Menu

No One Lives (2012)

Banda nemilosrdnih ubojica s autoceste otmu bogati par koji je putovao po državi. No saznaju da stvari baš i nisu kako izgledaju.

  Ocjena

 No One Lives
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 26 min

  Zemlja / jezik

SAD, UK / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Ryûhei Kitamura

  Scenarij

David Cohen

  Produkcija

Elton Brand
David Cohen
François Ivernel
Harry Knapp
Michael J. Luisi
Cameron McCracken
Kami Naghdi
Matt Treadwell

  Glazba

Jerome Dillon

  Kinematografija

Daniel Pearl
  Sinopsis

Banda okrutnih kriminalaca otme mladi par te ih odvedu u napuštenu kuću usred ničega. Nakon što ubiju djevojku, situacija se odjednom okreće. Banda se nađe nadmudrena od strane ubranog i iskusnog ubojice koji je odlučan u tome da nitko ne preživi.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Luke Evans Driver
Adelaide Clemens Emma Ward
Lee Tergesen Hoag
Derek Magyar Flynn
America Olivo Tamara
Beau Knapp Denny
Lindsey Shaw Amber
George Murdoch Ethan
Laura Ramsey Betty
Gary Grubbs Harris
  Recenzija

Prilično je sigurno izjaviti kako smo ovakvu vrstu filmova „kućne invazije“ već vidjeli određenu na sto različitih načina. Priča naravno nije ništa novo, niti originalno, no nekada originalnost nije najbitnija, već je dovoljno da vas film samo dobro zabavi, a to je ono što će ovaj i učiniti.

Jednostavna priča o luđaku koji terorizira kuću punu nasilnih kriminalaca je predvidiva i očita ako se fokusirate samo na priču, no ako nemate problem s tim da ste to već vidjeli, ovaj film pružit će vam tonu zabave. Za svaku glupu riječ u dijalogu ili očiti trenutak, iza ugla vas čeka nešto šokantno ili gadno. Redatelj je Ryuhei Kitamura, najpoznatiji po svom flimu „The Midnight Meat Train“. U glavnoj ulozi nalazi se „opaka faca“ Luke Evans („The Raven“), koji glumi smirenog ubojicu koji odluči pokokati kriminalce koji se pokušavaju sakriti od zakona. Među svim tim neugodnostima, krije se i jedan lik s kojim se možemo poistovjetiti – mlada žena Emma koja je nekako uspjela ne postati žrtvtom, te joj nije ugodno biti okružena kriminalcima.

Iako često predvidiv i pun osrednjeg dijaloga, ovaj film ipak pokazuje svoju raskoš i energiju nakon što većina igrača biva riješena te uskačemo u čistu igru mačke i miša. Redateljeva strast prema neočekivanim ubojstvima te pregršt grafičkih scena mesa i krvi trebale bi zadovoljiti sve horor fanove, iako Kitamura možda malo previše voli kompjutersku krv. Praktički efekti, za razliku od kompjuterskih, stvarno su izvrsni, te film uistinu nalazi kreativne i interesantne načine kako ubiti svoje likove.

Sporedni glumci u ovom filmu i nisu vrijedni spomena, no uz veoma dobrog Lukea Evansa tu je i Lee Tergesen kao opaki šef kriminalaca, Derek Magyar u ulozi hladnog luđaka, te veoma dobri nastupi dama Laure Ramsey, Americe Olivo i Lindsey Shaw. Ništa od materijala nije briljantno, no glumci znaju kako glumiti u horor filmovima, te ga stvarno odrađuju najbolje što mogu.

Naposlijetku, za sve fanove slasher horor filmova, ovo će biti prava poslatica. Unatoč tome što je očit, neoriginalan, ovaj film ipak nudi određenu čar i ozbiljno shvaća svoj žanr, što je dovoljno da ga preporučimo svima koji imaju interes za ovakvu vrstu filmova.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Trileri Akcije Fantazije Drame Kriminalistički
Sortiraj