Menu

Les ex (2017)

Francuska komedija o propalim vezama i ljudima koji se moraju nositi sa raspadom svojih velikih ljubavi.

  U kinima

Hrvatska16.11.2017.
Bosna i Hercegovina16.11.2017.

  Ocjena

Les ex (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 24min

  Zemlja / jezik

Francuska / francuski

  Klasifikacija

  Režija

Maurice Barthélémy

  Scenarij

Maurice Barthélémy

  Produkcija

Clement Miserez
Benjamin Phuong Dung
Alain Terzian
Matthieu Warter

  Glazba

Philippe Morino

  Kinematografija

Laurent Machuel
  Sinopsis

Cijeli svijet zna da je Pariz grad ljubavi, no on je također i grad potrganih veza, i potranih srdaca. Ovaj film predstavlja nam šest parova, različitih generacija, koji se pokušavaju oporaviti od svojih propalih veza – neki više, a neki manje uspješno. 40-godišnji Antoine toliko je shrvan nakon raspada svoje veze da je gotovo siguran kako više nikoga neće moći voljeti. U međuvremenu, Sergova ljubavna veza dolazi u krizu kada mu se u životu počne pojavljivati bivši dečko njegove djevojke. A dok Didier žali za odlaskom svoje žene iz njegovog inače mirnog života, jedan svećenik nađe se u veoma neugodnoj situaciji u kojoj treba vjenčati svoju bivšu zaručnicu. I dok on strpljivo čeka ljubav svog života, mladi taksist Greg zadovoljan je samo sa svojim psom. Kad bi barem jednako lako bilo zaboraviti koliko je zaljubiti se.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jean-Paul Rouve Antoine
Patrick Chesnais Didier
Arnaud Ducret Le pere Laurent
Baptiste Lecaplain Greg
Stefi Celma Julie
Judith El Zein Audrey
Natacha Lindinger Caroline Atlan
Alice David Solenne Atlan
Zoe Duchesne Marina
Claudia Tagbo Lise
  Recenzija

Ovaj, peti po redu film redatelja Mauricea Barthelemyja, u kojem između ostalog i glumi, baziran je na talijanskom filmu “Ex” iz 2009. godine redatelja Fausta Brizzija. Barthelemy kaže kako je gledao upravo taj film tokom putovanja u Španjolsku, te odlučio kupiti prava i prebaciti ga u francusko izdanje. Osim domaćih francuskih gledatelja, ovaj film priliku će imati pogledati samo još nekoliko zemalja, među kojima su Grčka i Hrvatska. Znači li to da ova francuska komedija možda i nije baš nešto? Ubrzo ćemo saznati.

Koji je najveći problem na kojeg može naletjeti francuska komedija? Zapravo, postoji samo jedan pravi problem kojeg francuska komedija može imati, a ovaj film nažalost ga ima – nedostatak humora. Rijetko koja scena nasmijat će vas – ovo je jedan od onih filmova koji se trudi svom silom da bude smiješan, no na kraju se spotiče na svoju vlastitu temu, koja je definitivno omiljena među Francuzima: tema veza i ljubavi. Film naprosto nema dovoljnu svježinu – on vas neće iznenaditi, oduševiti ili napraviti nešto neočkivano.

Redatelj, scenarist i glumac Maurice Barthélémy odlučio je svoje gledatelje naprosto sirovo bombardirat i sa svih mogućih strana, koristeći pritom razne repertoare, no malo toga uspijeva pogoditi gledatelje. Što se tiče tehničke izvedbe, sve je na mjestu i nemamo nikakvih prigovora, a i gluma je uistinu solidna – jedini problem je loš scenarij kojem naprosto nedostaje modernog smisla za humor. Osim nekoliko uistinu solidnih scena, većina toga je osrednje i uspjet će nasmijati samo djecu mlađu od 10 godina.

No, film ima i dobrih strana, barem za muški dio publike – on sadrži pregršt zgodnih žena – od veoma seksipilne Marine do nesigurne, no jednako zgodne Zuli i simpatičnih blizanki. No, ni to nije moglo proći bez nekih kikseva – neke scene uistinu su sramotne za glumice, a film ih je definitivno mogao i preskočiti jer ne pridodaju ništa korisnog. Ipak, određenim dijelovima publike ovo bi svejedno mogao biti jedan solidan film – na kraju krajeva, komedije su gotovo potpuno mrtav žanr u kinima, te nam je svakako drago da se Francuzi i dalje trude. Ne može svaki film biti hit, no to ne znači da treba stati. Samo naprijed!

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Serije Akcije SF-ovi Avanture Preporuke
Sortiraj