Menu

Only God Forgives (2013)

Julian, ima kompliciran i nimalo lak život pošto je diler drogom u Bangkoku. Njegov život se još više zakomplicira nakon što mu njegova majka zapovijedi da nađe ubojicu svojega brata.

  Ocjena

 Jack Reacher
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 30 min

  Zemlja / jezik

Danska, Švedska, Tajland, SAD, Francuska / engleski, tajski

  Klasifikacija

  Redatelj

Nicolas Winding Refn

  Scenarij

Nicolas Winding Refn

  Produkcija

Johnny Andersen
Jessica Ask
Lene Børglum
Yves Chevalier
Brahim Chioua
Sidonie Dumas
Ryan Gosling
Jason Janego
Jacob Jarek
David Lancaster
Michel Litvak
Vincent Maraval
Tom Quinn
Matthew Read
Christophe Riandee
Thor Sigurjonsson
Gary Michael Walters

  Glazba

Cliff Martinez

  Kinematografija

Larry Smith
  Sinopsis

Julian (Ryan Gosling), štovani lik u kriminalnom podzemlju Bangkoka, vodi tajlandski boksački klub i krug švercanja sa svojim bratom Billyjem. Billy je nenadano ubijen i njihova kriminalna matrijarha Crystal (Kristin Scott Thomas) dođe u London kako bi vratila njegovo tijelo. Kada Jenna prisili Juliana da se osveti ubojicama svog brata, Julian se nađe u svom najvećem obračunu do sada.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ryan Gosling Julian
Kristin Scott Thomas Crystal
Vithaya Pansringarm Chang
Gordon Brown Gordon
Yayaying Rhatha Phongam Mai
Tom Burke Billy
Sahajak Boonthanakit Kim
Pitchawat Petchayahon Phaiban
Charlie Ruedpokanon Daeng
Kowit Wattanakul Choi Yan Lee
  Recenzija

Nicolas Winding Refn je radio filmove u svojoj rodnoj Danskoj mnogo godina prije „Bronsona“, njegovog odličnog filma iz 2008.g. koji prikazuje notornog britanskog kriminalca, što mu je donijelo nešto slave u zemljama engleskog govornog područja. Nakon toga, napravio je „Drive“, krimi triler koji je imao većinom američke glumce i dobio je velika priznnanja od strana mnogobrojnih kritičara, te proglašen jednim od najboljih filmova 2011.

Ako je ovaj film ikakva indikacija, onda će „Drive“ biti najbliži film mainstreamu kojega će Refn napraviti. Ovaj film, smješten u Bangkoku sa većinom tajlandskih glumaca, doima se kao mnogo mračniji nastavak „Drivea“, no sa još manje dijaloga i širokog spektra. Iako to nije nužno kritika, fer je reći kako je nekoliko trenutaka u ovom filmu izuzetno teško za gledati.

U filmu je glavni lik ponovno Ryan Gosling, koji je ovoga puta više slavan nego prošlog puta. On glumi Juliana, američkog doseljenika koji zarađuje u podzemlju Bangkoka kao organizator muay thai borbi i diler ilegalnih droga. Saznajemo da je u taj život uvučen od strane svog brata Billya (Tom Burke), psihopata kojem taj posao ide mnogo bolje nego Julianu. Billy ubrzo umre, što dovodi do eskalirajućeg rata između Juliana, policijske poručnice Chang, te Julianove i Billyjeve mafijaške šefice Crystal.

Priča je u srži veoma jednostavna, te se svodi na osnovne sastojke osvete, ljutnje i pohlepe. Koristeći spore kretnje kamere, Refn i kinematograf Larry Smith pažljivo i polako nas uvode u ovaj svijet noćnih mora. Boje su mutno plave i žarko crvene. Poput „Drivea“, i ovaj film je više posvećen tonu nego samoj priči. No, ovoga puta, gotička obiteljska dinamika i ostale psihološke komponente, koliko god bile uznemirujuće, padaju u sporedni plan naspram metodski orkestriranog kaosa. Ovo je brutalan, no ipak čudno predivan film, dizajniran da očara svoju publiku i potpuno ju uvuče u sebe. Ako imalo volite ovakav žanr filmova, ovaj film bit će vam odličan.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Trileri Filmovi u kinima Drame Kriminalistički Avanture Povijesni
Sortiraj