Menu

Magic Mike (2012)

Muški striper uči mlađe izvođače kako odraditi party, kako odabrati ženu i zaraditi lagane novce.

  Ocjena

 Magic Mike
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 50 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Steven Soderbergh

  Scenarij

Reid Carolin

  Produkcija

Reid Carolin
Gregory Jacobs
Channing Tatum
Nick Wechsler

  Kinematografija

Steven Soderbergh
  Sinopsis

Mike Lane je tridesetogodišnjak koji živi u Floridi. Po danu radi kao krovopokrivač, a po noći postaje Magic Mike, muški striper. Iako to želi prestati raditi, njegov kreditni rejting ne dopušta mu da se upusti u vlastiti posao kojeg želi započeti, unatoč njegovoj znatnoj ušteđevini. Jedne noći u klub ga slijedi njegov kolega Adam, i kada jedan striper ne može nastupiti, on ga zamjeni, te postane neočekivana zvijezda. No, uspjeh mu udari u glavu te njegove nepromišljenosti počinju štetiti vezi njegove sestre Brooke sa Mikeom, kao i Mikeovim vlastitim ambicijama.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Matthew McConaughey Dallas
Channing Tatum Magic Mike
Olivia Munn Joanna
Alex Pettyfer Adam
James Martin Kelly Sal
Cody Horn Brooke
Reid Carolin Paul
Avery Camp Girl in Line
George A. Sack George
Micaela Johnson Portia
  Recenzija

Kada vam kažemo da je ovaj film o muškom striperu kojega glumi Channing Tatum, očekivali biste ludi tulum pun znojnih tangi, novčanica dolara i vrištajućih žena. No, kada vam kažemo da je ovo drama režirana od strane Stevena Soderbergha koja govori o samouništavanju i recesiji, zamišljate nešto potpuno drugo. Oba opisa ovog filma su točna – iako nismo sigurni da li mu u potpunosti uspijeva biti oboje, no u svakom slučaju veoma uspješno balansira te dvije strane.

Soderbergh je očito uživao kreirajući scene striptiz perfomansa, koje su uistinu lude i prepune raznih rekvizita, kostima i koreografije. Također, on niti u jednom trenutku ne osuđuje niti plesače, niti publiku koja ih dolazi gledati. Taj svijet nije prikazan kao mračan, barem ne ništa više nego bilo koji drugi aspekt života u Tampi. On je jednostavno zabavan.

Film je bio velika strast gluma Channinga Tatuma, koji je htio dramazizirati svoje vlastito iskustvo koje je proživio kao 19-godišnji striper u Tampi. Nešto u vezi toga očito se svidjelu Soderberghu koji je očito sa mnogo energije režirao scene nastupa Tatuma i njegovih kolega. Nažalost, scene koje se ne odvijaju na pozornici prilično su loše. Scenarij je prepun groznog dijaloga, a neki glumci su uistinu dali jako loše nastupe. Osim toga, ton filma koji prelazi iz komedije u karakternu dramu u posljednjem činu je potpuni promašaj.

No, unatoč tim problemima, „Magic Mike“ pun je energije, te priča svima poznatu priču, koju pretvara u nešto moderno, unikatno i divno za gledati. Odlični nastupi glumaca natjerat će vas da zaboravite na one loše, a film definitivno ima dovoljno humora, romanse i čvrstih tijela da se svatko može dobro provesti gledajući ga.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Avanture Sinkronizirani crtići Drame Romantični Fantazije Akcije Kriminalistički
Sortiraj