Menu

Madagascar 3 (2012) Sinhronizirano

Alex, Marty, Gloria i Melman se još uvijek bore kako bi njihov dom preselili u Veliku Jabuku. Njihov put i hvodi preko Europe u kojoj nalaze zaklon u putujućem cirkusu.

  Ocjena

 Madagascar 3D
(2014) on IMDb

  Trajanje

1h 33 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Eric Darnell
Tom McGrath
Conrad Vernon

  Scenarij

Eric Darnell
Noah Baumbach

  Produkcija

Holly Edwards
Mireille Soria
Mark Swift

  Glazba

Hans Zimmer
  Sinopsis

Alex, Marty, Gloria i Melman i dalje se pokušavaju vratiti u Veliku jabuku i svoj voljeni Central Park zoološki vrt, no prvo moraju pronaći pingvine. Oni otputuju u Monte Carlo gdje privuku pozornost životinjske kontrole, te se udruže sa pingvinima, majmunima i novom pridošlicom – ljamom. Kako lav, zebra, nilski konj, žirafa, četiri pingvina, dva majmuna, tri lemura i ljama mogu proći kroz Europu bez da privuku pažnju na sebe? Pridruže se putujućem cirkusu!
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ben Stiller Alex
Chris Rock Marty
David Schwimmer Melman
Jada Pinkett Smith Gloria
Sacha Baron Cohen Julien
Cedric the Entertainer Maurice
Andy Richter Mort
Tom McGrath Skipper/First Policeman
Frances McDormand Captain Chantel DuBois
Jessica Chastain Gia
  Recenzija

Kada imate dobitnu kombinaciju, držite je se. „Madagascar 3: Europe’s Most Wanted“ zna kako zabaviti svoje fanove iako nije vrhunski animirani film poput nekih drugih napravljenih u posljednje vrijeme.

Prije sedam godina, DreamWorks studio lansirao je jedan od svojih najuspješnijih animiranih serijala. Zvijezde su životinje iz zoološkog vrta koje odluče malo prošetati gradom, no završe na brodu za Madagaskar, te sada moraju prebroditi razne prepreke kako bi se vratili u svoj dom, New York City. Ovoga puta nađu se u rivieri Monte Carla, te se pridruže lokalnom cirkusu kako bi pobjegli od ludog agenta za kontrolu životinja iz Francuske koji ih želi uhvatiti.

Madagascar 3 je luda avantura koja dodaje mnoštvo novih likova onima koje već dobro poznajemo iz prva dva dijela. Iako je drugi film predstavio neke nove likove, njih nažalost ne vidimo u ovom trećem dijelu, nego umjesto njih dobivamo zanimljive članove koji će se vjerojatno pojaviti u još kojem nastavku – jaguaricu Giu, tuljana Stafan i sibirskog tigra koji je ključan element priče.

Potaknuti dozom ozbiljnosti koju je Pixar unio u animirane filmove u posljednjem desetljeću, mnogi drugi studiji pokušavaju napraviti odraslije kreacije koje i dalje mogu privući i djecu. Serijal Madagascar je u svojoj srži i dalje pretežito dječji. Ima tu dosta humora za odrasle, no samo srce priče je izuzetno mladenačko i poletno, a to je upravo ono što publici treba. Iako ne posjeduje težinu koju imaju filmovi poput „Up“, „Wall-E“ ili „Toy Story“, ovaj film je, kao i njegovi prethodnici, čudesna i zabavna avantura u kojoj mogu uživati gledatelji svih dobi, bez osjećaja da moraju pronaći dublje značenje u svemu. Film uči o toleranciji i prihvaćanju, no ne usmjerava te lekcije prema roditeljima, nego djeci, koja će osobito uživati u njegovim vibrantnim paletama i zabavnim likovima.

  Slični filmovi