Menu

Seven Psychopaths (2012)

Neuspješni pisac nehotice postaje upetljan u kriminalno podzemlje Los Angelesa nakon što su njegovi čudni prijatelji oteli gangsterskog voljenog psa.

  Ocjena

 Seven Psychopaths
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 50 min

  Zemlja / jezik

UK / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Martin McDonagh

  Scenarij

Martin McDonagh

  Produkcija

Graham Broadbent
Peter Czernin
Betsy Danbury
Sarah Harvey
Martin McDonagh
Tessa Ross

  Glazba

Carter Burwell

  Kinematografija

Ben Davis
  Sinopsis

Marty (Farrell) je scenarist koji sanja o dovršetku svog scenarija, “Sedam psihopata”. Billy (Rockwell) je Martyjev najbolji prijatelj, nezaposleni glumac i honorarni kradljivac pasa, koji želi pomoći Martyju kako god može. Sve što mu je potrebno jest malo fokusa i inspiracije. Hans (Walken) je Billyjev partner-kriminalac, religiozan čovjek sa mutnom prošlošću. Charlie (Harrleson) je psihopatetični gangster čijeg su voljenog psa upravo ukrali Billy i Hans. Charlie je nepredvidiv, ekstremno nasilan i za čas posla bi ubio bilo koga povezanog sa tom otmicom. Marty će dobiti sav fokus i inspiraciju koja mu je potrebna, samo ako uspije izvući živu glavu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Michael Pitt Larry
Michael Stuhlbarg Tommy
Sam Rockwell Billy
Colin Farrell Marty
Abbie Cornish Kaya
Christopher Walken Hans
Linda Bright Clay Myra
Harry Dean Stanton Man in Hat
James Landry Hébert Killer
Christopher Gehrman Cellmate
  Recenzija

Nazivi likova u ovom filmu identificiraju tko su službenih sedam psihopata, no u ovom filmu ima ih i mnogo više. Irski redatelj Martin McDonah natrpao je ovaj nasilno-humoristični film o kriminalcima sa toliko luđaka da bi mogli napuniti nekoliko umobolnica. No, oni su uistinu zabavni luđaci! Irski pisac Marty (Collin Farrel) pokušava se probiti u Hollywood, te je on vjerojatno najnormalniji od svih likova, iako to nadoknađuje ispijanjem litara alkohola.

No, sve što ima je naslov „Sedam psihopata“, stoga neodlučno uzima ideje od svog prijatelja Billyja, momka koji se voli dobro provoditi i glumca čije je ponašanje često prepreka njegovoj karijeri. Neke od Billyjevi najluđih ideja dolaze od njegovog prijatelja Hansa, lika koji zarađuje krađom tuđih pasa te sakupljanjem novaca od njihovog „pronalaska“. S ovakvim likovima, sasvim je jasno kuda ide ovaj film. No zapravo, mudi McDonagh koristi ovaj zamršeni scenraij kako bi u svoju priču unio malo istine.

Dok Mary slaže ideje za svoj scenarij, dok ga Billy i Hans vuku u opasne situacije slične onima o kojima piše, McDonagh ubacuje pokoju šalu na račun Hollywooda. Postoje nepisana pravila, kao ono da smiješ ubiti sve svoje likove, ali kućni ljubimci moraju preživjeti. Očekuje se da akcijski filmovi zarvše pucačinama i krvoprolićem. No, što ako sva ludost završi u prvoj polovini filma, a onda, recimo, likovi odu u pustinju i samo pričaju cijelu drugu polovinu?

Walkenova gluma je klasika, sa njegovim čudnim čitanjem tekstova i ludim ponašanjem koje svi obožavamo, no ima tu i nešto dubine. Rockwell mu je odličan kolega, te je njegova vesela, bezbrižna gluma veoma osvježavajuća. Njih dvojica i ostatak ekipe, spremni na sve i svakoga, čine ovaj film svježom poslaticom punom krvi.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Akcije Drame Kriminalistički
Sortiraj