Menu

Smurfs: The Lost Village (2017)

Štrumpfeta i njeni prijatelji kreću u uzbudljivu utrku kroz Zabranjenu šumu koja će ih dovesti do jednog od najvažnijih otkrića u povijesti Štrumpfova.

  U kinima

Hrvatska30.03.2017.
Bosna i Hercegovina30.03.2017.
Srbija30.03.2017.

  Ocjena

 Smurfs: The Lost Village
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 29min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Kelly Asbury

  Scenarij

Stacey Harman
Pamela Ribon

  Produkcija

Mary Ellen Bauder
Raja Gosnell
Jordan Kerner
Ben Waisbren

  Glazba

Chrisopher Lennertz
  Sinopsis

U ovom potpuno animiranom i novom pogledu na Štrumpfove, misteriozna karta šalje Štrumpfetu i njene prijatelje – Lumena, Trapavog i Hrgu – na uzbudljivu i napetu utrku kroz Zabranjenu šumu koja je prepuna čarobnih stvorenja, kako bi pronašli misteriozno izgubljeno selo prije nego ga se dočepa zli čarobnjak Gargamel. Odvagnuvši se na putovanje prepuno akcije i opasnosti, Štrumpfovi idu putem koji će ih dovesti do otkrića najveće tajne u povijesti Štrumpfova.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Michelle Rodriguez Smurfstorm
Ariel Winter Smurflily
Julia Roberts Smurfwillow
Joe Manganiello Hefty
Ellie Kemper Smurfblossom
Mandy Patinkin Papa Smurf
Rainn Wilson Gargamel
Jake Johnson Grouchy
Demi Lovato Smurfette
Jack McBrayer Clumsy
  Recenzija

Novi film o Štrumpfovima ima samo jednog ljudskog lika, Gargamela (Rainn Wilson), pošto je u potpunosti smješten u fantastičnom svijetu Štrumpfova – za razliku od prijašnja dva filma, koja nisu postigal dobre rezultate. Ovaj potpuno animirani pristup daje vizualima mnogo bolju energiju, te dopušta Štrumpfovima da budu mnogo zanmiljiviji nego što su to imali prilike biti u stvarnom svijetu. Ta sloboda proteže se i na Gargamela, te njegovog mačka Azraela, što cijeli dojam čini mnogo boljim.

Štrumpfeta i njega tri prijatelja – Lumen, Trapavi i Hrga – otkrivaju Gargamelov plan da pronađe selo Štrumpfova, otme sve Štrumpfove i prikupi njihovu energiju za svoje zle planove. Ova svježe jednostavna priča čini cijelu radnju veoma jednostavnom do samoga kraja – naravno, imamo mnogo zapleta tokom avanture Štrumpfova kroz divljinu, u svijetu koji je jako detaljno sagrađen, a koji dozvoljava mogućnost novih nastavaka u budućnosti. Štrumpfovi također nailaze na neka sasvim nova stvorenja, koja do sada nisu bila prisutna niti u crtićima, niti u stripovima, što upućuje na potencijal za nove originalne stvari.

Film je naravno bez greške namijenjen mlađim gledateljima. Pop glazbena podloga, jednostavni likovi, te nekomplicirana priča pružaju mogućnost veoma lakog gledanja ovog filma svoj djeci svijeta. Mnogo fora namijenjeno je samo onima mlađima od 10 godina, jer bi bilo tko drugi odmah mogao predvidjeti gjde će koja fora završiti. Nadalje, neki od elemenata priče starijim gledateljima mogli bi itekako zasmetati. U jednoj sceni Trapavi se sprijatelji sa vilin konjicom, koji ga odvede do svog gnijezda gdje ga počne maltretirati. Trapavi uspije pobjeći i ponovno se udružiti sa svojim prijateljima. Sa strane priče, ovo je napravljeno zato da se kasnije može predstaviti konflikt sličan onom u “Jurassic Parku 3”. Djeca će ga doživjeti kao simpatičnu foru, no odraslim gledateljima će ta scena jednostavno biti čudna.

Što se tiče vizuala, oni su totalno energični i neumorni. Slatki plavi Štrumpfovi cijelo vrijeme skakuću, trče i deru se kroz razne prepreke, zajedno sa svojim jednako šarenim prijateljima. Tempo filma veoma je brz i bez problema prelazi sve konflikte u samoj priči, što čini tiše i mirnije trenutke veoma teškima za gledanje. Drugim riječima, ovaj film rijetko kada ima priliku svojim likovima dati malo mira da se mogu reflektirati na svoje dosadašnje putovanje, ili da gledatelji malo predahnu. Naravno, djeci će takvi trenuci biti veoma dosadni, stoga bi možda bilo bolje da ih u filmu uopće nije niti bilo. U konačnici, ovaj film svakako je napredak u odnosnu na prošla dva filma o Štrumpfovima, te će se zasigurno svivjdeti mlađim gledateljima, no stariji neće imati razloga da ga pogledaju.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Animirani Sinkronizirani crtići Akcije Komedije Avanture Drame
Sortiraj