Menu

Ice Age 4 (2012) Sinhronizirano

Manny, Diego, i Sid kreću u novu pustolovinu nakon što se njihov kontinent odvojio i počeo plutati. Pošto koriste santu leda kao svoj brod, imaju problema s gusarima i morskim nemanima u svom dugom putovanju.

  Ocjena

 Ice Age: Continental Drift
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 28 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Steve Martino
Mike Thurmeier

  Scenarij

Michael Berg
Jason Fuchs
Lori Forte

  Produkcija

John C. Donkin
Lori Forte
Carlos Saldanha
Chris Wedge

  Glazba

John Powell

  Kinematografija

Renato Falcão
  Sinopsis

Kada Scrat slučajno pokrene kontinentsku kataklizmu sa olujom, Manny biva odvojen od Ellie i Peaches na ledenjaku sa Diegom, Sidom i bakicom, no on obeća kako će naći način da se vrati kući. Dok prelaze ocean, zarobi ih okrutni gusar kapetan Gutt i njegova posada. No, uspiju pobjeći te Manny napravi plan kako bi urkali Guttov brod i vratili se kući u opasnom putovanju morem. Ali, okrutni gusar traži osvetu nad Mannyjem i njegovom obitelji i prijateljima.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Aziz Ansari Squint
Joy Behar Eunice
Christopher Campbell Creature Siren
Alain Chabat Silas
Ester Dean Female Siren
Peter Dinklage Captain Gutt
Karen Disher Scratte
Drake Ethan
Jason Fricchione Dumb Mammoth
Nick Frost Flynn
  Recenzija

Mnogo jači od leda na kojem njegovi likovi plutaju, ovaj film je zabavan četvrti nastavak popularnog serijala koji oduševljava svoje fanove već mnogo godina. Kao i njegovi prethodnici, i ovaj nastavak šalje divnu poruku o prijateljstvu i obitelji. Iako je poruka gotovo ista kao i u prethodnicima, te su neke šale već mnogo puta ponavljane, ovaj film svejedno ima određenu dozu dinamike, odlične animacije i zlatnih nastupa, te je uisitinu otvoreno iskren.

Manny i njegova žena Ellie imaju problema sa svojom tvrdoglavom kćeri Peaches, koja se zaljubila u mladog mamuta i želi se družiti sa njim i njegovim kul društvom. Peaches se također mnogo druži sa Louisom, kojeg smatra samo prijateljem, no Louis prema njoj osjeća nešto više od prijateljstva. Kontitentalni pomak o kojem se u filmu radi je fizička prijetnja koja se nadvila nad životinjama, koje odluče nastaviti se kretati kako bi mu pobjegli.

Zbog nezgode, Diego, Manny i Sid razdvoje se od ostalih te nađu na moru. Tamo im prijeti kapetan Gutt i njegova posada tvrdokornih životinja. Sve što Manny želi jest vratiti se kući svojoj obitelji, no Gutt želi da se pridruži njegovoj posadi. U međuvremenu, Peaches uči nekoliko lekcija o tome kako je to biti kćer i vjerna prijateljica.

Film je šaren i prepun akcijski scena, a čak ima i veoma zabavnu priču. Naravno, Scrat je ponovno prisutan u svojoj beskrajnoj avanturi hvatanja žira. „Ice Age 4“ je tipični i čisti obiteljski film. Nije toliko dubok kao „Madagascar 3“, no svejedno je veoma zabavan za sve dobi, sa temama koje su univerzalne i lijepo ispričane. Oni koji su uživali u prethodnim nastavcima zasigurno neće htjeti propustiti ovaj.

  Slični filmovi