Menu

Joe (2013)

Bivši zatvorenik koji i dalje živi vrlo razvratnim životom upoznaje petnaestogodišnjka s vrlo teškim životom i nastoji mu pomoći.

  Ocjena

 Joe
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 57 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

David Gordon Green

  Scenarij

Larry Brown
Gary Hawkins

  Produkcija

Maria Cestone
Molly Conners
Brad Coolidge
Melissa Coolidge
David Gordon Green
Jody Hill
Sarah E. Johnson
Todd J. Labarowski
Danny McBride
Hoyt David Morgan
Lisa Muskat
Derrick Tseng
Alexander Uhlmann
Christopher Woodrow
Atilla Salih Yücer

  Glazba

Jeff McIlwain
David Wingo

  Kinematografija

Tim Orr
  Sinopsis

Kako bi privređivao za svoju obitelj, dragi, iskreni petnaestogodišnjak zaposli se u skupini šumskih radnika koje predvodi bivši kriminalac, Joe. Dok Joe s vremenom postaje sve svjesniji žalosnog i nasilnog života koji dječak vodi unutar svoje obitelji, njegova duboko zakopana humanost polako počinje izlaziti na vidjelo. Odvajajući se od svijeta uz pomoć alkohola i cigareta, Joe napokon odluči uzeti stvari u svoje ruke kada dječakov otac ode jedan korak predaleko.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Nicolas Cage Joe
Tye Sheridan Gary
Gary Poulter Wade a.k.a. G-Daawg
Ronnie Gene Blevins Willie-Russell
Adriene Mishler Connie
Brian Mays Junior
Aj Wilson McPhaul Earl
Sue Rock Merle
Heather Kafka Lacy
Brenda Isaacs Booth Mother
  Recenzija

Iako kritičari često zadirkuju Nicholasa Cagea zbog njegovih uloga u blesavim filmovima, „Joe“ je podsjetnik da on zna pružiti veoma dobar nastup kada se potrudi. Smješten u dubini ruralnog Teksasa 1991.g, i temeljen na romanu Larrya Browna, film je također i dokaz da redatelj David Gordon Green zna napraviti filmove sa impresivnom atmosferom, kao i pokazatelj da je mladi Tye Sheridan jedan od najpotencijalnijih glumaca današnjice.

Adpatiran prema Brownovom romanu od strane Garya Hawkinsa, film ponekad pati od nedostatka cilja. Gledajući ga, osjećate se kao da će biti pogonjen pričom, no zapravo nije – cijelo vrijeme čekamo da se dijelovi priče napokon spoje u jednu veću cjelinu. Atmosfera je ono što je mnogo važnije redatelju Greenu, koji je svoj zanat isklesao sličnim filmovima poput „George Washington“ i „Prince Avalanche“. Ovaj film ipak ga stavlja u nešto drugačije vode, uz dodatak nasilja i blage denzije. On je najbolji kada nam pruža osjećaj mjesta – a ovo mjesto, sa svojim nerazumnim naglascima, labavim kolibama, bezubim prostitutkama i mnogim psima, čini se uistinu stvarno.

Nicholas Cage odlično je odglumio svoju ulogu, za koju je vjerojatno bilo potrebno mnogo truda i suzdržavanja kako od Joea ne bi napravio tipičnog američkog seljačinu. On je ovoga puta stvarno pravi lik, a ne samo karikatura. Također, uvelike mu pomaže njegov kolega, mladi Sheridan, koji savršeno prikazuje mladića koji je zarobljen između djetinjstva i odraslosti.

Iako nije savršeni film, „Joe“ ima veoma unikatan ton i zavidne nastupe glumaca, te ćete se zasigurno moći potpuno udubiti u film i uživati u onome što vam želi prikazati. Preporučujemo ga svima koji vole tu i tamo pogledati pokoju dobru karakternu dramu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Drame Filmovi u kinima Trileri Romantični Kriminalistički Komedije Povijesni
Sortiraj