Menu

Only the Brave (2017)

Film temeljen na istinitoj priči o Granite Mountain Hotshotsima, elitnoj skupini vatrogasaca koja je riskirala sve kako bi zaštitila grad od neviđenog požara.

  U kinima

Srbija26.10.2017.
Hrvatska19.01.2017.
Bosna i Hercegovina19.01.2017.

  Ocjena

Only the Brave (2017) on IMDb

  Trajanje

2h 14min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Joseph Kosinski

  Scenarij

Sean Flynn
Ken Nolan
Eric Warren Singer

  Produkcija

Lorenzo di Bonaventura
Bruce Franklin
Erik Howsam
Thad Luckinbill
Trent Luckinbill
Emma McGill
Michael Menchel
Dawn Ostroff
Jon Schumacher
Ellen H. Schwartz
Molly Smith
Jeremy Steckler

  Glazba

Joseph Trapanese

  Kinematografija

Claudio Miranda
  Sinopsis

Svi ljudi bivaju stvoreni kao isti – no, onda neki od njih odluče postati vatrogasci. “Only the Brave” ili “Samo za hrabre”, temeljen je na istinitoj priči o Granite Mountain Hotshotsima, junačkoj skupini lokalnih vatrogasaca koji su kroz nadu, odlučnost, požrtvovnost i nagon da zaštite svoje obitelji, zajednicu i čitavu zemlju uspjeli postati jednom od najelitnijih vatrogasnih ekipa na svijetu. I dok većina običnih osoba bježi od opasnosti, oni joj trče ususret – oni paze na naše živote, naše domove i sve drugo što nam je drago, dok usput kuju niti bratstva koje im je prijeko potrebno kako bi jedni drugima mogli pomoći.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Josh Brolin Eric Marsh
Miles Teller Brendan McDonough
Jeff Bridges Duane Steinbrink
Jennifer Connelly Amanda Marsh
James Badge Dale Jesse Steed
Taylor Kitsch Christopher MacKenzie
Andie MacDowell Marvel Steinbrink
Geoff Stults Travis Turbyfill
Alex Russell Andrew Ashcraft
Thad Luckinbill Scott Norris
  Recenzija

Iako možda većina gledatelja neće biti prenestrpljivi da pogledaju ovaj film, ono što zasigurno neće očekivati jest film koji će vas toliko dirnuti u srce i natjerati da simpatizirate sa lokalnim herojima, članovima vatrogasne ekipe Granite Mountain Hotshots. Kao što je rekao i sam redatelj Joseph Kosinski – on se želio fokusirati na to kako su ti momci živjeli, a ne kako su umrli. Doslijedan svojim riječima, on i njegova ekipa napravili su film koji je uistinu inspirativan, a nitko ne bi bio bolja glavna uloga od Josha Brolina.

Kroz film ćete upoznati ovu veoma skladnu grupu muškaraca koji u svom kratkom vremenu zajedno postaju veoma uspješni u onome što rade. Ovi vatrogasci iz Arizone dobili su nadimak “hotshots”, te postali elitna ekipa koja umjesto da trči u vatru i gasi ju šmrkovima, razvija strategiju te se koristi drugačijim taktikama kako bi utomila požare. Njihov uspijeh u svakom trenutku ovisi o čistoj ljudskoj volji i snazi, timskom radu, požrtvovnosti i jednom ključnom faktoru – sreći. Jedna obična promjena smjera vjetra može u potpunosti ugrožiti čitavu njihovu operaciju pa čak i živote.

Josh Brolin glumi šefa ekipe, jednostavnog čovjeka čiji se odnos sa njegovom partnericom Jennifer Connelly temelji na uzajamnom poštovanju, no ipak pati zbog stresa koji donosi ovako muktorpan životni poziv. Brolin također pruža šansu mladom kolegi, kojeg odlično glumi Miles Teller, s kojom će ovaj uspjet pronaći svoj smisao u životu radeći zajedno sa svojim kolegama i pomažući zajednici. No, kada postane otac, njegovi prioriteti bivaju dovedeni u pitanje. Što mu je uistinu najbintije: zadovoljstvo koje dobiva u svom bratstvu, ili ono koje će mu pružiti njegovo novorođena kćer i njeno odrastanje?

Scenarij, napisan od strane Kena Nolana i Erica Warrena Singera, koristi se nekim prilično poznatim filmskim elementima, no ovdje se oni ipak ne čine kao nešto prožvakano i dosadno. Ova ekipa uistinu priča iskrenu priču o ljudima koji su se mogli pouzdati jedno u drugo, bilo na poslu ili u privatnom životu. Taylor Kitsch, James Badge Dale, Jeff Bridges i Andie MacDowell upotpunjuju glumačku postavu koja je uistinu kvalitetna, a redatelj Kosinski brine se za to da je svaka scena u filmu puna značenja. Također, korištenje kompjuterske grafike odbijeno je, te film koristi prave pravcate požare, što je uistinu pohvalno. U konačnici, ukoliko vas zanima jedna uistinu dobra drama o običnim ljudima, ovo je pravi film za vas.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Drame Povijesni Biografije Romantični Komedije Kriminalistički
Sortiraj