Menu

Braven (2018)

Drvosječa mora obraniti svoju obitelj od skupine opasnih dilera drogom.

  U kinima

  Ocjena

Braven (2018) on IMDb

  Trajanje

1h 34min

  Zemlja / jezik

Kanada / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Lin Oeding

  Scenarij

Michael Nilon
Thomas Pa’a Sibbett

  Produkcija

Rob Blackie
Alana Crow
Molly Hassell
Eric Laciste
Brian Andrew Mendoza
Jason Momoa
Michael Nilon
Alex Patrick
Stephanie Pon
Glen Trotiner

  Kinematografija

Brian Andrew Mendoza
  Sinopsis

Jason Momoa drvosječa je bez milosti u ovom napetom akcijskom trileru. Kada Joe (Momoa) i njegov otac (Stephen Lang) dođu na odmor u svoju kuću u divljini, oni se nadaju mirnom vikendu kojeg će provesti radeći ono što ih najviše zbližava – lov. No, kada u kući pronađu skriveni heroin, kojeg su tamo sakrili dileri drogom, stvari se naglo okreću naglavačke. Kada se kriminalci odjednom pojave i žele se riješiti očevidaca, Joe i njegov otac morat će se zauzeti za sebe i svoje živote u pravoj pravcatoj bitci za opstanak.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jason Momoa Joe Braven
Jill Wagner Stephanie
Stephen Lang Linden
Garret Dillahunt Kassen
Zahn McClarnon Hallett
Sala Baker Gentry
Teach Grant Essington
Brendan Fletcher Weston
Sasha Rossof Charlotte Braven
Fraser Aitcheson Clay
  Recenzija

Možda je u posljednje vrijeme prilično zauzet glumeći Aquamana, no Jason Momoa inače redovito glumi u skromnim akcijskim filmovima kao što je “Braven”. Govoreći iskreno, ovaj film jedan je od boljih u toj skupini – kanadski triler u kojem se Momoa bori kako bi spasio svoju obitelj u snježnim planinama. Nema tu gotovo ništa originalno, no ako vam se dopada Momoa i volite napetost, ovaj film je kao stvoren za vas. Osim toga, ovaj redateljski debi Lina Oediga ima prilično impresivnu koreografiju scena borbi, što ne čudi s obzirom da je redatelj koodrinator kaskadera.

Momoa glumi Joea Bravena, koji se na prvi pogled doima kao običan obiteljski čovjek i drvosječa, no svi dobro znamo da je u dubini pravi opaki frajer. Nakon nasilnog obračuna u lokalnom baru, Joe sa svojim bolesnim ocem odlazi u vikendicu u planinama, no tamo otrivaju skrivenu drogu. Prije nego uspiju shvatiti o čemu se radi, u posjet im dolaze dileri koji su drogu tamo i sakrili, te se sada žele riješiti Joea i njegovog oca. Osim toga, tu je i Joeova kćer koja se kriomice pridružila svom ocu i djedu, stoga Joe nema drugog izbora nego zaštiti svoju obitelj kako god zna i umije.

“Braven” ne pokušava napraviti ništa senzacionalno, no oni koji su upoznati sa ovakvim žanrom itekako će uspjeti pronaći dobre kvalitete u njemu. Joe možda nije prirodni ubojica, no uistinu je domišljat kada treba pronaći način da nekoga ubije – medvjeđe zamke, vatrene sjekire te još mnogo toga. Joe bez problema koristi svakodnevne alate i svoje vještine kako bi napravio improvizirano oružje, a u tome mu čak pomaže i ostatak njegove obitelji – iako nikada ne bismo poželjeli da se i sami nađemo u takvoj situaciji, gledajući Bravene kako se brane od kriminalaca uistinu je nešto u što se u potpunosti možemo uživjeti.

Osim čiste akcije, priča nudi i poneke konflikte koje je potrebno razriješiti, no nema tu ništa posebno vrijedno spomena. Emocije su generalno zatomljene, nastupi prosječni, no to niti nije ono što ovaj film obećava pružiti. Scene prirode snimljene su prilično kvalitetno, a nedostatak budžeta dobro je prikriven jednostavnim efektima, osim pokojeg očajnog CGI pokušaja. U konačnici, “Braven” nije napravljen kako bi bio izvanredan, što je sasvim u redu. On je naprosto veoma kvalitetno napravljen akcijski film koji ima sve ono što mu je potrebno da zabavi svoju ciljanu publiku u pristojnom trajanju od 90 minuta – a to je nešto što sve manje i manje filmova uspijeva.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Najnoviji traileri Kriminalistički Biografije Komedije Romantični
Sortiraj