Menu

Lion (2016)

Petogodišnji Indijac izgubi se na ulicama Calcutte, tisuću kilometara udaljen od svog doma. On preživljava razne izazove prije nego ga napokon udomi par u Australiji. 25 godina kasnije, on kreće u potragu za svojom izgubljenom obitelji.

  U kinima

Srbija19.01.2017.
Hrvatska02.02.2017.
Bosna i Hercegovina02.02.2017.

  Ocjena

 Lav
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 58min

  Zemlja / jezik

Australija / engleski, bengalski, hindski

  Klasifikacija

  Režija

Garth Davis

  Scenarij

Saroo Brierley
Luke Davies

  Produkcija

Iain Canning
Angie Fielder
Andrew Fraser
David Glasser
Daniel Levin
Shahen Mekertichian
Simona Nicholson
Tabrez Noorani
Pravesh Sahni
Libby Sharpe
Emile Sherman
Karen Sproul
Bob Weinstein
Harvey Weinstein

  Glazba

Volker Bertelmann
Dustin O’Halloran

  Kinematografija

Greig Fraser
  Sinopsis

Petogodišnji Indijac Saroo izgubi se u vlaku koji ga odvede na putovanje po Indiji dugo nekoliko tisuća kilometara, daleko od njegove obitelji i prijatelja. Saroo sada mora naučiti kako preživjeti u Calcutti, prije nego ga naposlijetku udomi jedan australski par. Dvadeset i pet godina nakon ovih događaja, naoružan samo šačicom sjećanja, svojom nepokolebljivom odlučnošću i revolucionarnom novom tehnologijom poznatijom kao Google Earth, on odlazi u potragu za svojom izgubljenom obitelji i zaboravljenim domom.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Sunny Pawar Young Saroo
Abhishek Bharate Guddu
Priyanka Bose Kamla
Khushi Solanki Young Shekila
Shankar Nisode Shankar
Tannishtha Chatterjee Noor
Nawazuddin Siddiqui Rawa
Riddhi Sen Cafe Man
Koushik Sen Police Official
Rita Boy Amita
  Recenzija

“Lion” je nevjerojatna istinita priča o tome zašto nikada ne biste trebali odgajati svoju djecu u Indiji. Temeljen na memoarima Sarooa Brierleyja “A Long Way Home”, ovaj film, inspirativna drama koja od svojih gledatelja zasluženo uspijeva izmamiti suze, počinje sa petogodišnjim Sarooom (kojeg glumi veoma energetični Sunny Pawar) koji se odvoji od svoje majke i brata te slučajno završi tisućama kilometara daleko od njih, u Calcutti. On ne zna kako se njegova majka zove, te je krivo zapamtio ime svog rodnog mjesta. Uz sve to, u Calcutti pričaju sasvim drugačijim jezikom, a grad je prepun kradljivaca djece, koji obožavaju jednostavno pokupiti bilo koje od desetaka tisuća djece koja lutaju ulicama.

Redatelj Garth Davis, kojem je ovo prvi dugometražni film, uspješno gledatelje čini veoma nervoznima tokom ovog početnog dijela filma, no ne brinite. Saroo veoma brzo biva spašen, kada ga posvoji dobroćudan australski par – John i Sue Brierley (David Wenham i Nicole Kidman). Ovo dvoje odgoje Sarooa sa mnogo ljubavi, a kada odraste on postaje glumac Dev Patel (koji u ovom filmu dobiva svoje ime na prvom mjestu, iako je prisutan samo u drugoj polovini filma). 25 godina nakon, sada odrastao, Saroo pati zbog saznanja da njegova obitelj nikada nije saznala što se zapravo dogodilo sa njim. Stoga odlazi u potragu za njima, naoružan samo svojim mutnim sjećanjima iz djetinjstva i Google Earthom.

Saroov put možda je pomalo nejasan, no priča filma uistinu nije. Kao i vlak koji ga je na početku filma odveo na udaljeno mjesto, i ovaj film polako, ali sigurno putuje prema svojoj dirljivoj konačnici, pogonjen odličnim i iskrenim nastupima glumaca, te nježnom glazbom Volkera Bertelmanna i Dustina O’Hallorana. Kidman demonstrira pregršt nježnosti u ulozi Saroove posvojene majke, što ističe činjenicu da obitelj ne mora uvijek biti ona s kojom smo u krvnom srodstvu, dok je Patel veoma ozbiljan i progonjen svojim sjećanjima. No, onaj kojeg ćete se najviše sjećati iz ovog flima upravo je maleni Sunny Pawar, koji je jednostavno prepun optimizma i energije, koje odlično ocrtavaju poruku nade koju ovaj film pokušava prenijeti. Najbolji dio filma vjerojatno će vam biti onaj ogroman osmijeh koji će iz vas izmamiti scena u kojoj se napokon objašnjava zašto se ovaj film zove “Lion”.

U konačnici, ako ste raspoloženi za jedan veoma dirljivi film, sa odličnim nastupima i uistinu sentimentalnim trenucima, ovo je pravi izbor za vas. Nema tu ničega pretjeranog, nikakvih blockbuster ukrasa, jednostavno odlična istinita priča i vrhunski nastupi glumačke ekipe – što više možete poželjeti od filma?

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Animirani Avanture Drame Sinkronizirani crtići Trileri Biografije Romantični Preporuke Sportski
Sortiraj