Menu

Renegades (2017)

Postrojba Navy SEAL-ova otkriva podvodno blago u bosanskom jezeru.

  U kinima

  Ocjena

Renegades (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 46min

  Zemlja / jezik

Francuska, Belgija, Njemačka, SAD / engleski, hrvatski, njemački

  Klasifikacija

  Režija

Steven Quale

  Scenarij

Richard Wenk
Luc Besson

  Produkcija

Raphael Benoliel
Luc Besson
Fabrice Delville
Pierre Ellul
Christoph Fisser
Henning Molfenter
Micahel Schwarz
Christophe Toulemonde
Charlie Woebcken
Diego Zanco

  Glazba

Eric Serra

  Kinematografija

Brian Pearson
  Sinopsis

Elitna postojba Navy SEAL-ova dobiva zadatak otići u ratom razoren Balkan gdje otkviraju blago na dnu bosanskog jezera – blago koje navodno vrijedi stotine milijuna dolara. Kako bi pomogli lokalnim stanovnicima, oni odluče prebjeći te osmisle plan kako se domoći blaga i vratiti ga njegovim pravim vlasnicima. No, u smrtonosnom preokretu događaja, oni bivaju otkriveni od strane neprijatelja te im sada preostaje samo 10 sati da uspješno izvrše svoj plan.
  Trailer

  Glumac   Uloga
J.K. Simmons Levin
Sullivan Stapleton Matt Barnes
Charlie Bewley Stanton Baker
Sylvia Hoeks Lara Šimić
Joshua Henry Ben Moran
Diarmaid Murtagh Kurt Duffy
Dimitri Leonidas Jack Porter
Clemens Schick Petrović
Ewen Bremner Jim Rainey
Peter Davor General Milić
  Recenzija

Bez obzira na to što mislili o nedavnim djelima Luca Bessona, nitko ne može poreći da film koji na sebi nosi njegovo ime često donosi nešto svježe i novo u svijet filma, makar to ne bilo uvijek koherentno, a posebice je dobar kada je riječ o akcijskim filmovima. U slučaju ovog najnovijeg filma, “Renegades”, kojeg je režirao Steven Quale, možda će vam biti veoma teško pronaći nešto hvalevrijedno – film je prilično lijeno složen, sa lošom glumom i veoma loše odmjerenom produkcijom. No, ima tu i dobrih stvari, ma koliko god malo ih bilo.

Glavnu ulogu filma ima australski glumac Sullivan Stapleton. On glumi vođu Navy SEAL ekipe, a J.K. Simmons njegov je nadređeni, koji s njima uvijek ima samo problema. Priča slijedi ekipu SEAL-ovaca koji se pokušavaju domoći nacističkog blaga sa dna jezera. Suprotstavivši se naredbama svojih nadređenih, ekipa odluči prebjeći te pobrinuti se za to da blago dođe onima koji ga zaslužuju. Kako bi se stvari još više zakomplicirale, naši junaci također su zarobljeni u igri mačke i miša, dok ih neprijatelj pokušava pronaći i ostavlja im sve manje i manje vremena kako bi uspješno izvršili svoj plan.

Redatelj Steven Quale, koji je na glasu kao odličan snimatelj podvodnih scena, uistinu je ovim filmom dokazao da mu je to prava kvaliteta. Uz to, on veoma dobro režira i ostale akcijske scene, no ono što u konačnici koči ovaj film njegova je prilično mlaka priča i neentuzijastični nastupi glumaca. Stalno imamo priliku viđati nebrojeno mnogo puta ponovljene klišeje zbog kojih ćete jednostavno morati zakolutati očima, a pritom nećete imati priliku navijati niti za jednog lika zbog gore spomenute ljenive glume. J.K. Simmons također je opet u svojoj tipičnoj ulozi ljutitog tipa koja je već pomalo istrošena, te ne bi bilo loše da od njega vidimo i nešto malo drugačije.

U konačnici, ovaj film vjerojatno ima više negativnih nego pozitivnih strana. Besson, koji je napisao scenarij zajedno za Richardom Wenkom, nažalost nije uspio napraviti uvjerljivu priču ovoj mlakoj produkciji, što sve skupa rezultira filmom koji se doima prilično amaterskim i nedostatnim. Kao cjelina, “Renegades” nas jednostavno nije uspio uvjeriti u to da je pravi ratni film, pa čak niti da je pljačkaški film. Rupe u priči nećemo niti spominjati jer ih je pregršt, no ukoliko vam je jedino bitno da film donosi neke novitete i svježinu u svijet ustajalosti, mogli biste u njemu pronaći i mnogo toga dobroga, no za to ćete se morati odreći nekih veoma krucijalnih elemenata.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Kriminalistički Biografije Sinkronizirani crtići Trileri
Sortiraj