanja, ipak drži te elemente izvan razina potpunog kriminaliteta – oni su sličniji nježnim delikventima, te sve svoje nepodopštine čine samo kako bi bili prihvaćeni od svojih vršnjaka. To je simbolično i za cjelokupni koncept ovog filma. Prećka je postavljena prilično nisko – možda zbog toga da se gledatelje ne ometa, te da se fokusiraju samo na plesanje, u školi i na tulumima, gdje sudionici ponekad upadnu u odličnu koreografiju, koja se može dogoditi samo u filmu, sa skupinom savršenih stranaca na podiju.

Osim toga, u filmu ima još pokoja simpatična sitnica, poput parelene romanse Norine najbolje prijateljice Lucy i Milesa, glazbenika u školi koji žudi za njom izdaleka. No, uglavnom, ovaj film vrijedi pogledati isključivo zbog odličnog plesa i koreografije koja je zaista na zavidnom nivou. Od priče nemojte očekivati mnogo, kao niti od likova, no ako volite ples i film „Dirty Dancing“, ovaj film je kao stvoren za vas.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Preporuke Avanture Trileri Povijesni Kriminalistički
Sortiraj