Menu

Hitchcock (2013)

Ljubavna priča o poznatom redatelju Alfredu Hitchcocku i njegovoj ženi Almi Reville tijekom snimanja poznatog klasika Psycho.

  Ocjena

 Hitchcock
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 38 min

  Zemlja / jezik

SAD, UK / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Sacha Gervasi

  Scenarij

John J. McLaughlin
Stephen Rebello

  Produkcija

Alan Barnette
Ali Bell
Jeffrey Harlacker
Peter Kohn
Joe Medjuck
Richard Middleton
Tom Pollock
Ivan Reitman
John Schneider
Tom Thayer

  Glazba

Danny Elfman

  Kinematografija

Jeff Cronenweth
  Sinopsis

Godine 1959, Alfred Hitchcock i njegova supruga Alma, nalaze se na vrhu svoje kreativne karijere, no javljaju se insinuacije kako je vrijeme za mirovinu. Kako bi pokazao drkost koju je imao u svojim mlađim danima, Alfred odluči da će njegov idući film biti adaptacija horor romana „Psycho“, bez obzira na nedostatak podrške ljudi oko njega. Nažalost, pošto je Alfred odlučio sam financirati film i bjesomučno raditi na njemu, Alma izgubi strpljenje za njega. Kada ju njen ambiciozni prijatelj odvuče da zajedno rade na svojem projektu, to dovede do bračnih napetosti koje se počnu ocrtavati u Alfredovom filmu, dok ga roman kojeg je adaptirao počne progoniti u njegovim snovima.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Anthony Hopkins Alfred Hitchcock
Helen Mirren Alma Reville
Scarlett Johansson Janet Leigh
Danny Huston Whitfield Cook
Toni Collette Peggy Robertson
Michael Stuhlbarg Lew Wasserman
Michael Wincott Ed Gein
Jessica Biel Vera Miles
James D'Arcy Anthony Perkins
Richard Portnow Barney Balaban
  Recenzija

Iako bi se iz naziva dalo zaključiti drugačije, ovaj film nije potpuna biografija Alfred Hitchcocka, nego samo pogled iza kulise tokom snimanja njegovog najpopularnijeg filma „Psycho“, tokom kasne 1959. i 1960. godine, a temeljen je na knjizi Stephena Rebella. Nažalost, redatelj se nije snašao baš najbolje, te je Hopkinsa stavio u ulogu pomalo blesavog Hitchcocka, koji je prikazan kao neki lik iz humoristične serije.

Srećom, tu je odlična Helen Mirren u ulozi Alme Reville, Alfredove žene, kolaboratorice, njegovateljice i savjetnice. Bilo u scenama gdje mu zanovijeta u vezi njegove težine ili onima gdje mu daje savjete u vezi snimanja njegovih filmova, Alma je Alfredova konstanta, a Mirrenin standardni profil veoma je dobar za tu ulogu. Alma također trpi mnogo toga od strane Hitchcocka, no pošto Helen ima određenu dozu usađenog dostojanstva, njen lik ni u jednom trenutku ne ispada kao neki otirač.

Scenarij Jogna J. McLaughlina pun je humora, te nudi mnogo smiješnih scena, pogotovo kada znamo kako će taj riskantan film „Psycho“ na kraju postati velikom uspješnicom. Scarlett Johansson je prilično dobra kao Janet Leigh, Jessica Biel nije loša u ulozi Vere Miles, no svi će definitivno željeti više scena sa čudnovatim, ali odličnim Jamesom D’Arcyjem u ulozi Anthonyja Perkinsa.

Sve u svemu, lik poput Alfreda Hithcocka definitivno zaslužuje mnogo temeljitiji pogled nego što ga dobiva u ofom filmu, kao i samo snimanje filma „Psycho“. No ako vam autentičnost i povijesna točnost nije najbitnija stvar na svijetu, „Hitchcock“ je veoma dobra lagana zabava sa razdražujućom i nježnom vezom dvoje supružnika u svojoj jezgri.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Povijesni Trileri Kriminalistički Preporuke
Sortiraj