Menu

Paddington 2 (2017)

Paddington, koji sada ugodno živi sa obitelji Brown, pokušava pronaći stalni posao kako bi kupio savršeni dar za stoti rođendan svoje tete Lucy.

  U kinima

  Ocjena

Paddington 2 (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 43min

  Zemlja / jezik

UK, Francuska, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Paul King

  Scenarij

Michael Bond
Jon Croker
Simon Farnaby
Paul King

  Produkcija

Rosie Alison
Alexandra Ferguson-Derbyhisre
Ron Halpern
David Heyman
Rob Silva
Tim Wellspring

  Glazba

Dario Marianelli

  Kinematografija

Erik Wilson
  Sinopsis

Medvjedić Paddington sada sretno živi sa obitelji Brown u Windsor Gardensu, gdje je postao veoma omiljen član lokalne zajednice, šireći radost i veselje kamo god pošao. Tražeći savršeni poklon za stoti rođendan svoje voljene tete Lucy, Paddington opazi unikatnu slikovnicu u antikvarijatu gospodina Grubera, te kreće u potragu za stalnim poslom kako bi ju mogao kupiti. No, kada ju napokon uspije kupiti, ona biva ukradena, stoga je sada na Paddingtonu i obitelji Brown da otkriju tko je lopov.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Michael Gambon Uncle Pastuzo
Imelda Staunton Aunt Lucy
Ben Whisham Paddington
Madeleine Harris Judy Brown
Samuel Joslin Jonathan Brown
Sally Hawkins Mary Brown
Hugh Bonneville Henry Brown
Julie Walters Mrs. Bird
Marie-France Alvarez Mademoiselle Dubois
Sanjeev Bhaskar Dr. Jafri
  Recenzija

Prvi film o medvjediću Paddingtonu, temeljen na omiljenom serijalu knjiga autora Michaela Bonda, cijeli je svijet osvojio svojim šarmom i postao instantni klasik kako među djecom, tako i među odraslima. On je te godine bio jedno od najvećih iznenađenja, a čak je i Bond rekao da je mogao mirno spavati, ponosan na djelo koje je redatelj Paul King napravio. Sada, sa novim nastavkom, opet se osjeti jednaka količina strasti i uloženog truda, te dobivamo film koji je možda i bolji od prvog nastavka.

Scenarij je apsolutno na mjestu, sa humorističnim trenucima koji imaju savršen tajming i dozu inteligencije kakvu rijetko viđamo, te koji se nikad ne ponavljaju i postaju istrošeni. No, ispod sveg tog odličnog humora također se krije i ogromno srce te mnoštvo emocija u priči koja je zapravo više orijentirana na misterij te posjeduje neke veoma snažne i dirljive poruke, koje su inspirativne i srcedrapajuće u isto vrijeme. Osim što je hrabar i inteligentan, ovaj film također je i odlično sniman, prepun boja i dizajna koji doprinosi njegovom svevremenskom imidžu, a i tempo je savršeno odmjeren, te vam nikad neće biti dosadno.

Glavni razlog zbog kojeg je kvaliteta i dalje prisutna je zbog samog lika Paddintgona – njegova kompjuterska animacija i dalje je odlična, a Ben Whishaw savršeno ga utjelovljuje zahvaljujući svom poetičnom tonu glasa, koji dopušta medvjediću da bude neizmjerno sladak tokom cijelog filma. Osim Whishawa, i ostali glumci dobivaju jednaku šansu zablistati – Sally Hawkins veoma je ugodna i brižna, a Julie Walters je ludo zabavna. Jim Broadbent uvijek je dobrodošao, Peter Capaldi je uobičajeno namrgođen, a Madeleine Harris i Samuel Joslin donose dašak mladosti i energije.

Ono što “Paddington 2” demonstrira jest činjenica da, u kompliciranom vremenu u kojem živimo, ljudi definitivno imaju potrebu za ovakvim filmovima kako bi nas podsjetili da trebamo nešto posebno u životu kako bismo ga mogli ispuniti, slično kao i divna poruka filma “It’s a Wonderful Life.” Kao i prvi film, i ovaj će vas ostaviti ispunjenima nakon što ga pogledate, te ćete se još danima osjećati toplo i zaigrano, a sve to zbog nevjerojatne količine ljubavi, strasti i kreativnosti koju je ekipa uložila u njega. U svakom slučaju, ako možete pogledati samo jedan film ove zime, neka to bude “Paddington 2.”

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Akcije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj