Menu

Sinister (2012)

Pisac pravih krimića (ubojstava) nalazi kutiju s starim filmovima koji sugeriraju kako je ubojstvo koje trenutno istražuje djelo serijskoj ubojice čija “karijera” počinje još davnih 1960-.tih.

  Ocjena

 Jack Reacher
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 50 min

  Zemlja / jezik

SAD, UK / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Scott Derrickson

  Scenarij

Scott Derrickson
C. Robert Cargill

  Produkcija

Jason Blum
Jeanette Brill
Bailey Conway
Scott Derrickson
Gerard DiNardi
Jessica L. Hall
Brian Kavanaugh-Jones
Charles Layton
Rick Osako

  Glazba

Christopher Young

  Kinematografija

Chris Norr
  Sinopsis

Pisac istinitih kriminalističkih romana Ellison Oswald (Ethan Hawke) je na dnu karijere – nije imao bestseller preko deset godina te postaje sve očajniji za hitom. Stoga, kada otkrije da postoji film koji prikazuje smrti obitelji, odluči riješiti slučaj. On i njegova obitelj presele se u kuću žrtava i on se baca na posao. No, kada stare snimke i ostale stvari počinju upućivati na prisutnost nečeg nadnaravnog, Ellison shvati da je život u kući potencijalno fatalan.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ethan Hawke Ellison Oswalt
Juliet Rylance Tracy
Fred Dalton Thompson Sheriff
James Ransone Deputy
Michael Hall D'Addario Trevor
Clare Foley Ashley
Rob Riley E.M.T.
Tavis Smiley Anchor
Janet Zappala Reporter
Victoria Leigh Stephanie
  Recenzija

Vaše gaće. Ako volite da ne ostanu čiste nakon gledanja horor filma, obožavat ćete „Sinister“, veoma strašan hororac koji ozbiljno shvaća svoju misiju zastrašivanja ljudi. Ovo je zasigurno jedan od najstrašnijih filmova u 2012.g. Hawke je odličan i veoma uvjerljiv u svojoj ulozi pisca i obiteljskog čovjek kojeg istodobno fasciniraju i zgražavaju stvari koje vidi pred sobom, te čija opsesija za rješavanjem ovog slučaja jednači sa njegovom fiksacijom da svoju karijeru dovede na stari nivo. Uistinu je dao sve od sebe te podigao ovaj film na novu razinu terora i učinio ga mnogo strašnijim.

Redatelj ovog filma je Scott Derrickson, koji nas je već jednom dobro uplašio sa svojim filmom „The Exorcism of Emily Rose.“ Ovo je redatelj koji, poput Williama Friedkina i Romana Polanskog, veoma ozbiljno shvaća žanr horor filmova te nevjerojatno uspješno spaja nadnaravno sa realističnim, dok istovremeno naglašava karakter i ton filma, što tipične horor scene čini mnogo modernijima i ne tako izlizanima kako se čine u drugim filmovima.

Od nedostataka valja spomenuti jednu stvar. U filmu se natukne kako Ellison ne želi otkriti policiji što se zbiva zbog nečega što se dogodilo u vezi sa prijašnjom knjigom, no što se točno dogodilo nikada nije objašnjeno u filmu, niti to opravdava njegovo tajenje konkretnih dokaza koje posjeduje u svom tavanu.

Također, film se možda malo previše oslanja na iznenadne scene zastrašivanja. Sa toliko odličnih ideja, vizuala i događaja, nije nam jasno zašto se odlučio koristiti tako jeftinim trikovima. Unatoč svemu, film je veoma dobar za ono što je – pravi horor film, u kojem će jednako moći uživati i ljubitelji hororaca, kao i oni koji se prvi puta susreću s njima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Trileri Zanimljivi filmići Akcije Fantazije
Sortiraj